Ecologische muurverf

ecologische muurverf

Ecologische muurverf wordt steeds meer gebruikt. Steeds meer mensen zijn bezig met het milieu en gezondheid. Hierbij kijken ze ook kritisch naar milieuvriendelijke verf. Een beter milieu begint bij jezelf, we willen onze kinderen en kleinkinderen niet opzadelen met een vervuild milieu. Het schilderen met ecologische muurverf is daarom inmiddels al goed ingeburgerd. Wat veel mensen niet weten is dat door het kiezen van ecologische muurverf u niet alleen aan het milieu denkt maar ook aan uzelf. Ecologische muurverf verbetert in veel gevallen namelijk ook het binnenklimaat. Bij Linova bieden we enkel ecologische topproducten aan die naast ecologisch en duurzaam ook nog eens gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit zijn. Want goed voor jezelf en het milieu kan prima samen met duurzaam en gebruiksvriendelijk.

Ecologische verfmerken voor binnen.

Tegenwoordig zijn er diverse goede ecologische verfmerken verkrijgbaar. Fabrikanten innoveren steeds meer en ecologische verf is een goed alternatief voor de gangbare muurverf. Eigenlijk is een ecologische verantwoorde muurverf voor binnen zelfs beter dan een gangbare muurverf. Het zorgt namelijk voor een gezond binnenklimaat. Een groot gedeelte van ons leven speelt zich binnen af, daarom is het goed om na te denken over een gezond klimaat in uw huis of op kantoor. Schilderwerk van muren en plafonds spelen, vanwege de grootte, naast de gebruikte bouwmaterialen een belangrijke rol in het wel of niet gezond zijn van een gebouw.
Linova adviseert om te allen tijde te kiezen voor een microplastic vrije muurverf. Acrylverf of acryllatex bevatten plastics en sluiten de ondergrond af. Door de toevoeging van acryl in een latex of binnenmuurverf wordt er een statische oplading van de ruimte gecreëerd. Dat draagt bij aan het krijgen van verkeerde prikkels, onrust, vermoeidheid en concentratie problemen als er niet voldoende geventileerd wordt. Daarnaast bestaat acryllatex uit microplastics dat in het oppervlaktewater terecht kunnen komen en ook nog eens uit aardolie gemaakt worden. Dus wilt u uw steentje bijdragen aan een beter klimaat zowel binnen als buiten? Kies dan voor ecologische verf zoals bijvoorbeeld minerale muurverf of een verf met plantaardige olie als bindmiddel.


Overstappen van gangbare naar ecologische muurverf.

Het allerbeste is natuurlijk om meteen vanaf de bouw van het gebouw ecologische muurverf te gebruiken. We beseffen ons terdege dat er ook in veel gevallen niet bekend is welke verf er gebruikt is, denk aan een verhuizing of een opgeleverd bouwproject. Maar ook wanneer er voor ‘standaard’ verf is gekozen kunt u nog overstappen naar milieu- en klimaat vriendelijke verf. Dat is zelfs een hele goede keuze! En wat het fijnste is; Het is helemaal niet moeilijk om van gangbare verf over te stappen naar ecologische verf. We hebben de meest gestelde vragen alvast voor u beantwoord. De allermeest gestelde vraag: “Is ecologische verf veel duurder dan gangbare verf?” kunnen we u alvast antwoorden. Nee, dat is niet het geval. Vanwege de enorme dekkracht is ecologische muurverf zeker niet duurder dan gangbare verf van goede kwaliteit.

Welke Ecologische muurverf kan ik het beste kopen?

Er komt steeds meer ecologische muurverf en biobased muurverf op de markt. Bij linova zijn we al jaren specialist op het gebied van ecologische verf. Daarom houden we de ontwikkelingen extra goed in de gaten. Wij zijn fan van de onderstaande ecologische muurverf voor binnen vanwege de kwaliteit en betaalbaarheid zonder dat we onze andere ecologische verf te kort willen doen.

Copperant Pura

De Copperant Pura is een volledige verflijn op plantaardige basis. De Copperant Pura Muurverf Extra Mat is bijvoorbeeld een superieure, gebruiksvriendelijke, extra matte watergedragen muurverf op basis van plantaardig bindmiddel en andere natuurlijke grondstoffen. Verwerkt zich eenvoudig zonder strepen en is geurarm. Lees hier alles over Copperant, de groenste verf van Nederland.

