Koopmans verf

Koopmans tuinr

Koopmans Verf produceert al meer dan 135 jaar in Nederland verf. De Friese nuchterheid, het ambachtelijke verf maken en de passie die erin gestopt wordt maken dat Koopmans Verf is uitgegroeid tot een vooraanstaand verfproducent met één van de modernste fabrieken van Europa. Gewoon in ons eigen kikkerlandje word er met passie en ambacht ontzettend goede verf gemaakt

 

Wat is Koopmans verf?

Koopmans Verf is vooral bekend als een betrokken verfproducent uit Nederland die traditionele verf produceert op basis van duurzame hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie. Hierdoor staat Koopmans Verf garant voor milieuvriendelijke en duurzame verf volgens eeuwenoud recept.


Dit maakt Koopmans verf uitermate geschikt

Omdat de producten van Koopmans Verf gemaakt worden met lijnolie is dit een verfmerk met oog voor het milieu. Omdat Koopmans Verf ook nog eens in Nederland produceert blijven de lijnen kort en de kilometers ook. Dat betekent korte levertijden en weinig kilometers. Win-win situatie dus.


Dit maakt Koopmans verf uniek

Koopmans Verf wordt al jaren op basis van lijnolie gemaakt. Van oudsher een onmisbaar ingrediënt voor verf. Lijnolie is een milieuvriendelijk, uitstekend smeerbaar en duurzaam herwinbare grondstof met bijzondere eigenschappen zoals goed vochtregulerend, diep impregnerend en ontzettend elastisch. Dé ingrediënten voor een goede en duurzame verf.


Welke kleuren Koopmans verf zijn er?

Naast de veel gebruikte kleuren zoals ral 9001, ral 9010 en zwart zijn er in het Koopmans Verf kleuren systeem meer dan 275.000 kleuren beschikbaar. Zo is er altijd wel een Koopmans Verf kleur die bij u past. En mocht de juiste kleur niet tussen de Koopmans Verf kleuren zitten, de kleurmeester van Linova kan ook vrijwel alle kleuren van andere merken voor u mengen in Koopmans Verf.

Koopmans speelhuis

Koopmans verf bestellen bij Linova

Bij Linova bent u verzekert van kwaliteit en kennis over duurzame verf. Linova is al jaren specialist op het gebied van duurzame verf zoals Koopmans Verf Perkoleum of Koopmans Ecoleum. Maar ook voor echte lak met lijnolie is Linova hét adres. Wilt u snel aan de slag met uw project? Geen probleem, bij Linova bestelt u eenvoudig Koopmans verf. 

Linova heeft verf van Koopmans zoals de milieuvriendelijke Ecoleum en diverse soorten Perkoleum van Koopmans op voorraad tegen scherpe prijzen. Zit u met vragen over het aanbrengen van de verf of heeft u andere vragen over Koopmans verf? Neem dan contact op zodat wij u kunnen voorzien van advies dat op maat is voor uw situatie. Neem telefonisch of per mail contact met ons op en vraag maar raak.

U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we u niet lastig, maar voorzien we u van informatie over onze nieuwste producten, ontvangt u schildertips, leest u alles over onder andere milieuvriendelijke verf  en blijft u op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.


Koopmans verf beits

Koopmans Verf heeft diverse soorten Koopmans beits in het assortiment. Allemaal op basis van lijnolie. Daarmee is Koopmans Verf beits uniek. Lijnolie zorgt voor een elasticiteit en dringt diep in de ondergrond. Hierdoor kan een Koopmans Verf beits vrijwel nooit gaan bladderen.


Waar is lijnolie goed voor

Van oudsher wordt er al veel lijnolie in verf verwerkt. De oude meesterschilders gebruikten het al om hun olieverf lekker soepel te maken. Ook de vakman die als huisschilder aan huis kwam gebruikte verf op lijnolie basis omdat dat én goed voorhanden was én verf van uitstekende kwaliteit is. Lijnolie dringt diep in de ondergrond en zorgt voor een uitstekende hechting en verzorging van de ondergrond.


