Alles wat u moet weten over goudverf en metaaleffectlak

Goudlak, goudverf, metaaleffectlak, bronzeerverf het zijn nogal wat namen voor het geven van een metaalkleur aan een oppervlak. Hieronder vindt u informatie over deze producten, waardoor u uw keuze kunt vergemakkelijken.  Alle goudverf producten vindt u bij ons online met een uitgebreide beschrijving. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

Goudverf koop je bij Linova online

Goudverf koop je bij de specialist. Wij verkopen alleen serieuze producten. Niet het hobby materiaal dat overal te koop is. Pigmenten om een goudlak / metaalverf te maken zijn duur. Hier wordt dus vaak door de fabrikanten op bezuinigd met als gevolg een slecht resultaat.
Enfin genoeg over wat anderen doen. Linova doet het zoals u van ons gewend bent. Gewoon goede producten voor een eerlijke prijs. Hieronder krijgt u meer informatie over goudverf en andere metaalsoorten. We hebben natuurlijk ook bronsverf, koperverf en zilververf. We verkopen de producten van Noris Bladgoud, DecorGold en Revivo.

 DecorGold

Goudverf is echt iets anders dan bladgoud of bladmetaal. Glans heeft o.a. te maken met weerkaatsing van het licht en structuur van het oppervlak. Bij een bladmetaal is dit over het algemeen een gesloten en glad oppervlak zodat het licht goed kan weerkaatsen dit geeft een mooie hoge glans.
Uiteraard dient een vergulding met bladmetaal juist te worden uitgevoerd, soms ontbreekt kennis of budget of is het effect van bladgoud niet gewenst. Dan zijn er andere oplossingen zoals het toepassen van een goudverf. Neem dan wel de beste goudverf, maar ga ervan uit dat het effect van echt bladgoud nooit te evenaren is. 

Goudverf buiten

Voor buiten adviseren wij een goudverf waar geen zogenaamde bronspoeder in zit. Bronspoeder is poeder op basis van koper legering en zal buiten snel gaan oxideren. Een goudlak van DecorGold bevat geen bronspoeder, maar een combinatie van gecoat metaalpoeder en mica pigment.
Het betreft hier kunstmatig geproduceerd mica. Dit zijn als het ware hele fijne gekleurde glasdeeltjes.
Mineraal gewonnen mica en parelmoer zijn momenteel een hot item en worden te pas ten onpas gebruikt in allerlei verfproducten maar ook in zeep en cosmetica. Helaas is de winning van het minerale mica onderhevig aan kinderarbeid en slechte werkomstandigheden.
Het kunstmatig gefabriceerde mica dat in DecorGold wordt toegepast wordt in Duitsland gefabriceerd en heeft de hoogste kwaliteit. DecorGold is uitstekend geschikt voor buiten en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De kleur rijkgoud benadert het meest de kleur van bladgoud en wilt u een iets minder uitbundige vergulding dan kunt u het best kiezen voor bleekgoud. Een andere optie voor buiten is het zogenaamde schilderspoedergoud in tinktuur dit materiaal geeft een duurzame vergulding voor een langere tijd (jaren). Het pigment bestaat uit 23,75 karaat poedergoud en goudkleurige metaaldeeltjes die gecoat zijn. Dus kortom: Linova adviseert voor een goudverf buiten te kiezen tussen DecorGold  of het schilderspoedergoud in tinktuur.

Goudverf voor metaal

Voor toepassing buiten kunt u het best het metaal eerst voorzien van een hechtprimer en een laag grondverf.
Indien u schilderspoedergoud in tinktuur gebruikt adviseren we om ook nog minimaal 1 laag aflak in een goudoker kleur toe te passen. Deze laag goed laten doordrogen en even mat schuren voordat u de goudlak aanbrengt. DecorGold bevat ook anti roest middelen en heeft dus een conserverende werking op metaal hier is geen aflak als ondergrond nodig. Zorg dat er geen scherpe kanten zijn, hier zal namelijk het eerst oxidatie optreden. Voor toepassing binnen is 1 laagje grondverf voldoende en kan de DecorGold ook rechtstreeks op het metaal worden aangebracht.


