Fungi Force

Crustal Banner

Fungi Force is een natuurlijke buitenbeits. Deze transparante beits is de eerste 100% volledig natuurlijke houtbescherming die verkrijgbaar is. Volledig natuurlijk en ook duurzaam? Jazeker! In dit artikel leest u meer over deze milieuvriendelijke beits voor buiten.

 

Wat is Fungi Force?

Fungi Force is de eerste 100% natuurlijke transparante zwarte beits. Deze 100%  eco beits geeft het hout een mooie natuurlijke bescherming. Deze beits is veilig voor mens en natuur, en is hét milieuvriendelijkste alternatief voor het impregneren, beitsen van buitenhout zoals, gevelbekleding, schuttingen, tuinhuisjes, overkappingen en nog veel meer. Fungi Force beschermt op basis van de in de natuur voorkomende onschadelijke schimmel Aureobasidium pullulans genaamd. Deze hecht zich aan het hout en vormt zo een matzwarte vaste beschermlaag tegen schadelijk uv licht van de zon. Tevens weert deze beschermlaag eventuele schadelijke schimmels uit het hout.

Voeding voor de schimmel is de Oilfinish op basis van lijnolie die na het aanbrengen van de schimmel, eveneens wordt aangebracht op het hout. Deze olie is  beschermt het hout tegen de invloeden van vocht. Eenvoudig, 100% natuurlijk en effectief, dat is Fungi Force.

 Crustal Banner

Waar gebruik je Fungi Force?

Fungi Force zwarte beits is uitstekend geschikt om al het onbehandelde droog hout buiten te schilderen. Ook hout dat reeds vergrijsd is, kan worden behandeld met Fungi Force.  De beits is het meest geschikt voor ruw of fijn bezaagd hout. Ongeveer een week na aanbrengen van de schimmellaag, - de BioFinish -  en de natuurlijke lijnolie - de OilFinish - heeft Fungi Force zich aan het hout gehecht en is de beschermlaag droog en geeft niet meer af. Verwerken bij droog weer en temperaturen boven de 10°C.
Of u nu de gevelbekleding van een diep zwarte laag wil voorzien of de schutting graag zou willen schilderen.  Fungi Force natuurlijke tuinbeits biedt al het buitenhout een goede en duurzame bescherming zonder mens, natuur, duurzaamheid en het milieu uit het oog te verliezen

Crustal Banner

 

Wat zijn de voordelen van Fungi Force?

Deze 100% natuurlijke beits geeft het hout een mooie diepe transparante zwarte kleur. Daardoor wordt de levensduur van het hout aanzienlijk verlengt. Fungi Force behoeft weinig onderhoud en is zelf-herstellend bij kleine beschadigingen. Deze bio-beits kan niet bladeren en zorgt voor een jarenlang mooie afwerking. Door de Fungi Force te onderhouden met OilFinish verkleurt de zwarte laag niet en behoudt deze ecologische beits zijn prachtige diep zwarte kleur voor jaren.

Een ander groot voordeel van Fungi Force is zijn gebruiksvriendelijkheid. Fungi Force is namelijk eenvoudig aan te brengen op de ondergrond. Deze heeft geen extra voorbewerking nodig. Even met een stoffer eroverheen en zorgen dat er geen algengroei, stof of zand aanwezig is.  Het voordeel van Fungi Force is dat daar, waar gewone beits iedere twee tot vijf jaar opnieuw aangebracht moet worden, deze natuurlijk buitenbeits maar één keer aangebracht hoeft te worden. Door het hout op peil te houden met Oil Finish blijft de kleur prachtig en het hout goed beschermt. Na gemiddeld zeven jaar is de Fungi Force zelfs goedkoper dan een standaard buitenbeits. Goed voor het milieu maar ook voor uw eigen portemonnee dus.

 Fungi force plank

Fungi Force aanbrengen

Fungi Force is een uiterst gebruiksvriendelijke transparante buitenbeits. Deze natuurlijke beits werkt met een twee lagen principe. Eerst brengt u één of twee dunne lagen BioFinish aan met een verfroller of blokkwast. Deze laag verzadigt het hout en zorgt voor de diep zwarte kleur. De tweede afwerking is de OilFinish. Deze laag zorgt samen met de BioFinish voor een duurzame bescherming.


Omdat Fungi Force een levende coating is op basis van een schimmeloplossing, kleurt de laag BioFinish na verloop van tijd dieper zwart. Wilt u meteen een diepzwarte kleur op uw hout aanbrengen? Breng dan twee of 3 dunne lagen Fungi Force BioFinish aan. Het enige waar u rekening mee dient te houden als u meerdere lagen BioFinish aanbrengt, is dat de lagen minimaal 24 uur moeten drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. Tussendoor schuren en dergelijke voorbehandelingen zijn niet nodig.

