Koopmans Perkoleum Dekkende en Transparante Beits

Perkoleum van Koopmans is een oplosmiddelarme beits. Deze verfbeits is zowel in een transparante als dekkende variant verkrijgbaar. Ook kunt u bij beide varianten de keuze maken voor zijdeglans of hoogglans Perkoleum.

Wanneer maakt u de keuze voor de dekkende beits en wanneer voor de transparante variant? Als u het mooi vindt om de houtnerf te blijven zien dan is de transparante Perkoleum een uitstekende keus. Wilt u het houten oppervlak helemaal dekkend maken dan kiest u vanzelfsprekend voor de dekkende variant.

Waarom Perkoleum van Koopmans?

Perkoleum is een geweldige beits voor vrijwel alle houtsoorten buiten. Zeer geschikt voor al uw buitenhout dat beschermd moet worden tegen weer en wind. Denk aan schuttingen, stallen, blokhutten, tuinhuisjes en gevelbetimmering.

De beits vloeit heerlijk door de combinatie lijnolie/alkydhars. U zult merken dat het schilderen met Perkoleum niet moeilijk is en het resultaat prachtig.  Door de menging van lijnolie/alkydhars  dringt de Perkoleum diep in het hout, hierdoor hecht de beits zeer goed. Ook zorgt de samenstelling van deze verfbeits er voor dat het hout kan blijven “ademen”, de vochtregulering is fantastisch, het hout kan hierdoor goed blijven werken. De combinatie lijnolie/alkydhars zorgt er tevens voor dat de verfbeits van Koopmans milieuvriendelijk is.

De Perkoleum van Koopmans is geschikt voor zowel nieuw als reeds geschilderd hout.

Kleur Bekennen

De dekkende variant van Koopmans Perkoleum is verkrijgbaar in vele kleuren, wij mengen de gewenste kleur voor u in onze kleurmakerij.

De transparante Perkoleum van Koopmans is natuurlijk blank te verkrijgen, maar ook in diverse houtkleuren, denk hierbij aan eiken, teak, grenen, noten en nog veel meer.

Bij Linova staat in de kleurmakerij een kleurenmengmachine van Koopmans en wij mengen alles dus direct voor u op kleur. Snel, eenvoudig en voordelig.

Waar moet u op letten?

Is uw hout goed droog en schoon? Het klinkt zo eenvoudig, maar het is essentieel voor mooi en duurzaam schilderwerk.

Zitten er algen op uw houtwerk? Is er sprake van mosgroei, houtrot, oude slechte verflagen? Allemaal zaken die eerst even opgelost moeten worden. Met een hogedrukreiniger en een stuk schuurpapier zijn de meeste problemen zo opgelost. Het is natuurlijk fijn om zo lang mogelijk van uw schilderkunsten te kunnen genieten.

Welke Kwast gebruikt u voor Perkoleum?

En dan nog, niet onbelangrijk, een geschikte kwast. Wij van Linova adviseren u voor de Perkoleum een varkensharen kwast te gebruiken van Goudhaantje. Deze kwasten worden in Nederland gemaakt en zijn fantastisch. U zult er veel plezier van hebben! Het schilderwerk eindresultaat is altijd mooier als u een goede kwast gebruikt. De Goudhaantjes kwasten zijn bij Linova niet duur omdat wij dealer zijn van dit merk.

Voor grote vlakken kunt u het best een platte kwast nemen

Voor de kantjes en randjes een zgn. ronde patentpunt kwast.

Bewaren van uw Perkoleum kwast

Tussendoor kun u de kwast bewaren in water of eventueel een plastic folie omheen doen en in de koelkast leggen, door de lage temperatuur en doordat er geen zuurstof bij de verf kan komen  zal de kwast niet indrogen. (voor max 24 uur) Bent u klaar met uw schilder klus en wilt u de kwast voor langere tijd bewaren: hang deze dan in de rauwe lijnolie. U kunt eenvoudig een schoon gebruikt glazenpotje nemen met deksel. Maak een gat inde deksel. Steek de kwast via de onderzijde in de deksel zodat deze klemt. U schroeft de deksel op het potje met rauwe lijnolie en de kwast hangt er keurig in en is afgesloten van de buitenlucht. Een goedkope en effectieve oplossing. Zo kunt u de kwast jaren bewaren.

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$