Ecologische muurverf

Aquamarijn Skyn Maril Muurverf voor binnen

Aquamarijn Skyn Maril natuurlijke muurverf voor binnen is een professionele, schrobvaste, ademende en niet statisch oplaadbare muurverf voor binnen die bestaat uit meer dan 98% natuurlijke grondstoffen. Deze muurverf is verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren.


Rigo Skyn Mineral Sol voor binnen

Binnen het volledige Skyn Mineral assortiment van Rigo mag een ecologische binnenverf niet ontbreken. Dat doet het dan ook niet. De Rigo Skyn Mineral Sol is een silicaatverf voor binnen. Deze matte, ademende en vochtregulerende minerale muurverf draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Door zijn natuurlijke alkalitiet beschermt deze ecologische muurverf voor binnen de ondergrond tegen algen en schimmels.


Le Corbusier van Keim 

Daar waar het beste van twee werelden samen komt zijn de producten van Le Corbusier van Keim. De prachtige kleuren van architect en kunstenaar Le Corbusier zijn exclusief verkrijgbaar in de poLyChro producten van Keim. De poLyChro Intérieur muurverf is een 100% ecologische muurverf voor binnen die verkrijgbaar is in 63 prachtige Le Corbusier kleuren. Deze van nature schimmelwerende muurverf is gemaakt met een natuurlijk, mineraal bindmiddel, mede daardoor is deze muurverf een zeer ademende ecologische muurverf die zorgt voor een gezond binnenklimaat en bovendien onschadelijk is voor het milieu. Lees alles over le Corbusier verf van Keim op linova.nl

Ecologische muurverf

Fabels over ecologische muurverf.

Onbekend maakt onbemind. Vandaar dat er veel fabels zijn over het gebruik van ecologische verf. Als Linova zijn we al jaren bekend met ecologische muurverf en kunnen uw vragen hierover vanuit de praktijk beantwoorden.


Fabel 1: Ecologische muurverf is duurder.

Nee, ecologische muurverf is niet duurder dan een gangbare verf van goede kwaliteit. In veel gevallen dekt de ecologische muurverf beter dan een ‘gewone’ muurverf en heeft de fabrikant het marketing budget gebruikt voor innovatie en doorontwikkeling van deze milieuvriendelijke muurverven. Hierdoor kunnen we stellen dat het ecologische muurverf assortiment van Linova gemakkelijk kan concurreren met, en misschien zelfs wel beter is dan, de reguliere muurverven van de grote merken wat betreft dekkracht, verwerking, droging, reinigbaarheid enzovoort. Op gebied van milieuvriendelijkheid, duurzaamheid en gezond binnenklimaat hebben de ecologische muurverven een grote voorsprong. Dus waarom kiezen voor een muurverf die u kent van radio en tv terwijl u voor hetzelfde geld kunt kiezen voor een muurverf die zorgt voor een gezond binnenklimaat en ook nog eens plasticvrij is.


Fabel 2: Ecologische muurverf gaat minder lang mee.

Ook deze fabel is gebaseerd op onbekend maakt onbemind. Ecologische verf, zoals de Aquamarijn Maril, Copperant Pura of Rigo Skyn Mineral hebben in diverse testen bewezen dat ze lang mee gaan.  
De huidige ecologische muurverven zijn van hoge kwaliteit, niet giftig, hebben in veel gevallen schrobklasse 1, dus zijn uitstekend reinigbaar en dekken meestal in 1 of 2 lagen. De Copperant Altra zelfs is volledig plantbased en daarmee helpt deze muurverf het terugdringen van CO2. Er is echt geen reden meer om niet voor een ecologische muurverf te kiezen.

Ook ecologische muurverf voor buiten is uitstekend bestand tegen weersinvloeden. Door het open karakter van deze meest milieuvriendelijke verf voorkomt u ook nog eens dat de verf gaat bladderen, groeien er geen schimmels, algen en mos op de verflaag. Verder wordt de muur niet afgesloten waardoor vocht goed gereguleerd wordt. En dat komt ook het binnenklimaat weer ten goede. Goede Eco muurverven voor buiten zijn bijvoorbeeld de minerale producten van  Copperant Mineral en de en van Skyn mineraal


Fabel 3: Ecologische verf kan niet buiten gebruikt worden.

