Header Kalei muurafwerking muurpleiser


Kalei van Stoopen & Meeûs

Kaleiverf is een ecologische, minerale en duurzame verf voor minerale ondergronden zoals baksteen en metselwerk. Een gevel voorzien van kalei verf is ademend en vochtregulerend. Door de matte uitstraling is kaleiverf bij uitstek geschikt voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Wij vertellen u in dit artikel o.a. hoe het kaleien werkt met ander woorden hoe we kaleiverf aanbrengen, waarom u voor kaleiverf kiest, welke kaleiverf kleuren er zijn en uiteraard komen ook de kaleiverf voordelen aan bod.

Wat is Kaleiverf?

Kaleiverf is een natuurlijke en ecologische muurverf voor buiten. Kaleiverf is milieuvriendelijk, ademend en vochtregulerend. Kaleiverf laat de structuur van de ondergrond zichtbaar maar beschermt deze wel.  De manier waarop u de kalei aanbrengt, het kaleien, bepaald het eindresultaat samen met de zuigkracht van de ondergrond. Kalei bestaat uit o.a. minerale grondstoffen en cementvrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk. Hierdoor is Kalei een volledig ecologische verf met een ontzettend duurzaam karakter.
Kaleien is een al eeuwenoude techniek die vooral door boeren werd uitgevoerd om buitengevels te ontsmetten en te beschermen tegen vocht. Het is vooral de authentieke look van toen, gecombineerd met de keuze voor natuurlijke verf, die vandaag de dag zorgt dat de keuze op kalei verf valt.


Kalei Gevelverf

Omdat Kalei van oudsher vooral op muren en gevels aangebracht wordt is Kalei een echte gevelverf. Deze eeuwenoude techniek kwam destijds vooral bij boerderijen voor, tegenwoordig zien we Kalei Gevelverf overal waar een authentieke look gewenst is terugkomen.


Dit maakt Kaleiverf uitermate geschikt

Kalei verf is uiterst gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk. Doordat kalei muurverf voor buiten te verwerken is met een blokkwast kunt u ook eenvoudig zelf een perfect uitgevoerde schildersklus uitvoeren. Kalei is waterdamp-open en geeft een prachtig authentiek eindresultaat. Kaleiverf is geschikt voor renovatieprojecten maar zeker ook voor nieuwbouw. Ook zien we steeds vaker dat wanneer er verschillende baksteensoorten zijn gebruikt er gekozen wordt om de muur of gevel te kaleien zodat het weer één geheel wordt met een luxe, authentiek karakter. Ook lelijke tuinmuren worden kleine, karakteristieke, monumentjes wanneer ze afgewerkt worden met Kalei.


Dit maakt kaleiverf uniek

Kaleiverf is een uiterst gebruiksvriendelijke, natuurlijke verf om muren en gevels te beschermen en te verfraaien. Kaleiverf wordt in poedervorm geleverd en aangemaakt met water. Daarna wordt deze met natuurlijke pigmenten op kleur gemaakt. Ook de zuigkracht van de ondergrond, de dikte van de kaleilaag en het aantal lagen bepalen het uiteindelijke eindresultaat. Doordat kalei bestaat uit minerale en cementvrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk blijft het ademende en vochtregulerende karakter van de ondergrond (de gevel of muur) onveranderd.

Linova Kalei cementvrije muurafwerking 

Testverpakkingen van elke kleur

De Kalei van Stoopen & Meeus is verkrijgbaar in vele kleuren. Omdat het uiteindelijke eindresultaat wordt bepaalt door meerder factoren raden we aan om altijd eerst een proefje te maken. Daarom verkoopt Linova Kalei ook in kleine testverpakking.

Hier kunt u de Kalei kleuren zien. Het is natuurlijk een beeldschermweergave, maar het geeft zeker een goede indruk. Voor de perfecte weergave van de kleuren is er een handgeschilderde kleurenkaart beschikbaar. U betaald hiervoor de kostprijs (let op: deze kan niet geretourneerd worden).

Het is effectiever om een kleur van het beeldscherm te kiezen en deze vervolgens als tester te bestellen.

Kalei  minirale verf kleuren

Kalei zonder toevoeging van pigment noemen we Natura, dit is een prachtig, iets vergrijsd wit
De kleuren van de kleuren kaart zijn allemaal gekleurd met één potje pigment van 400 gram op een zak van 20kg Kalei.

De pigmenten worden apart verkocht zodat iedereen de gewenste persoonlijke kleurtint en intensiteit kan verkrijgen door toevoeging van een welbepaalde hoeveelheid poederpigmenten. Deze pigmenten worden aangeboden in verpakkingen van 400 gr. (1 verpakking per 20 kg droog poeder = 2 % pigmentatie - 2 verpakkingen per 25 kg droog poeder = 4 % ) en er kunnen tot 3 verpakkingen toegevoegd worden aan 20 kg basis product voor het verkrijgen van diepe, intense kleuren. Het is perfect mogelijk om de diverse pigmenten onderling te mengen.

Hieronder ziet u hoeveel pigment u nodig heeft per verpakking en kleurpigmentatie:

kleur percentage

2 % 

4 %

6 %

Tester kalei = 600 gram

12 gr.

24 gr.

36 gr.

Zak kalei = 20 kg

400 gr.

800 gr.

1200 gr.

Kaleiverf voor binnen

Kaleiverf wordt het meeste buiten aangebracht. Toch zie je steeds meer dat er in een interieur een bakstenen muur afgewerkt wordt met Kalei verf. Door de stenen binnenmuren af te werken met Kalei creëert u een authentieke, landelijke look op een milieuvriendelijke en ecologische manier.