Lijnolie voor schutting

Lijnolie wordt veel op hout gebruikt. Zeker voor niet maatvast hout zoals de schutting is het aan te raden om een beits met lijnolie als houtbescherming te gebruiken. Hiermee beschermt u duurzaam de schutting. Lijnolie dringt diep in het hout en is elastisch. Het volgt dus prima de schutting of ander tuinhout dat in weer en wind staat.


Lijnolie als houtbescherming

Eén van de voordelen van lijnolie, is dat er geen grondverf nodig is om dit product goed aan te brengen. Daarnaast impregneert lijnolie uitstekend hout waardoor het hout tegen alle weersinvloeden beschermt is. Lijnolie als houtbescherming maakt uw houten vlonder, tuinmeubels of kozijnen waterafstotend. Doordat er geen vocht in het hout blijft zitten vinden schimmels geen voeding, blijft het hout vrij van houtrot en wordt het hout gevoed van binnenuit.

Koopmans eetbare tuin

Welke Koopmans Verf is het beste?

Welke verf het beste bij uw klus past hangt af van uw klus. Daarnaast is de staat van de ondergrond, de weersinvloeden en of de ondergrond beschut ligt of niet van belang bij het kiezen van de juiste verf. Dus welke Koopmans Verf is het beste? Dat is geheel afhankelijk van diverse factoren. Hieronder leest u de verschillende producten van Koopmans Verf. Zo kunt u kijken welke verf het beste bij uw project past.

Mocht u er niet aan uit komen neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend duurzaam en eerlijk verfadvies.


Koopmans Verf Perkoleum

Koopmans Perkoleum is een oplosmiddelarme, milieuvriendelijke beits voor buiten. Deze Koopmans Verf beits vloeit fantastisch waardoor deze beits uitstekend aan te brengen is door de doe-het-zelver en de professionele schilder. Een prachtig eindresultaat is makkelijk te bereiken. Perkoleum is verkrijgbaar  in zowel dekkende als  transparante beits en dringt diep in het hout. Hierdoor is deze Koopmans Verf beits geschikt voor zowel onbehandelde als reeds behandelde ondergronden die in weer en wind staan. Denk hierbij aan schuttingen, tuinhuisjes, blokhutten en gevelbekleding. Perkoleum lijnolie beits is vochtregulerend en waterafstotend. Hierdoor kan het hout blijven werken zonder dat hierdoor de bescherming van de ondergrond afneemt.


Koopmans Verf Ecoleum

Ecoleum, de naam zegt het al een beetje. Deze Koopmans verf beits is een ecologische verf die het hout op een milieuvriendelijke manier beschermt tegen alle weersinvloeden. Ecoleum is de milievriendelijke variant van het oude carboleum waar hout vroeger mee werd beschermt. Ecoleum is sterk impregnerend voor zowel ruw als geschaafd hout. Ecoleum wordt vaak gebruikt als houtcoat op gepotdekseld hout van schuren, maar ook op tuinhout, schuttingen, bielzen, hekwerken en pergola’s is Ecoleum van Koopmans Verf een perfecte beits.


Koopmans verf Monumentenbeits

Koopmans Verf Monumentenbeits is van oudsher hét product voor het zwart maken van molens, gevelbekleding zoals gepotdekseld hout van schuren en overkappingen. Deze gebruiksvriendelijke semi-dekkende zwarte houtcoat is voor buiten. Wanneer de Ecoleum niet geschikt is kunt u probleemloos Monumentenbeits gebruiken. Deze beits is gemaakt van zuivere lijnolie en beschermt uw hout en hecht uitstekend.


Koopmans Verf Vloerlak

Koopmans Verf Vloerlak is een zijdeglanzende, krasvaste lak voor binnen. Deze lak is versterkt met poly-urethan waardoor de Koopmans Verf Vloerlak uitermate geschikt is voor o.a. vloeren, trappen en werkbladen.


