Alles wat u moet weten over goudverf en metaaleffectlak

Goudlak, goudverf, metaaleffectlak, bronzeerverf het zijn nogal wat namen voor het geven van een metaalkleur aan een oppervlak. Hieronder vindt u informatie over deze producten, waardoor u uw keuze kunt vergemakkelijken.  Alle goudverf producten vindt u bij ons online met een uitgebreide beschrijving. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

Goudverf koop je bij Linova online

Goudverf koop je bij de specialist. Wij verkopen alleen serieuze producten. Niet het hobby materiaal dat overal te koop is. Pigmenten om een goudlak / metaalverf te maken zijn duur. Hier wordt dus vaak door de fabrikanten op bezuinigd met als gevolg een slecht resultaat.
Enfin genoeg over wat anderen doen. Linova doet het zoals u van ons gewend bent. Gewoon goede producten voor een eerlijke prijs. Hieronder krijgt u meer informatie over goudverf en andere metaalsoorten. We hebben natuurlijk ook bronsverf, koperverf en zilververf. We verkopen de producten van Noris Bladgoud, DecorGold en Revivo.

 

goudverf

De glans van goudverf

Goudverf is echt iets anders dan bladgoud of bladmetaal. Glans heeft o.a. te maken met weerkaatsing van het licht en structuur van het oppervlak. Bij een bladmetaal is dit over het algemeen een gesloten en glad oppervlak zodat het licht goed kan weerkaatsen dit geeft een mooie hoge glans.
Uiteraard dient een vergulding met bladmetaal juist te worden uitgevoerd, soms ontbreekt kennis of budget of is het effect van bladgoud niet gewenst. Dan zijn er andere oplossingen zoals het toepassen van een goudverf. Neem dan wel de beste goudverf, maar ga ervan uit dat het effect van echt bladgoud nooit te evenaren is. 

Goudverf buiten

Voor buiten adviseren wij een goudverf waar geen zogenaamde bronspoeder in zit. Bronspoeder is poeder op basis van koper legering en zal buiten snel gaan oxideren. Een goudlak van DecorGold bevat geen bronspoeder, maar een combinatie van gecoat metaalpoeder en mica pigment.
Het betreft hier kunstmatig geproduceerd mica. Dit zijn als het ware hele fijne gekleurde glasdeeltjes.
Mineraal gewonnen mica en parelmoer zijn momenteel een hot item en worden te pas ten onpas gebruikt in allerlei verfproducten maar ook in zeep en cosmetica. Helaas is de winning van het minerale mica onderhevig aan kinderarbeid en slechte werkomstandigheden.
Het kunstmatig gefabriceerde mica dat in DecorGold wordt toegepast wordt in Duitsland gefabriceerd en heeft de hoogste kwaliteit. DecorGold is uitstekend geschikt voor buiten en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De kleur rijkgoud benadert het meest de kleur van bladgoud en wilt u een iets minder uitbundige vergulding dan kunt u het best kiezen voor bleekgoud. Een andere optie voor buiten is het zogenaamde schilderspoedergoud in tinktuur dit materiaal geeft een duurzame vergulding voor een langere tijd (jaren). Het pigment bestaat uit 23,75 karaat poedergoud en goudkleurige metaaldeeltjes die gecoat zijn. Dus kortom: Linova adviseert voor een goudverf buiten te kiezen tussen DecorGold  of het schilderspoedergoud in tinktuur.

DecorGold

Advies Goudverf op diverse materialen


Goudverf voor metaal

Voor toepassing buiten kunt u het best het metaal eerst voorzien van een hechtprimer en een laag grondverf.
Indien u schilderspoedergoud in tinktuur gebruikt adviseren we om ook nog minimaal 1 laag aflak in een goudoker kleur toe te passen. Deze laag goed laten doordrogen en even mat schuren voordat u de goudlak aanbrengt. DecorGold bevat ook anti roest middelen en heeft dus een conserverende werking op metaal hier is geen aflak als ondergrond nodig. Zorg dat er geen scherpe kanten zijn, hier zal namelijk het eerst oxidatie optreden. Voor toepassing binnen is 1 laagje grondverf voldoende en kan de DecorGold ook rechtstreeks op het metaal worden aangebracht.


