Copperant Verf

Copperant is de groenste verf die toch in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar is

Copperant is de groenste verf die toch in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar is. Copperant is uniek in zijn soort. Geproduceerd in Nederland bij een familiebedrijf dat trots is op dit kwaliteitsmerk voor de schilder die kleur wil bekennen en die bewust kiest voor een duurzame aanpak.

Wat is Copperant verf?

Copperant is met afstand het meest ‘groene’ verfmerk van Nederland. Met een productie in Nederland waarbij de kwalitatief hoogwaardige verf co2-neutraal wordt geproduceerd in een fabriek die draait op door zonnepanelen opgewekte stroom. Hierdoor legt de verf ook veel minder kilometers af om bij de eindgebruiker te komen. Het duurzame Nederlandse verfmerk Copperant dat alleen maar gebruik maakt van 100% recyclebare blikken. En indien nodig plastic gebruikt dat voor meer dan 60% plantaardig en recyclebaar is. Daar worden we bij Linova blij van. Want samen met verfmerken zoals Copperant verf kunnen we de global footprint verkleinen en toch kleur aan onze omgeving geven.


Dit maakt Copperant verf uitermate geschikt

Omdat Copperant verf een uitstekend glans- en kleurbehoud heeft én ook nog eens verantwoord en duurzaam is geproduceerd is deze ecologische verf uitermate geschikt voor al het verfwerk in en om uw huis.


Dit maakt Copperant verf uniek

Copperant verf is uniek omdat:

  • Copperant verf biobased grondstoffen en plantbased bindmiddel gebruikt. Dit verfmerk doet er alles aan om een maximale inzet van natuurlijke en plantaardige grondstoffen te behalen. Maar verliest zeker niet de focus met betrekking tot kwaliteit en optimale prestatie. Doordat deze verf ook nog eens emissiearm is, kunnen we stellen dat Copperant goed is voor het binnen- en buiten klimaat.
  • Copperant het belangrijk vindt om verantwoord bezig te zijn voor mens en omgeving. Copperant verf is oplosmiddelarm, geeft geen geuroverlast en het gebruik van toxische wordt tot het minimum beperkt.
  • Copperant meer is dan alleen maar ‘groene verf’. Bij de productie van Copperant producten wordt er gebruik gemaakt van zelf opgewekte zonne-energie, recyclebare verpakkingen en wordt afval hergebruikt of goed gescheiden. Hierdoor is de global footprint zo klein mogelijk

Copperant - de groenste verf van Nederland

Copperant verf aanbrengen

We kunnen ons voorstellen dat u verwacht dat Copperant verf lastig aan te brengen is omdat deze verf zoveel anders is dan de doorsnee verfmerken. Toch is dat niet het geval. Naast het milieu en duurzaamheid is er bij Copperant verf ook heel veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van de Copperant producten.

De lakken van dit duurzame verfmerk kunt u dus eenvoudig aanbrengen met een kwast of lakviltroller. Voor de muurverven gebruikt u een kwast voor de randen en een vacht- of microvezel roller voor de grote vlakken.

 

Met onderstaande verftips weet u zeker dat u een mooi eindresultaat met lakverf kunt behalen waar u jaren plezier van zult hebben.

  • Verwijder loszittende verflagen en verwijder rot hout.
  • Ontvet de ondergrond met een geschikte ontvetter zoals bijvoorbeeld Eco 100.
  • Werk oneffenheden en scheuren bij met een geschikte plamuur en vul kieren met overschilderbare kit.
  • Schuur de ondergrond zorgvuldig .
  • Breng grondverf aan en houd de droogtijd in acht.
  • Breng minimaal twee lagen verf aan, waarbij u tussen de lagen indien nodig met een fijn schuurpapier nog even de laatste oneffenheden verwijdert.
  • Zorg voor een voldoende laagdikte, zeker bij watergedragen verf, om zeker te zijn van een mooie vloei. Maar let wel op voor zakkers, dus verdeel de verf goed.

 

Heeft u hulp nodig met het kiezen van de juiste ecologische verf of wilt u weten hoe u uw verfklus het beste kunt aanpakken? Neem dan contact op met de verfexperts van Linova.


Copperant verf verkooppunten

Copperant verf online kopen kan bij linova.nl. Als Copperant verf verkooppunt is Linova benoemd tot CopperantPremiun Dealer. Bij Linova bent u aan het juiste adres voor duurzame en ecologische verf en een goed verfadvies. Ook voor geschikte kwasten, rollers en andere benodigdheden bent u bij Linova.nl aan het juiste adres. Bestel uw verf en benodigdheden online bij Linova.nl. Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken voor meer advies en/of informatie.

Welke Copperant verf kleuren zijn er?