Natuurlijk wel. Net als de doorsnee verven is er ecologische verf voor buiten en ecologische verf voor binnen. Buiten wordt verf blootgesteld aan alle weersinvloeden en stellen we andere eisen aan de verf dan binnen. Eigenlijk werd vroeger al ecologische verf voor buiten gebruikt. Toen de schilder vooral met lijnolieverf schilderde buiten was deze al ecologisch bezig. De andere lakken voor buiten bevatten destijds veel oplosmiddelen en waren daardoor een stuk slechter voor het milieu en de schilder. Nadat in 2010 nieuwe regels (VOC2010) zijn gekomen met betrekking tot vluchtige stoffen zijn de droogtijden van beide lakken vergelijkbaar. Waarom dan niet kiezen voor de milieuvriendelijkste verf? Leuk detail is dat lijnolieverf al ver voordat de strengere eisen kwamen voldeed aan de huidige eisen met betrekking tot minder oplosmiddel in verf.

Ook de ecologische muurverf voor buiten uit het assortiment van Linova.nl is uitstekend bestand tegen weersinvloeden en regent niet van de muur af wat sommige mensen denken. Het grote voordeel van milieuvriendelijke muurverf voor buiten is dat deze vochtregulerend, damp-open en vooral bestand tegen micro-organismen en mos is. Doordat deze eco muurverf plasticvrij is draagt u eenvoudig uw steentje bij het terugdringen van de plasticsoep. Wat willen we nog meer; goed voor het milieu én voor onszelf.


Ecologische muurverf voor iedere type afwerking.

Of u nu een gladde muur, een grove muur of een muurschildering wil. Binnen of buiten wilt schilderen. Ecologische muurverf is altijd een goede keuze. Ecologische muurverf zoals Copperant Altra verbetert het binnenklimaat, is ontzettend goed schoon te maken en eenvoudig te verwerken. Ook zijn er schimmelwerende ecologische producten voor de vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Ook voor buitenmuren is er geschikte ecologische muurverf verkrijgbaar zoals de Rigo Skyn Mineral.

Ecologische muurverf

 

Ecologische muurverf bestellen.

Ecologische verf kopen doet u bij Linova. Zo bent u verzekert van kwaliteit en kennis. Linova is al jaren specialist op het gebied van duurzame en milieuvriendelijke verf zoals bijvoorbeeld de Copperant Altra, Le Corbusier van Keim, en Aquamarijn Maril producten. Maar ook voor silicaatverf  zoals bijvoorbeeld Rigo Skyn Mineral is Linova hét adres. Bestel eenvoudig ecologische muurverf op linova.nl. Wilt u snel aan de slag? Geen probleem. Linova heeft veel ecologische verf op voorraad tegen scherpe prijzen. Weet u niet zo goed hoe u eco verf aanbrengen het beste kunt doen. Geen probleem! Linova helpt u graag bij het kiezen en bestellen van de juiste verf. Daarnaast voorzien we u ook van goed en eerlijk advies. Neem hiervoor telefonisch of per mail contact met ons op en stel uw verfvraag.
U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we u niet lastig, maar voorzien we u van informatie over onze nieuwste producten, ontvangt u schildertips, leest u alles over duurzame verf  en blijft u op de hoogte van onze acties en aanbiedingen

 

Tips voor het bestellen van ecologische muurverf.

Tip 1: Maak een overzicht van uw wensen en verwachtingen met betrekking tot milieuvriendelijke verf en laat u goed adviseren door een expert zoals Linova.nl
Tip 2: Kies voor kwaliteit en wees kritisch. Net als bij gangbare verf is er veel verschil in kwaliteit van ecologisch verantwoorde verf. De kwaliteit bepaalt in grote mate de duurzaamheid en geschiktheid.

 

Ecologische muurverf van Linova

Linova heeft kwaliteit én milieu hoog in het vaandel staan. We zijn niet voor niets al jaren dé verfwinkel voor ecologische verf en bladgoud. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we weten waar we het over hebben.  Daarom vindt u bij linova.nl alleen de beste merken ecologische muurverf waaronder Copperant, Rigo, Aquamarijn en Keim.  Het juiste advies en de juiste ecologische muurverf gebruiken zorgt voor een gezonder binnenklimaat, het terugdringen van CO2 en de vermindering van microplastics. Dat willen we toch allemaal? Dus voer uw eerstvolgende schilderklus uit met de meest milieuvriendelijke verf: ecologisch verantwoorde muurverf van linova.nl

Ecologische muurverf kopen

Ecologische muurverf kopen doet u bij de specialist. Hier bent u verzekert van goede prijzen en goed advies. Ontdek de ecologische muurverven van onder andere Copperant, Le Corbusier van Keim en Aquamarijn Maril op linova.nl. Ecologische verf is veel minder belastend voor het milieu dan gangbare verf zonder in te leveren op gebruiksgemak en kwaliteit. 

