Linova verkoopt de minerale producten van Stoopen & Meeûs

Logo van Stoopen & Meeûs

Stoopen & Meeûs is al meer dan 120 jaar specialist in kleurpigmenten en minerale afwerkingen van muren en vloeren. De StucDeco, Crustal, Kalk-, Kalei- en Leemverven worden in Antwerpen met lokale ingrediënten vervaardigd. Een strakke of ruwe natuurlijke look? Dat kan in tal van kleuren!

Stoopen & Meeûs Crustal

Crustal is het nieuwste decoratieve product van Stoopen & Meeûs. Het product is ook perfect door de schilder aan te brengen.

Bekijk hier alle producten!

Stoopen & Meeûs Kalei

Kaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek en duurzaam afwerken van buitengevels. Met kaleiverf stapt u mee in een eeuwenoude traditie van lokale ambachten.

  • Matte gesofisticeerde look.
  • Natuurlijke kleurnuances.
  • Mineraal, dus milieu vriendelijk en duurzaam.
  • Zichtbare gevelstructuur.

Bekijk hier alle producten!

Stoopen & Meeûs Kalkverf

Met alle zintuigen genieten van uw huis: zijdezachte muren met natuurlijke uitstraling en warme kleuren.

Kalkverf leeft mee met het gebouw waarin het gebruikt werd. Het toont sporen van gebruik en verweert met de tijd. Daardoor verleent Kalkverf ook nieuwe muren een authenticiteit die ze met geen andere decoratietechniek kunnen verwerven. Een mettertijd doorleefde echtheid die door haar tactiliteit en warmte een cocon vormt om zich in thuis te voelen. Daarnaast ontstaat extra sfeer omdat de kleurschakeringen samen met de lichtinval veranderen.

Al honderden jaren geleden werd kalk als verf gebruikt, onder andere omwille van zijn schimmelwerende eigenschappen. Ook voor geklasseerde gebouwen staat men vaak op het gebruik van Kalkverf, omdat deze geen afgesloten film vormt en de muur dus zonder problemen kan blijven ademen en meebewegen met het gebouw. Een bijkomend voordeel is dat kleine oneffenheden worden uitgevlakt in plaats van benadrukt. Ten slotte past het traditionele karakter en uitzicht van Kalkverf vaak wonderwel bij dit soort architectuur.

De natuurlijke samenstelling van Kalkverf vertaalt zich ook in zijn natuurlijk uitzicht: het is letterlijk ‘kalkmat’ en verschijnt in harmonieuze en ook krachtige kleuren. De hand van de schilder schept een esthetische creatie, want het is zijn specifieke manier van plaatsen, afwerken en kleuren die zorgt voor unieke effecten. En ondanks deze gesofisticeerde aanpak komt met Kalkverf toch iets meer natuur de gebouwen binnen en ontstaat een zalige plek om te ontstressen

Bekijk hier alle producten!

Stoopen & Meeûs Leemverf

Zowel authentieke renovaties als de meest eigentijdse interieurs halen met leem meer natuurlijk wooncomfort in huis.

Leemverf is een matte, minerale en ecologische muur- en plafondverf voor binnentoepassingen. De verf is bijzonder geschikt voor een breed spectrum van toepassingen, gaande van authentieke renovatie van oude gebouwen tot de meest eigentijdse interieurs. Leemverf vertoont relatief weinig kleurnuances vergeleken met b.v. kalkverf.

  • Aangenaam leefklimaat.
  • Natuurlijk chic.
  • Meest ecologische op de markt.
  • Mineraal, milieu vriendelijk en duurzaam.

Zowel authentieke renovaties als de meest eigentijdse interieurs halen met leem meer natuurlijk wooncomfort in huis.

Leem biedt een warm leefgevoel door zijn gedempte minerale uitzicht. De aangename structuur van dit oermateriaal verhoogt niet alleen het comfort door zijn natuurlijke chic, maar nodigt ook uit tot het koesteren van vriendschap en geluk: die warmte straalt het gewoon uit.

Leem is een basisproduct dat vele eeuwen geleden zijn oorsprong vond. Toen werd het al gebruikt om huizen mee af te werken. Door de ontdekking van cement werd leem in onze streek verdrongen als bouwmateriaal, maar dankzij zijn thermische isolatie, zijn antistatische eigenschappen en zijn vochtregulerende werking is het weer heel actueel. Leem kan namelijk vocht opnemen en afstaan zodat de luchtvochtigheid in huis op een constant peil blijft. Op die manier vergemakkelijken zijn ademende eigenschappen de taken van ventilatiesystemen. Ook in hermetisch gesloten gebouwen!

Deze eigenschappen maken leemverf ideaal in gebruik bij authentieke renovaties van oude gebouwen maar ook in de meest eigentijdse interieurs. Bovendien zijn met leemverf eindeloos veel decoratieve technieken perfect uitvoerbaar: van een vrij strakke, gedempte, chique look tot een genuanceerd en streperig uitzicht.

Bekijk hier alle producten!

Stoopen & Meeûs StucDeco

Smeerbare natuursteen, zo wordt Stuc ook wel genoemd. Eerlijk hard in aanvoelen, heerlijk stevig en krasvast. En toch met een zekere elegantie en raffinement die zeldzaam is

Stuc is een echt professioneel product: voor een perfect resultaat doet u best beroep op een goede vakman!

Al van in de klassieke oudheid is Stuc een gesofisticeerd product dat als prestigieuze afwerkingslaag werd gebruikt op vloeren, wanden, muren en trappen van villa’s en paleizen. Ook vandaag nog wordt de stuc-techniek alleen door echte ambachtslieden gebruikt in omgevingen die het werkelijk waard zijn.

Met Stuc haalt u een natuurlijk product naar binnen dat ten opzichte van andere minerale wandafwerkingen zo hard als beton is en perfect watervast. Als het goed geplaatst wordt tenminste, want het perfect plaatsen van Stuc vergt echt vakmanschap

Stuc is ondanks zijn traditionele herkomst multi-inzetbaar en draagt zo bij aan de sfeer in zowel oude gebouwen als in nieuwe strakke architectuur. Dit materiaal kan allerlei wensen aan – zolang deze hoge kwaliteit, stevigheid en raffinement vereisen. Van tadelact-look badkamers over glanzende muren met kleurnuances tot een perfect hagelwitte, strak egale muurbekleding: met Stuc kan dit allemaal.

Voor meer realisaties en informatie kunt u gaan naar: www.stucdecoweb.nl

Bekijk hier alle producten!


Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$