Of u nu op zoek bent naar ralkleuren of de kleur die de architect vanuit het bestek heeft toegewezen aan uw woning. Bij Linova kunnen we Copperant verf in vrijwel elke kleur voor u op maat mengen via onze mengmachines. Zo kunnen we de verfkleur maken die bij uw verfklus past. Of dat nu Copperant kleuren zijn of een kleur van een ander merk. Geen probleem, ook kleuren van andere verfmerken kunnen we voor u mengen in de ‘groenste verf’ Copperant.

Graag willen we u nog even attenderen op de prachtige kleuren van de Copperant Mucha kleurenwaaier.

 

Bij Linova zijn we helemaal fan van deze Copperant kleurenwaaier:
De Copperant Mucha Kleurenfolder. In dit kleurenpalet zijn alle 48 kleuren gebaseerd op de kleuren uit de 4-seizoenen schilderijen van Alphonso Mucha. Deze schilder met een prachtige Jugendstil-Art Nouveau stijl maakt gebruik van een ongekend tijdloos kleurenpalet.
In deze folder vindt u 48 met de hand geschilderde verfstalen met de mooiste natuurlijke tinten, die onderling perfect gecombineerd kunnen worden tot een ecologisch kleurenpalet geïnspireerd op de natuur zelf. In de Copperant Mucha kleurenfolder treft u naast de 48 Mucha tinten ook nog eens 12 Copperant wittinten en de 12 Copperant Traditionals kleuren. Bestel deze prachtige kleurenfolder vandaag nog bij linova.nl en zoek de mooiste natuurlijke kleuren uit voor uw project.

 


Welke soorten Copperant verf zijn er?

Copperant heeft verf voor het hele huis. Of u nu op zoek bent naar duurzame verf voor binnen of het buitenschilderwerk wilt aanpakken. Door te kiezen voor Copperant verf kunt u met 1 verfmerk het gehele schidlerwerk duurzaam en verantwoord uitvoeren. Onderstaand leggen we kort het verschil uit tussen de diverse Copperant verflijnen:

Copperant Pura

Met Copperant Pura kunt u verantwoord schilderen. De Pura-lijn van Copperant bestaande uit muurverf en lakverf voor binnen en buiten ruikt u bijna niet. Ideaal dus voor het binnenschilderwerk. Copperant Pura is voorzien van het A+label. Daarmee bent u er zeker van dat er geen schadelijke concentraties toxische stoffen in de verf zitten die tijdens het schilderen in de lucht komen. De pas geverfde ruimtes kunnen daardoor ook weer snel in gebruik genomen worden.
Copperant Pura is daardoor ook gecertificeerd om veilig te gebruiken op kinderspeelgoed- en meubels en daarnaast ook voorzien van het EU ecolabel en Breeam.

 

Copperant Quattro

Met Copperant Quattro is uw buitenschilderwerk jarenlang duurzaam beschermd. Deze biobased buitenverf beschermt uw buitenschilderwerk tegen weer en wind op een verantwoorde manier die goed voor het milieu en voor u zelf is. Deze 4 seizoenen verf heeft een uitstekende dekkracht, hoge UV-bestendigheid en een lang kleur- en glansbehoud. Deze buitenverf is ook nog eens het hele jaar door te gebruiken, want van 0 tot 30 graden laat de Copperant Quattro zich prima verwerken zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor is uw schilderwerk maximaal beschermd op een verantwoorde manier! Hierdoor kan ook de onderhoudsfrequentie worden verlaagd, wat weer goed is voor het milieu en grondstoffen bespaart. Met Copperant Quattro kunt u onderhoudsintervallen van wel 10 jaar creëren. Wilt u weten hoe? Lees dan de Copperant Quattro productinformatie op Linova.nl of neem contact op met onze verfexperts.

 

Copperant Altra

Deze plantbased verf van Copperant is vooral ontwikkeld voor projecten die met een verfspuit aangebracht worden. Copperant Altra is daardoor dé milieuvriendelijke oplossing voor grotere oppervlaktes. En hoewel de Copperant Altra verflijn specifiek ontwikkeld is voor spuitapplicatie, is deze ook goed te verwerken met roller en kwast

Door gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen bij het produceren van de Copperant Altra wordt een forse positieve bijdrage geleverd aan het terugdringen van CO2-uitstoot in de atmosfeer. Copperant plantbased verf heeft door zijn natuurlijke eigenschappen aanvullende voordelen op het gebied van gezondheid en comfort. 

 

Copperant Minérale

Bij milieuvriendelijke en ecologische verf wordt vaak aan minerale verf gedacht. Ook bij Copperant is er uiteraard ook een minerale verflijn; de Copperant Minérale.
Deze ademende muurverf voor binnen en buiten is waterdampdoorlatend zoals we gewend zijn van minerale verf. Het voordeel van Copperant Minérale muurverf is dat deze in hoge mate waterafstotend is én bestand is tegen schimmels en algen. Hierdoor is deze minerale verf van Copperant niet alleen geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders, maar ook voor buitenmuren. Door de goede hechting op niet zuigende ondergronden of oude verflagen en het feit dat minerale verf niet scheurt of afbladdert is deze verf eigenlijk op alle vlakken een verantwoorde keuze. 

