Bladgoud voor buiten

Noris Bladgoud Dubbel Torengoud met Platina 23,75 karaat

Voor een buitenvergulding gebruikt u het befaamde Noris Dubbel Torengoud met platina! Dit bladgoud is een bijzondere legering van goud en platina. Platina is een 100% edelmetaal en maakt het goud iets harder en slijtvaster, terwijl de kleur heel mooi warmgoud blijft.

Het Noris Dubbel Torengoud wordt al sinds 1876 toegepast op alle belangrijke verguldprojecten over heel de wereld. Ook ons klimaat vraagt het beste bladgoud. Het is dus niet voor niets dat professionele vergulders en restauratie architecten kiezen voor bladgoud van deze fabrikant. Noris Blattgold Fabrik is ook de enige fabrikant in Europa die alle bladgoudsoorten zelf produceert en niet is overgegaan tot productie in lage lonen landen zoals collega fabrikanten.

 

Noris maakt het bladgoud dubbel torengoud in 3 diktes.

De dikte wordt aangeven in de hoeveelheid grammen goud die per 1000 blaadjes van 8x8cm  gebruikt zijn.

 

Noris bladgoud dubbel Torengoud  23,75 karaat in 18 grams kwaliteit

Deze kwaliteit is goed toepasbaar op alles wat laag bij de grond zit en waarbij geen bijzondere omstandigheden aan de orde zijn. (bijvoorbeeld een hekpunt)

 

Noris bladgoud dubbel Torengoud 23,75 karaat  in 20 grams kwaliteit

Deze kwaliteit is een aanrader voor alles wat hoog zit, denk aan een haan op de kerktoren.
Ook bij zwaardere omstandigheden denk aan vervuiling door verkeer, industrie of projecten aan de kust raden we zeker deze of het berliner torengoud aan. U kunt ons altijd bellen voor advies.

 

Noris bladgoud dubbel Torengoud Berliner 50 grams kwaliteit 9x9 cm

Een extreem dikke kwaliteit die in 2010 is ontwikkelt voor de vergulding van de Siegesaule in Berlijn. Een project van 240m2 bladgoud op het grootste object in de buitenlucht in Europa. Opdrachtgever Stad Berlin, vroeg een garantie van 50 jaar. Na veel testen is besloten de vergulding uit te voeren met deze kwaliteit en aan te brengen met het Kölner Instacoll HA hechtsysteem.

 

Verschil Los op vloei en Vast op vloei (Transfer)

(zie ook onze instructie filmpjes over het verwerken van los en transfer bladgoud)
Los: Dit bladgoud wordt “los” bladgoud genoemd omdat het bladgoud los tussen de velletjes in het boekje zit. Om dit bladgoud te verwerken heeft u een aantal speciale gereedschappen nodig. Zoals een bladgoudkussen, bladgoudmes en goudoplegger.

Los bladgoud kunt u niet buiten verwerken.

Transfer: Dit bladgoud zit op vloeipapier geperst. De blaadjes kunt u met een scherpe schaar op maat knippen. Transfer goud wordt ook wel “stormgoud” genoemd en kunt u prima buiten verwerken onder de juiste omstandigheden.

 

Kleur

Hieronder vindt u een indicatie van de kleur! Indien u de kleur in het echt wilt zien adviseren wij u om de Noris Bladgoud Kleurenwaaier aan te schaffen.

Dubbel Torengoud 23,75k

Dubbel Torengoud 23,75k

 

 

 

 

 

 

Grotere afname
Bij afname van 50 boekjes of meer kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Linova is de officiële importeur van Noris Blattgold in de Benelux. Onze fabriek werkt met dagprijzen i.v.m. eventuele schommelingen in de goudprijs/dollarkoer. Tevens kunnen wij u van een volledig technisch advies voorzien. Stuur een e-mail naar verkoop@linova.nl voor meer informatie en een offerte op maat.

 

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$