Schutting beitsen

Wil je graag je schutting beitsen? Lees hieronder waarom dat een goed idee is, welke beits het beste werkt en welke varianten beschikbaar zijn. Liever direct beits bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Klik bijvoorbeeld op één van de producten hieronder.

Fungi force banner

Waarom schutting beitsen?

Je mooie tuinschutting krijgt heel wat te verduren. Van zonlicht tot regen en van kou tot hitte. Hout wordt flink beïnvloed door het weer. Zo neemt het bijvoorbeeld snel water op, wat soms leidt tot schimmels, houtrot of algen. Daar wordt je schutting niet veel mooier van.

Een handige oplossing is het beitsen van je schutting. Gebruik je een goede buitenbeits, dan werkt deze vochtregulerend. De regen trekt niet meer in het hout waardoor je schutting veel langer meegaat. Daarnaast voorkomen de kleurpigmenten in hout gedeeltelijk de vergrijzing door de zon. Beits maakt je schutting dus niet alleen duurzamer, maar houdt hem ook mooier.

 


Welke beits werkt het beste?

Het aanbod aan houtbeits is eindeloos. Het kiezen van de juiste beits is daarom soms lastig. Wil je de schutting bijvoorbeeld transparant of dekkend behandelen? Een transparante beits geeft een natuurlijke uitstraling, maar vergt wel meer onderhoud. Daarnaast is het belangrijk dat je altijd een beits kiest die geschikt is voor buiten. Oftewel: een beits die goed gedijt in wind en weer.

Houd er alleen wel rekening mee dat een buitenbeits ook echt buiten terecht komt. Eventuele chemische stoffen verspreiden zich in de lucht, de natuur en je eigen woonomgeving. Kies daarom altijd voor een ecologische beits. Dat is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar geeft ook gezondere leefomgeving voor jou, je gezin en de organismen in je tuin. Linova is koploper op het gebied van ecologische verven. Heb je vragen over milieuvriendelijke beits of verf? Neem dan gerust contact op.

 

Kwalitatieve beits voor het beitsen van jouw schutting

Natuurlijk wil je wel een schuttingbeits die echt goed werkt. Een kwalitatief goede beits is niet alleen ecologisch, maar beschermt ook je schutting optimaal. Hieronder twee beitsen die perfect aan deze eisen voldoen.

 

Fungi Force

De Fungi Force beits beschermt jouw schuttinghout op 100% natuurlijke wijze. Dat doet het met behulp van de onschadelijke schimmel Aureobasidium pullulans. De Fungi Force schimmels hechten zich in een mooie, matzwarte laag aan het hout. Hiermee vormen ze een aantrekkelijke beschermlaag tegen UV-licht terwijl ze andere, minder prettige schimmels uit het hout weren.

Fungi force projecten

 

Horsemencare

Een andere natuurlijke, maar effectieve wijze voor het beschermen van je schuttinghout is Horsemen Wood Care. Dit is een natuurlijke verf die is gebaseerd op een 300 jaar oude Finse verfkooktechniek. Deze verf schilfert niet en zorgt ook niet voor filmvorming. Dit maakt deze beits van Horsemencare super makkelijk te onderhouden. Daarnaast bevat het een UV-filter, is het vuil- en waterafstotend en bovendien beschikbaar in verschillende kleuren.

 Horsemen care banner


Verschillende kleuren beits

Wil jij je schutting zwart beitsen, of ga je liever voor een kleurtje als rood, wit of grijs? Linova heeft beits in veel verschillende kleuren. Is je schuttinghout van zichzelf al erg mooi? Dan kies je voor een transparante of deels doorschijnende beits.


Waarom beits bestellen bij Linova?

Als je beits bestelt bij Linova, weet je zeker dat je kiest voor een kwaliteitsproduct. Niet alleen voor het hout van je schutting, maar ook voor het milieu. Linova is namelijk een absolute koploper op het gebied van ecologische verf. Zo maken we samen de wereld weer een stukje mooier én gezonder.

Fungi force banner


Vragen over het beitsen van de schutting

Je schutting beitsen en onderhouden is eigenlijk heel simpel. Toch moet je even weten hoe het allemaal in elkaar zit. Daarom bespreken we hieronder een paar veelgestelde vragen.


Hoe vaak moet ik een schutting beitsen?

Van een gemiddelde, ecologische beits breng je zo’n één à twee lagen aan. Hoeveel lagen jij nodig hebt, verschilt per product. Check daarom altijd de verpakking van de beits die je hebt gekocht. Wil je een bepaalde kleur en werk je met transparante beits, dan zijn soms meerdere lagen noodzakelijk.

Kies je echter voor de Fungi Force beits, dan volstaat slechts één laagje. Nog niet helemaal tevreden over de diepte van de zwarte kleur? Geen paniek. De schimmeloplossing is bij aanvang nog niet volgroeid en kleurt na verloop van tijd dieper zwart.


Werkt ecologische beits minder goed?

Absoluut niet. Verschillende testen hebben uitgewezen dat ecologische verven en beitsen lang meegaan. Sterker nog: ecologische verven bladderen niet en weren schimmels, algen en mos. Voor het laten staan de van de milieuvriendelijke variant is dus geen enkele reden.


Welke kleuren beits zijn er?

Het aanbod aan beitskleuren is eindeloos. Kan je toch niet de beitskleur vinden die bij jouw woonstijl past? Dan kan je jouw schutting ook verven met een milieuvriendelijke, duurzame houtverf.


Blijft beits op de schutting zitten wanneer het regent?

Eén van de functies van beits is het beschermen van je schutting tegen regen. Als het regent, blijft de beits dan ook gewoon op het hout zitten. Wel is het verstandig dat je de beits niet aanbrengt op een vochtige dag. Zo zorg je ervoor dat de beits goed kan drogen, waardoor het langer meegaat.

 

 

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$