 

Copperant Flora

In Nederland kunnen we niet zonder slijtvaste lak. We houden van hout en schilderen dat dan ook graag met een slijtvaste transparante lak oftewel een vernis. Wanneer de keuze valt op verantwoord schilderen met een zo klein mogelijke global footprint dan is de Copperant Flora de perfecte keuze. Deze biobased lak is uitermate geschikt voor houten vloeren, trappen en meubels. Copperant Flora is praktisch onzichtbaar waardoor er een natuurlijke, onbehandelde look ontstaat. Doordat deze Copperant vernis reukloos en oplosmiddelarm is, zal er geen sprake zijn van een vervelende verflucht in huis.

 

Copperant Ycoleum

Copperant Ycoleum was een één-pot-systeemverf.  Een grondverf en aflak in één. Waterafstotende en vochtregulerende op basis van lijnolie met uitstekende hechting. Copperant Ycoleum gaf een jarenlange bescherming. Helaas wordt de Copperant Ycoleum niet meer geproduceerd. Een goede gelijkwaardige Copperant Ycoleum vervanger is: Rigo Toplin Standverf (lijnoliebasis) of Copperant Quattro (biobased lak voor buiten)

 


Copperant verf bestellen bij Linova

Copperant Verf kopen doet u bij Linova. Bij Linova hebben we bewust voor Copperant gekozen. We hebben namelijk weloverwogen gekozen voor ecologische verven die gemaakt zijn uit herwinbare stoffen. Bij Linova zijn we telkens op zoek naar producten die bijdragen aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving zonder de kwaliteit van de producten uit het oog te verliezen. Daarom staan we voor de volle 100% achter  de producten van Copperant verf. Duurzame, ecologische verf met een uitstekende kwaliteit en een minimale global footprint.

Linova is al jaren specialist op het gebied van duurzame verf zoals Copperant verf voor buiten of een geurarme verf voor binnen. Maar ook voor minerale verf of plant-based muurverf van Copperant is Linova hét adres. Bestel eenvoudig Copperant verf op Linova.nl. Wilt u snel aan de slag? Geen probleem. Linova heeft verf van Copperant zoals Copperant Pura en de bijbehorende grondverf  en voorstrijk op voorraad tegen scherpe Copperant prijzen. Weet u niet zo goed hoe u ecologische verf het beste aanbrengt. Geen probleem! Linova helpt u graag bij het bestellen van de juiste verf tegen de juiste Copperant verf prijs. Daarnaast voorzien we u ook van goed en eerlijk advies. Neem hiervoor telefonisch of per mail contact met ons op en stel uw verfvraag.
U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we u niet lastig, maar voorzien we u van informatie over onze nieuwste producten, ontvangt u schildertips, leest u alles over duurzame en ecologische verf  en blijft u op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.

Veelgestelde vragen over Copperant verf

Copperant verf is een verfmerk dat garant staat voor kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid met een zo klein mogelijke globalfootprint. Oplosmiddelvrij, emissievrij en millieuvriendelijk zonder kwaliteit en innovatie uit het oog te verliezen. Daar staat Copperant voor. En daar staat linova volledig achter..

Hoewel Copperant verf volledig anders geproduceerd wordt dan de doorsnee merken kunt u Copperant verf aanbrengen zoals u gewend bent. Deze duurzame en ecologische verf aanbrengen gaat het beste met een kwast of roller. Pas de roller aan de ondergrond aan. Gladde ondergronden zoals deuren en kozijnen voorziet u van een laag lakverf met een viltroller. Op muren kunt u het beste Copperant muurverf aanbrengen met een vachtroller.

Bij onderhoudswerk in een gelijkwaardige kleur volstaat in de meeste gevallen 1 verflaag. Is het een onbehandelde ondergrond of zijn er flinke herstelwerkzaamheden geweest aan de ondergrond dan zijn 2- 3 lagen aanbevolen. Voor grote kleurverschillen te overbruggen zijn meestal minimaal 2 verflagen nodig.

Droogtijd van verf is van veel factoren afhankelijk. Hou daarom altijd de aanbevolen droogtijd aan die vermeld staat op het productinformatieblad. Het is belangrijk om de eerste laag goed te laten drogen voordat de tweede laag wordt aangebracht.

Naast de Copperant kleuren zoals de Mucha kleurenfolder is Copperant verf in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen uit ralkleuren, kleuren van andere verfmerken zoals Sikkens, Flexa, Histor en Sigma om op kleur te laten mengen in Copperant verf.

Copperant verf kopen doet u eenvoudig bij Linova.nl. Copperant producten zijn uit voorraad leverbaar en snel bij u thuis of op de klus bezorgd. Heeft u nog vragen over het aanbrengen van deze ecologische verf? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$