 

Na de BioFinish is het belangrijk dat de tweede laag uit het Fungi Force systeem wordt aangebracht: de OilFinish.
OilFinish wordt in een dunne laag aangebracht, minimaal 24 uur nadat de laatste laag BioFinish is aangebracht op het buitenhout. OilFinish kunt u het beste aanbrengen met een verfroller. Na het aanbrengen van deze eindlaag is het hout direct beschermd tegen alle weersinvloeden.
We raden u aan om jaarlijks de  beitslaag te controleren en indien nodig te voorzien van extra olie (de Olifinish) wanneer de (schimmel)laag minder zwart lijkt te worden.

 

 

Veelgestelde vragen over Fungi Force

Fungi Force is een 100% natuurlijke transparante beits voor buiten. Deze milieuvriendelijke beits op basis van een schimmel is zelf herstellend en heeft een mooie zwarte kleur en is zeer eenvoudig te verwerken.

Fungi Force BioFinish en Fungi Force OilFinish kunt u eenvoudig aanbrengen met een verfroller of blokkwast. Een voorbehandeling van de ondergrond is niet nodig. Neem gerust contact op met de verfexperts van Linova om advies of een stappenplan te vragen om uw houten ondergrond met Fungi Force te behandelen.

Fungi Force is voor alle soorten buitenhout geschikt. Denk hierbij aan Douglas en Lariks maar ook uw houten gevelbekleding, schutting of tuinhuis kunt u mooi diepzwart schilderen met de Fungi Force. Iedere houtsoort heeft z’n eigen dichtheid. Zo is hardhout dichter en zwaarder dan zachthout. En hoe dichter het hout is, hoe minder goed de schimmelcoating in het hout kan trekken. Het verbruik van Fungi Force coating per m2 is dan ook lager bij hardhout. Bij zachter hout is het verbruik coating per m2 hoger.

In de meeste gevallen dient één laag Fungi Force BioFinish 24 uur te drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. We adviseren om het hout 2x met een dunne laag BioFinish af te behandelen, dit geeft een mooiere dekking. Het is echter niet noodzakelijk want uiteindelijk kleurt ook 1x behandeld hout na verloop van tijd egaal zwart. Dit kan echter meerdere maanden duren. Nabehandelen met Fungi Force OilFinisch is altijd noodzakelijk dit beschermd het hout tegen vocht en is het voedsel voor de schimmel..

Met een natuurlijke beits zoals de Fungi Force brengt u eerst een laag matzwarte biologische beits aan; de BioFinish Deze beschermlaag beschermt het hout tegen UV-straling en beschermt daarmee het hout. De tweede laag Fungi Force, de OilFinish, werkt vochtregulerend en houdt het hout en de zwarte laag in goede conditie. Door periodiek een onderhoudslaag van de OilFinish aan te brengen is de Fungi Force BioFinish (de zwarte laag) in staat om zichzelf te herstellen bij kleine beschadigingen. Door dit revolutionaire natuurlijke verfsysteem is uw pergola, tuinhuis, schutting of ander tuinhout voor jaren milieuvriendelijk beschermd. En nadat de technische levensduur verstreken is kan de Fungi Force zonder problemen voor de natuur volledig opgenomen worden in de natuurlijke biologische kringloop.

Fungi Force Natuurlijke beits voor buiten is een twee lagen verfsysteem. De eerste laag is de Fungi Force BioFinish; een biologisch watergedragen zwarte beits op basis van schimmels. Deze geeft het hout een mooie transparante zwarte kleur. Met de tweede laag; de Fungi Force OilFinish, een plantaardige vette olie, beschermt u de Biofinish en daarmee wordt het hout voor jaren beschermd tegen alle weersinvloeden.

Wilt u bijdragen aan een beter milieu? Stap dan over op natuurlijke en ecologische verf zoals de revolutionaire Fungi Force beits. Fungi Force bestaat uit natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen zonder schadelijke chemicaliën of oplosmiddelen. Fungi Force is verkrijgbaar bij verschillende leveranciers. Linova is de distributeur van Fungi Force voor Nederland. Verkooppunten en online winkels vindt u op www.fungiforce.nl

Natuurlijk kunt u de Fungi Force ook bij Linova kopen. Zo bent u verzekert van kwaliteit en kennis. Linova is al jaren specialist op het gebied van duurzame en milieuvriendelijke verf. Fungi Force online bestellen kan eenvoudig op linova.nl. Wilt u snel aan de slag? Geen probleem. Linova heeft zowel de Fungi Force OilFinish als de Fungi Force BioFinish producten op voorraad. Weet u niet zo goed hoe u beits aanbrengen het beste kunt doen. Geen probleem! Linova helpt u graag bij het bestellen van de juiste producten en voorziet u dan ook van goed en eerlijk advies. U neemt eenvoudig telefonisch of per mail contact met ons op. U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we u niet lastig, maar voorzien we u van informatie over onze nieuwste producten, ontvangt u schildertips, leest u alles over decoratieve verf en blijft u op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$