Goudverf voor hout

Ook voor toepassing op hout maken we onderscheidt tussen binnen en buiten. Bij toepassing buiten dient hout eerst beschermt te worden door een verf of laksysteem. Vervolgens kunt u de goudverf aanbrengen (zie hierboven alinea goudverf buiten). Voor toepassing binnen volstaat 1 laag grondverf. Daarna kunt u de goudverf aanbrengen.


Goudverf op gips

Gips is sterk zuigend en daardoor uitermate geschikt om goudverf op aan te brengen. De metaal pigmentdeeltjes blijven aan het oppervlak van de verflaag en dit geeft een mooie glans en glinstering. Voor gips adviseren wij absoluut DecorGold . Vaak wordt al een mooi resultaat behaalt na 1 laag. Gebruik wel de kwastjes van Kölner. Deze filament kwasten zijn zacht en geven een mooi egaal resultaat.


Goudverf op kunststof

We raden u aan om kunststof eerst voor te behandelen met een speciale hechtprimer. Daarna kunt u de goudverf aanbrengen. Let op: bij Polystyreen/tempex, ook wel piepschuim genoemd, moet u even oppassen. Hier werken alleen watergedragen goudverf producten. De DecorGold goudverf is perfect voor deze toepassing en kan direct zonder primer op het materiaal worden aangebracht. Twee laagjes geeft het mooiste resultaat.


Goudverf op een muur

Een muur voorzien van een goudverf of andere metaal look kan erg mooi zijn. Dit is overigens zeker niet gemakkelijk en vraagt van degene die de verf aanbrengt enige vaardigheid. Is het dan heel moeilijk? Nee dat ook weer niet. Wij adviseren u eerst de techniek te oefenen op een proefvlak als u er nog geen ervaring mee hebt. Dus niet op uw muur. Neem hiervoor een stuk gipsplaat of ander plaatmateriaal en schilder hier eerst de kleur van de ondergrond op en dan de goudverf. Pas al u hier tevreden over bent, begint u aan de muur. De truc zit vooral in de voorbereiding van de ondergrond, het gereedschap en de manier van aanbrengen. De ondergrond wordt eerst geschilderd met een matte muurverf. Het best is een kleur te kiezen die al enigszins in de richting gaat van de metallic kleur die u wilt aanbrengen. Neem een kleur die iets lichter is. Bijvoorbeeld bij goud licht oker, bij brons licht bruin, bij koper oxide rood. Zilver is de moeilijkste kleur ook voor wat betreft de dekking. Een ondergrond met een muisgrijze kleur is goed. Metallic verf werkt altijd anders dan een gewone verf, dit komt door de pigmenten. De mooiste verf voor muren is de DecorGold, deze is verkrijgbaar in 7 kleuren. (kleuren laten zien)  Plak alles goed af. U kunt niet zoals met latex eerst alle randjes gaan doen. Deze zullen zich aftekenen. Gebruik  een kortharige vilt rol bijvoorbeeld  Goudhaantje radiatorrol 40750.  

Normaal zult u een muur in lange banen van boven naar beneden schilderen. Met een metallic verf zult u deze banen gaan zien. U kunt het best kris kras met de roller alle kanten op het vlak gaan invullen. Doordat u dit kriskras doet ontstaat er een onregelmatig patroon. U ziet dit in het eindresultaat maar dat is niet storend. 100% zonder aanzetten schilderen van een metallic verf is onmogelijk. Dit lukt alleen als de verf wordt gespoten door iemand die daar zeer kundig in is.


