Linova is importeur van Noris Blattgold Fabrik voor de Benelux.

Bladgoud aankopen is een kwestie van vertrouwen, immers niemand is in staat het gewicht / dikte en karaat gehalte exact na te meten. Linova kiest al jaren voor de “gründlichkeit” van de grootste bladgoudfabriek ter wereld, onder de rook van Neurenberg in Duitsland produceert Noris alle soorten bladgoud en aanverwante producten. We laten de Italiaanse en Chinese kwaliteit liever liggen, evenals allerlei merken die zelf niet produceren. Het is een voorrecht om met deze fabrikant samen te werken. We werken vanaf 1990 met deze leverancier, 28 soorten bladgoud zijn standaard leverbaar en vele belangrijke projecten over de hele wereld zijn met Noris Bladgoud verguld.

Bekijk hier de Noris Bladgoudwaaier

In Nederland en België zijn vele bekende monumenten afgewerkt met het Bladgoud van Noris. Voor binnen zijn in feite alle soorten te gebruiken terwijl voor buitenvergulding het befaamde Noris dubbeltorengoud wordt gekozen. Dit bladgoud is een bijzondere legering van goud en platina. Platina maakt het goud iets harder/slijtvaster. We leveren 2 kwaliteiten/diktes. 18 grams en 20 grams. dwz. Per 1000 blaadjes van 8x8cm wordt 18 of 20 gram goud gebruikt. Omdat Noris producent is, zijn er altijd speciale afmetingen of producties mogelijk. U kunt informeren naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Peter Voshart van Linova is inmiddels in autoriteit op het gebied van de verwerking van bladgoud. Hij geeft wereldwijd cursussen en advies voor verguldprojecten. Ook bij Linova worden regelmatig korte cursussen gegeven!

Bekijk hier de verschillende soorten

Bladgoud

Voor het aanbrengen van bladgoud bestaan verschillende methodes. Het gaat te ver om ze hier allen te behandelen. Indien u nog nooit heeft verguld en u wilt met bladgoud gaan werken dan adviseren wij u deel te nemen aan onze basis cursus vergulden. 1 avondje/dagdeel bij Linova en u kunt daarna zelf aan de slag zonder de beginners fouten te maken.

Bladgoud wordt geplakt in een speciale lijm laag. Dit is een zeer delicaat proces, het zeer dunne velletje moet immers goed hechten maar mag absoluut niet wegzakken in de lijm. Twee methodes zijn het meest gebruikt, vergulden met oliemixtion en vergulden met Instacoll.

Oliemixtion is de oudste methode. Deze methode werkt alleen voor hen die zeer veel ervaring hebben . Het moment van aanbrengen is zeer belangrijk en van vele factoren afhankelijk. Vaak zaken die moeilijk te regelen zijn zoals laagdikte, temperatuur en luchtvochtigheid.

Bekijk hier de producten

De Instacoll methode is voor het eerst op grote projecten toegepast in de jaren 90 van de vorige eeuw. Deze methode geeft voor buiten een zeer hoge duurzaamheid. Bovendien is de vergulder minder afhankelijk van allerlei factoren. Het systeem bestaat uit een basislaag (Instacoll base) en een activator. De activator weekt de basis laag op tot exact de juiste kleefkracht zodat het bladgoud hecht en 0% kan wegzakken in de lijmlaag. Dit zgn. activeren kan men op elk willigkeurig moment doen. In die zin is men niet gebonden aan tijd.

In 2010 is het grootste bladgoud vergulde object in de buitenlucht In Europa volgens de Instacoll methode verguld. Het is de Siegessäule in Berlijn een monument van 240m2. Peter Voshart van Linova begeleide dit project en gaf de adviezen aan de restauratie architect en de vergulders. Dichter bij huis vindt u o.a. “De Draak” in ‘s Hertogenbosch en de Lier van het concertgebouw in Amsterdam. Een van de eerste Nederlandse Instacoll projecten waren de letters op de Heineken Brouwerij in Amsterdam (1990)

Bekijk hier de producten

Bladgoud aanbrengen

Hieronder vindt u een indicatie van de kleur! Indien u de kleur in het echt wilt zien adviseren wij u om de Noris Bladgoud Kleurenwaaier aan te schaffen.

Zuiver Gold - 24 krt.
Reines Zuiver Gold - 24 karaat
Dubbel Torengoud met platina - 18 grams
Dubbel Torengoud 23,75 karaat met Platina - 18 grams
Dubbel Torengoud met platina - 20 grams
Dubbel Torengoud 23,75 karaat met Platina - 20 grams
Rosenoble Dubbelgoud - 23,75 krt.
Rosenoble Dubbelgoud 23,75 Karat
Mond Gold - 23, 75 krt.
Mond Gold 23,75 Karat
Traum Gold - 23,6 krt.
Traum Gold 23,6 Karat
Dukaten Antik Gold - 23,6 krt.
Dukaten Antik Gold 23,6 Karat
Mittelorange Gold - 22,75 krt.
Mittelorange Gold 22,75 Karat
Versailles Gold - 23 krt.
Versailles Gold 23 karat
Dunkelorange Gold - 22,5 krt.
Dunkelorange Gold 22,5 Karat
Rot Gold - 23 krt.
Rot-Gold-23-Karat
Dukaten Dubbel Polijst - 23,5 krt
Dukaten Dubbel Polijst-Gold 23,5 Karat
Dukaten Dubbel Gold - 23 krt.
Dukaten Doppel Gold - 23 karaat
Orange Dubbel Polijst - 22,5 krt.
Orange Dubbel Polijst Gold 22,5 karat
Orange Dubbel Gold - 22 krt.
Orange Dubbel Gold 22 Karat
Orange Gold Enkel - 22 krt.
Orange Gold Enkel 22 Karat
Amerikanische Farbe - 22 krt.
Amerikanische Farbe 22 Karat
Französisches Gold - 22 krt.
Französisches Gold 22 Karat
Gelb Gold - 21 krt.
Gelb Gold 21 Karat
Caplain Gold - 23 krt.
Caplain Gold 23 Karat
Citron Gold Dunkel - 20 krt.
Citron Gold Dunkel 20 Karat
Citron Gold Hell - 18 krt.
Citron Gold Hell 18 Karat
Grün Gold Dunkel - 16,7 krt
Grün Gold Dunkel 16,7 Karat
Grün Gold Hell - 15,3 krt.
Grün Gold Hell 15,3 Karat
Weiß Gold - 13,6 krt.
Weiß Gold 13,6 Karat
Schweizer Weiß Gold
Schweizer Weiß Gold
Weiß Gold - 12 krt.
Weiß Gold 12 Karat
Amerikanisches-Weiß
Amerikanisches Weiß Gold
Weiß Gold - 6 krt.
Weiß Gold 6 Karat

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$