Header Kalei

Kaleiverf voor buiten

Kaleiverf voor buiten is een eeuwenoude, milieuvriendelijke verf voor buiten die de gevels en muren op een ademende manier goed beschermt tegen vocht en vuil.

Kalei of Kaleiverf?
Kaleien is een eeuwenoude techniek die vroeger vooral door boeren werd uitgevoerd. Kalei is de basis van kaleiverf. Kalei bestaat uit minerale grondstoffen en cementvrije bindmiddelen waaronder (hydraulische) kalk. Door de kalei te mengen met pigment en water wordt de kaleiverf gemaakt die op een gevel of muur aangebracht kan worden. De structuur van de ondergrond wordt behouden nadat u de kaleiverf heeft aangebracht.
Kaleiverf aanbrengen kan met diverse technieken;  Van een vrij genuanceerde, zanderige en streperige look, tot een veel zachtere look (blokborstel), zonder veel strepen (gepolierd met spons of met een droge blokborstel). Indien u pigmenten inwrijft met een spons kan u prachtige effecten creëren.

 

Header Kalei

 

Kalei verf bestellen bij Linova

Kalei verf kopen doet u bij Linova. Zo bent u verzekert van kwaliteit en kennis. Linova is al jaren specialist op het gebied van ecologische verf zoals Kalei, kalkverf en leemverf. Bestel eenvoudig kalei op linova.nl. Wilt u snel aan de slag? Geen probleem. Linova heeft Kaleiverf zoals Stoopen en Meeus Kalei en de bijbehorende pigmenten op voorraad. Weet u niet zo goed hoe u moet kaleien of het beste kalei verf aanbrengen kunt doen? Geen probleem! Linova helpt u  graag bij het kalei verf bestellen en voorziet u dan ook van goed en eerlijk verfadvies. U neemt eenvoudig telefonisch of per mail contact met ons op.
U kunt u ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we u niet lastig, maar voorzien we u van informatie over onze nieuwste producten, ontvangt u schildertips, leest u alles over ecologische verf  en blijft u op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.


Kaleiverf van Stoopen en Meeus

Stoopen en Meeus kaleiverf is gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk. Met Stoopen en Meeus kaleiverf weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt. Daarnaast is deze kaleiverf vochtregulerend en wordt de structuur van de ondergrond behouden.

Met de bijbehorende natuurlijke pigmenten van Stoopen en Meeus maakt u uw favoriete kleur zelf. Helemaal naar eigen wens met een natuurlijk eindresultaat van een prachtig natuurlijk product.
Wilt u weten welke Kalei kleuren er verkrijgbaar zijn bestel dan de handgeschilderde kaleiverf kleurenkaart, de kleurenfolder met gedrukte kleuren of een kaleiverf tester om de kleur in het echt te ervaren.


Kaleiverf aanbrengen

Nadat u de kalei in de juiste verhouding heeft aangemaakt brengt u deze aan met een blokkwast of spons. Door de lange open-tijd (verwerkingstijd) kunt u kaleiverf aanbrengen precies zoals u het wenst. De manier van aanbrengen en de ondergrond bepalen de uiteindelijke kleur en het eindresultaat.

 

 Header Kalei

 

 

Veelgestelde vragen over Kaleiverf

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over deze natuurlijke en duurzame, ecologische verf. Daarom hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Heeft u een andere vraag over kalei en kaleien. Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.


Wat is kaleiverf?

Kaleiverf is een ecologische, minerale en duurzame verf voor minerale ondergronden zoals baksteen en metselwerk. Een gevel voorzien van kalei verf is ademend en vochtregulerend. Door de matte uitstraling is kaleiverf bij uitstek geschikt voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten


Hoe moet ik kaleiverf aanbrengen?

Kalei laat is gemakkelijk verwerken met een goedkope blokkwast Omdat de kwast snel slijt op de steen en enigszins wordt aangetast door de kalk in de kalei, adviseren wij een of meerder blokkwasten te kopen van”goede” bouwmarkt kwaliteit. (geen wegwerp kwast)


Hoeveel lagen kaleiverf moet ik aanbrengen?

We adviseren u om minimaal 2 lagen kalei aan te brengen.


Hoe lang moet kaleiverf drogen?

Afhankelijk van de aangebrachte laagdikte is de droogtijd tussen de lagen circa 1 tot 5 uur. Het is belangrijk om de eerste laag volledig te laten drogen voordat de tweede laag wordt aangebracht. Kalei is na 2-3 maanden volledig uitgehard door carbonatie.


Welke kleuren kaleiverf zijn er?

Omdat u zelf de kleurpigmenten aan de basis kaleiverf toevoegt is het gemakkelijk om uw persoonlijke kleurtint te verkrijgen. Daarbij heeft de ondergrond invloed op de intensiteit van de kleur. Om precies de juiste kleur te bepalen adviseren we om eerst een kaleiverf kleurtester te gebruiken.  Hou er wel rekening mee dat u bijhoudt hoeveel en welk pigment u toevoegt zodat er op een later moment dezelfde kleur aangemaakt kan worden.


Kaleiverf kopen

Kaleiverf kopen doet u eenvoudig bij Linova.nl. Hier is kalei uit voorraad leverbaar en snel bij u thuis of op de klus bezorgd. Heeft u nog vragen over het aanbrengen van kaleiverf, neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

 
Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$