Koopmans verf aanbrengen

Koopmans Verf is zeer gebruiksvriendelijk en met onderstaande stappen ben u verzekert van een mooi en duurzaam eindresultaat. Allereerst is het belangrijk dat u zich verdiept in de ondergrond en de verf die u wil gaan gebruiken. Heeft u hulp nodig met het kiezen van de juiste milieuvriendelijke Koopmans verf? Neem dan contact op met de verfexperts van Linova.
Vervolgens volgt u onderstaande stappen bij onderhoudswerk:

  • Verwijder loszittende verflagen en verwijder rot hout.
  • Ontvet de ondergrond met een geschikte ontvetter zoals bijvoorbeeld Eco 100.
  • Werk oneffenheden en scheuren bij met een geschikte plamuur en vul kieren met overschilderbare kit.
  • Schuur de ondergrond zorgvuldig
  • Breng indien nodig grondverf aan en hou de droogtijd in acht
  • Breng minimaal twee lagen verf aan, waarbij u tussen de lagen indien nodig met een fijn schuurpapier nog even de laatste oneffenheden verwijdert.
  • Zorg voor een voldoende laagdikte om zeker te zijn van een mooie vloei. Maar let wel op voor zakkers, dus verdeel de verf goed.

Koopmans verf online

Koopmans verf online is verkrijgbaar bij linova.nl. Hier vindt u duurzame verf en een goed verfadvies. Koopmans professionele verf voor binnen en buiten vindt u bij Linova. Ook geschikte kwasten, rollers en andere benodigdheden bent u bij linova.nl aan het juiste adres.


Veelgestelde vragen over Koopmans verf

We ontvangen met enige regelmaat vragen over Koopmans Verf bij Linova. De meest gestelde vragen vindt u hier. Mocht u een andere vraag hebben over Koopmans Verf of andere duurzame verf neem dan contact met ons op.

Koopmans Verf is vooral bekend als een betrokken verfproducent uit Nederland die traditionele verf produceert op basis van duurzame hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie. Hierdoor staat Koopmans Verf garant voor milieuvriendelijke en duurzame verf volgens eeuwenoud recept.

Koopmans Verf aanbrengen gaat het beste met een kwast of roller. Pas de roller aan de ondergrond aan. Gladde ondergronden voorziet u van een laag verf met een viltroller. Koopmans beits zoals Ecoleum en Perkoleum brengt u aan met een platte kwast. Op muren kunt u het beste Koopmans muurverf aanbrengen met een vachtroller.

Koopmans Verf verdunnen is niet nodig. Vanuit de fabriek wordt deze verf gebruiksklaar geleverd. Goed roeren en u kunt beginnen met schilderen. Heeft u een onbehandelde ondergrond dan is het soms nodig om de eerste laag te verdunnen. Lees het technisch blad van het door u gekozen product om te zien of verdunnen van Koopmans Verf van toepassing is. .

Bij onderhoudswerk in een gelijkwaardige kleur volstaat in de meeste gevallen 1 verflaag. Is het een onbehandelde ondergrond of zijn er flinke herstelwerkzaamheden geweest aan de ondergrond dan zijn 2- 3 lagen aanbevolen. Voor grote kleurverschillen te overbruggen zijn meestal minimaal 2 verflagen nodig.

Droogtijd van verf is van veel factoren afhankelijk. Hou daarom altijd de aanbevolen droogtijd aan die vermeld staat op het productinformatieblad. Het is belangrijk om de eerste laag goed te laten drogen voordat de tweede laag wordt aangebracht.

Naast de 275.000 Koopmans Verf kleuren is Koopmans Verf in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen uit ralkleuren, kleuren van andere verfmerken zoals Sikkens, Flexa, Histor en Sigma. Maar ook de kleuren uit de bouwmarkt zijn vaak te mengen in Koopmans verf.

Koopmans Verf kopen doet u eenvoudig bij Linova.nl. Verf van Koopmans is uit voorraad leverbaar en snel bij u thuis of op de klus bezorgd. Heeft u nog vragen over het aanbrengen van deze verf? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$