Goudverf voor hout

Ook voor toepassing op hout maken we onderscheidt tussen binnen en buiten. Bij toepassing buiten dient hout eerst beschermt te worden door een verf of laksysteem. Vervolgens kunt u de goudverf aanbrengen (zie hierboven alinea goudverf buiten). Voor toepassing binnen volstaat 1 laag grondverf. Daarna kunt u de goudverf aanbrengen.


Goudverf op gips

Gips is sterk zuigend en daardoor uitermate geschikt om goudverf op aan te brengen. De metaal pigmentdeeltjes blijven aan het oppervlak van de verflaag en dit geeft een mooie glans en glinstering. Voor gips adviseren wij absoluut DecorGold . Vaak wordt al een mooi resultaat behaalt na 1 laag. Gebruik wel de kwastjes van Kölner. Deze filament kwasten zijn zacht en geven een mooi egaal resultaat.


Goudverf op kunststof

We raden u aan om kunststof eerst voor te behandelen met een speciale hechtprimer. Daarna kunt u de goudverf aanbrengen. Let op: bij Polystyreen/tempex, ook wel piepschuim genoemd, moet u even oppassen. Hier werken alleen watergedragen goudverf producten. De DecorGold goudverf is perfect voor deze toepassing en kan direct zonder primer op het materiaal worden aangebracht. Twee laagjes geeft het mooiste resultaat.


Goudverf op een muur

Een muur voorzien van een goudverf of andere metaal look kan erg mooi zijn. Dit is overigens zeker niet gemakkelijk en vraagt van degene die de verf aanbrengt enige vaardigheid. Is het dan heel moeilijk? Nee dat ook weer niet. Wij adviseren u eerst de techniek te oefenen op een proefvlak als u er nog geen ervaring mee hebt. Dus niet op uw muur. Neem hiervoor een stuk gipsplaat of ander plaatmateriaal en schilder hier eerst de kleur van de ondergrond op en dan de goudverf. Pas al u hier tevreden over bent, begint u aan de muur. De truc zit vooral in de voorbereiding van de ondergrond, het gereedschap en de manier van aanbrengen. De ondergrond wordt eerst geschilderd met een matte muurverf. Het best is een kleur te kiezen die al enigszins in de richting gaat van de metallic kleur die u wilt aanbrengen. Neem een kleur die iets lichter is. Bijvoorbeeld bij goud licht oker, bij brons licht bruin, bij koper oxide rood. Zilver is de moeilijkste kleur ook voor wat betreft de dekking. Een ondergrond met een muisgrijze kleur is goed. Metallic verf werkt altijd anders dan een gewone verf, dit komt door de pigmenten. De mooiste verf voor muren is de DecorGold, deze is verkrijgbaar in 7 kleuren. (kleuren laten zien)  Plak alles goed af. U kunt niet zoals met latex eerst alle randjes gaan doen. Deze zullen zich aftekenen. Gebruik  een kortharige vilt rol bijvoorbeeld  Goudhaantje radiatorrol 40750.  

Normaal zult u een muur in lange banen van boven naar beneden schilderen. Met een metallic verf zult u deze banen gaan zien. U kunt het best kris kras met de roller alle kanten op het vlak gaan invullen. Doordat u dit kriskras doet ontstaat er een onregelmatig patroon. U ziet dit in het eindresultaat maar dat is niet storend. 100% zonder aanzetten schilderen van een metallic verf is onmogelijk. Dit lukt alleen als de verf wordt gespoten door iemand die daar zeer kundig in is.


Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$