Overzicht van het complete assortiment goudverf

goudverf

DecorGold

Inmiddels hebben vele mensen hiermee gewerkt en de reacties zijn lovend. Men is met name over het gebruiksgemak en het eindresultaat zeer te spreken. We kunnen wel stellen dat DecorGold momenteel het beste watergedragen metallic product is. De verf kunt u het best aanbrengen met de kwasten van Kölner. Deze zijn van torayhaar en extra zacht en in vele soorten te verkrijgen. DecorGold is zowel binnen als buiten toepasbaar zonder primer of grondverf. Het unieke is dat er echte metaalpigmenten zijn gebruikt in een watergedragen bindmiddel. De metaaldeeltjes zijn gecoat en zullen hierdoor niet oxideren. Dit geeft voor een watergedragen verf een ongekend metaal effect. DecorGold is toepasbaar op vrijwel alle ondergronden. Denk aan hekwerk, balustrades, beelden, schilderijlijsten, gipsen ornamenten, muren, meubels, gebruiksvoorwerpen en decoratief schilderwerk.
Het is verkrijgbaar in 7 schitterende kleuren, van goud tot zilver, van koper tot brons.
Beschikbaar in 125 ml. en 500 ml. verpakking. Grootverpakking is mogelijk op aanvraag.


Metaalglanslak van Noris
Dit is het beste product op het gebied van oplosmiddelhoudende goudverf. Het wordt geproduceerd door de bladgoudfabriek Noris. Het product is zo samengesteld dat bij droging de pigmentdeeltjes naar de oppervlakte drijven. Dit is een bijzondere eigenschap. De Duitsers noemen dit met een mooi woord “aufschwimmeffekt”.
Door dit effect weerkaatst het licht op de metaaldeeltjes waardoor het resultaat erg mooi is en veel beter dan de bekende goudverfjes die je overal tegenkomt. De producten bevatten tevens veel pigment. Voor een mooi resultaat zijn minimaal twee laagjes nodig. De verf kan eventueel verdund worden met aceton.
De metaalglanslakken zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 30 ml.. Munzgold lijkt het meest op warm bladgoud, daarom is alleen deze kleur ook in 125 ml. verkrijgbaar. De totale collectie bestaat uit 9 kleuren.


Goudlak met 23,75 karaat goud van Noris
Uiteraard hebben we ook goudverf met echt goud in ons assortiment. Hiervoor betaalt u dan wel de prijs van echt goud. Het product is verpakt per 10 ml. en bevat 6 gram 23,75 karaat goud. Eigenlijk is het een enorm dure manier van vergulden. Immers echt bladgoud is veel goedkoper en geeft een veel mooier resultaat.  Voor sieraden kan de goudlak wel een goede oplossing zijn. Vaak gaat het om kleine oppervlakken en moet de vergulding slijtvast zijn, hetgeen bladgoud niet is en goudlak wel.  De prijs varieert de laatste jaren tussen € 350 en € 400 per 10 ml. in verband met fluctuaties van de goudprijs.


Goudlak met schilderspoedergoud 23,75 karaat van Noris
Dit schilderspoedergoud in tinktuur is een prima alternatief voor goudlak met echt goud en kan ook buiten voor kleine vlakken zoals een hekpuntje worden toegepast. Deze goudverf bevat 23,75 karaat  goud en daarnaast metaaldeeltjes met goudkleur. Die zijn gecoat waardoor ze niet gaan oxideren. Dus als u even snel iets wilt vergulden en het is een klein vlak dan is dit een prima product. Het materiaal droogt snel en is te verdunnen met aceton. Voor buiten dient de ondergrond uiteraard eerst beschermt te zijn met een verfsysteem (gronden, voorlakken, aflakken) het best kunt u hiervoor een oker kleur gebruiken. De goudlak dekt in 2 tot 3 dunne lagen. Voor het mooiste resultaat maakt u gebruik van de penselen en kwasten van Kölner. Deze zijn van torayhaar.
Doordat de metaal- en gouddeeltjes zwaar zijn, zakken ze snel naar de bodem van het potje. U moet dus tussen de werkzaamheden door de goudlak schudden of doorroeren.
De Duitsers noemen dit product Malergoldlack. We kennen inmiddels toepassingen buiten die al vele jaren een mooie goudkleur behouden. De glans van bladgoud wordt echter ook met dit product niet bereikt.
Linova is de importeur van Noris bladgoud. Deze goudverf is online te koop en verkrijgbaar in 30 ml. en 125 ml.. Doorgaans is deze verf uit voorraad leverbaar. De 30 ml. verpakking heeft een vaste prijs. Voor de 125 ml. verpakking geldt een dagprijs. Deze is afhankelijk van de goudprijs.