Wat is Ecologische muurverf?

Ecologische muurverf is minder belastende voor het milieu dan gangbare verf. Ecologische muurverf bestaat uit natuurlijke en minerale grondstoffen.  Die zonder uitzondering afkomstig zijn van de cyclus van basisgrondstoffen uit de natuur. Schadelijke stoffen zoals weekmakers, acryllaten en giftige oplosmiddelen worden niet gebruikt. Doordat ecologische muurverf gemaakt wordt met herwinbare grondstoffen heeft deze verf een zeer kleine eco footprint vanwege de makkelijk afbreekbare afvalstoffen.

ecologische muurverf

 

De voordelen van Ecologische muurverf

 • Minder toxische uitstoot
 • Kleine eco footprint
 • Verbetert het binnenklimaat
 • Geen aangroei van mos en micro organismen
 • Geurarm
 • Schrobklasse 1
 • Damp open en ademend (geen afsluitend systeem)

Ecologische muurverf zelf aanbrengen

Ecologische muurverf is zeer gebruiksvriendelijk en met onderstaande stappen ben u verzekert van een mooi en duurzaam eindresultaat. Allereerst is het belangrijk dat u zich verdiept in de ondergrond en de verf die u wil gaan gebruiken. Heeft u hulp nodig met het kiezen van de juiste duurzame verf? Neem dan contact op met de verfexperts van Linova.
Vervolgens volgt u onderstaande stappen bij het schilderen van muren en plafonds:

 • Verwijder loszittende verflagen.
 • Ontvet de ondergrond met een geschikte ontvetter zoals bijvoorbeeld Eco 100.
 • Werk oneffenheden en scheuren bij met een geschikte plamuur en vul kieren met overschilderbare kit.
 • Schuur de bijgewerkte netjes glad om eilandvorming te voorkomen.
 • Breng indien nodig voorstrijk aan hou de droogtijd in acht
 • Breng minimaal twee lagen verf aan, waarbij u tussen de lagen indien nodig met een fijn schuurpapier nog even de laatste oneffenheden verwijdert.
 • Zorg voor een voldoende laagdikte om zeker te zijn van een mooie dekking. Verdeel de verf goed en gelijkmatig.

Welke kleuren ecologische muurverf zijn er?

Net als gangbare verf is ecologische muurverf in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar. Ieder merk heeft zijn eigen kleuren maar ook kleuren van andere merken en  bijvoorbeeld RAL kleuren kunnen in veel gevallen geleverd worden in ecologische muurverf. Twijfelt u over een kleur dan is ons advies eerste en kleine hoeveelheid te bestellen en de kleur te testen.  Neem dan contact met ons op.


Veelgestelde vragen over Ecologische muurverf

 

Wat is Ecologische muurverf?

Ecologische muurverf is een goed alternatief voor gangbare muurverf. Ecologische muurverf verbetert het binnenklimaat en is plastic-vrij zonder in te leveren op kwaliteit. Ecologische muurverf zoals o.a. biobased muurverf vermindert uw eco-footprint en wordt gemaakt uit herwinbare, natuurlijke en minerale grondstoffen. Schadelijke stoffen zoals weekmakers, acryllaten en giftige oplosmiddelen worden niet gebruikt.


Welke kleuren ecologische muurverf zijn er?

Ecologische muurverf is in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u naast de kleuren van het merk bijvoorbeeld ook kiezen uit ralkleuren en kleuren van andere verfmerken. Ecologische muurverf in uw favoriete kleur is dus geen probleem.


Ecologische muurverf kopen

Ecologische muurverf kopen doet u eenvoudig bij Linova.nl. Ecologische muurverf is, in de meeste gevallen, uit voorraad leverbaar en snel bij u thuis of op de klus bezorgd. Heeft u nog vragen over het aanbrengen van deze verf? Neem dan contact met linova.nl op. We helpen u graag.

 

 

 

 
Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$