Goudverf als schelpjesgoud
Schelpjesgoud werd vroeger verpakt in een mosselschelpje. Tegenwoordig is het een kunststof verpakking. Schelpjesgoud is poedergoud dat is aangemaakt met Arabische gom. Deze goudverf is reversibel en wordt veel ingezet bij restauraties en het retoucheren van vergulde ondergronden. Dit product is dus alléén geschikt voor binnen. Wij verkopen deze goudverf veel aan restaurators van musea. Maar ook een bekend veilinghuis koopt dit materiaal om kleine beschadigingen aan vergulde lijsten weg te werken. Schelpjesgoud kan ook heel goed op papier worden toegepast. Het is zeer geschikt om hele fijne lijntjes mee te schilderen. Het werkt exact zoals bij napjes aquarelverf. U maakt uw penseel nat met water en haalt deze over het schelpjesgoud heen. De Arabische gom zal oplossen en u kunt het dan aanbrengen op de ondergrond. Gebruik hiervoor de penselen met toray haren van Kölner. De schelpjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Noris levert goudverf in schelpjes in 23,75 karaat, 22 karaat en 12 karaat (wit goud). Dit wit goud is een prima alternatief voor schelpjes zilver omdat het veel minder oxideert. Schilderspoedergoud en zilverpoeder zijn tevens in een schelpje verkrijgbaar.


Zilververf
Zilverlak is een tinctuur waar echt poederzilver in zit. Zilver dekt slecht dus u zult altijd enkele lagen moeten aanbrengen. Een grijze of zwarte kleur als ondergrond is het best. De echte zilververf is te verdunnen met aceton en is alleen voor binnen geschikt, omdat zilver geen edelmetaal is. Voor toepassing buiten adviseren wij de DecorGold zilververf.


Goudwas – Goldwax – Cire a dorer
Voor deze producten werkt Linova samen met een kleine producent uit Slovenie: Revivo
De Revivo producten zijn van zeer goede kwaliteit en scherp geprijsd.
Goudwas koopt u bij Linova voordelig online, we kunnen wel stellen dat we met dit product de goedkoopste zijn. De goudwas wordt op een kleinschalige manier geproduceerd met natuurlijke was en het aandeel van metaal pigment is heel hoog, waardoor het gebruik van deze goudwas altijd een mooi resultaat geeft. De was conserveert de metaaldeeltjes goed zodat er in de loop van de tijd nauwelijks verkleuring  plaatsvindt. Goudwas kunt u alleen binnen toepassen. Het is een prachtig product om accenten mee aan te brengen in een interieur of bijvoorbeeld op meubels. Zeker in combinatie met krijtverf en kalkverf geeft de goudwas van Revivo een prachtig resultaat. Goudwas is gemakkelijk aan te brengen. Gewoon met uw vinger of even met een doekje. Na enige uren kunt u de goudverf met een doekje nog enigszins polijsten. U polijst dan de was in het product. Hierdoor zal de glans iets toenemen. Revivo heeft twee soorten goudwas. De normale goudwas is gemaakt van was en bronspoeders. Dit zijn echte metaalpoeders. Door een lichte oxidatie in de loop van de tijd zal de kleur iets verdonkeren. Er is ook een goudwas  die we pearl goudwas noemen. Deze goudwas is  gemaakt op basis van vissengoud / mica. Dit zijn kleine gekleurde glasdeeltjes die het licht weerkaatsen en zo een metaal effect geven. Voordeel van vissengoud is dat deze niet kan oxideren, het product bevat immers geen metaal.
Beide soorten goudwas zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De normale goudwas is verkrijgbaar in de kleuren: goud, antiekgoud, zilver en koper en de goudwas pearl is verkrijgbaar in de kleuren: goud, antiekgoud, zilver en twee prachtige kleuren brons. Er is ook nog een zwarte was, hiermee kunt u patineren en het metaaleffect een uitstraling geven alsof het al eeuwen oud is. U brengt de zwarte patina was het best aan met een doekje over de reeds gedroogde en gepolijste goudwas. Wij adviseren u altijd eerst enige proefvlakjes te maken alvorens u op uw object aan de slag gaat. U kunt dan eerst het resultaat beoordelen en u krijgt feeling met de mogelijkheden van het product.
Op aanvraag zijn de wassen ook in grootverpakking voor industriële verwerking verkrijgbaar.


Verguld crème / goudwas polijstbaar - Poliercreme – Créme a polir 
We noemen dit een crème omdat deze wat zachter en vloeibaarder is dan de reguliere goudwas.
Deze door de Noris bladgoud fabriek gemaakte verguld was is het beste materiaal verkrijgbaar. De verguld crème is wat duurder dan de reguliere goudwassen maar de kwaliteit is aanzienlijk anders. De echte metaaldeeltjes zijn zo fijn gemalen dat de glans die hier gehaald kan worden het hoogst haalbare met een dergelijk product is. Polijsten met een katoenen doek geeft een prachtig resultaat. Dit product is alleen voor binnen geschikt, dus niet buiten toepasbaar. Deze verguld of goud crème brengt u in een dunne laag aan. U kunt dit het best doen met een niet pluizende doek. Na 2 tot 3 minuten nog een keer heel licht nawrijven / gladstrijken. Afhankelijk van de temperatuur kunt u dan na 1 á 2 uur de verguld crème met een doek polijsten waarna een mooie glans ontstaat. Om de ondergrond extra glad te krijgen kunt u eerst de fond van Kölner toepassen. Voor de goudkleuren gebruikt u dan de fond B of Bi dit zijn de rode bolus kleuren die het goud extra mooi laten uitkomen. Tevens een groot voordeel van deze verguld crème ten opzichte van een normale verguldwas is dat het zeer zuinig in verbruik is. Al met een heel dun laagje in combinatie met de juiste ondergrondkleur krijgt u een prachtig resultaat. De Noris verguld crème is verkrijgbaar in de klassieke bronspoeder kleuren: rijkgoud, bleekgoud, rijkbleekgoud, dukatengoud, goud en koper.
Er is ook een crème in zilverkleur deze is op basis van aluminium poeder gemaakt. Hiervoor kunt u eventueel de fond van Kölner in de kleur zwart als ondergrond toe passen.


Goudverf imitatie reversibel /goudverf aquarel / vissengoud
Deze goudverf wordt gebruikt zoals aquarelverf wordt toegepast. De producten worden geleverd in een handig verfdoosje met daarin napjes met de verschillende kleuren. Eenvoudig uw penseel nat maken met water en over de verf heen halen. Het product verwerkt als een aquarelverf en is dus alleen geschikt voor zuigende ondergronden en goede papiersoorten. Goed aquarel papier geeft het beste resultaat. De verf kan dekkend maar ook transparant als glacis worden aangebracht.
Bijzondere effecten kunt u bereiken door de verf met uw penseel onderling te mengen.
Uiteraard zijn deze goudverf soorten alleen voor binnen toepasbaar. De goudverf op basis van vissengoud (pearl) zal nooit gaan oxideren, omdat hier geen metaal inzit. De metaalglans wordt bereikt doordat zeer fijne gekleurde glasdeeltjes worden toegepast die het licht weerkaatsen. De Aquarel metaalverf (M6) op basis van vissengoud wordt verkocht in een verfdoosje met 6 mooie metaalkleuren variërend van goud en zilver tot koper.

De Aquarel metaalverf op basis van echt metaal poeder zal in de loop van jaren iets nadonkeren. Echter het verschil zal niet of nauwelijks merkbaar zijn. Het bindmiddel (Arabische gom) geeft voldoende bescherming tegen de invloed van zuurstof op het metaalpoeder. De verf geeft door het zeer fijne metaal pigment een mooie weerkaatsing van het licht waardoor een prachtige glans ontstaat. De Aquarel metaalverf (N12) op basis van echt metaal poeder wordt verkocht in een verfdoosje met maar liefst 12 kleuren waaronder verschillende kleuren goud, koper, zilver, chrome en tin.


Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$