Herfst & Helder

Herfst en Helder BannerLinova is groothandel dealer voor Herfst en Helder Verf

Herfst en Helder bestaat al sinds 1875 en voeren geheel terecht de sub titel:  
“Verf van goeden huize“ .
Een puur Nederlands kwaltiteits merk dat al jaren lang hoogwaardige verven en lakken produceert.  Menig Kasteel en Monument zijn geschilderd in de schitterende Herfst en Helder kleuren.

Uiteraard zijn de verven ook bijzonder geschikt voor nieuwebouw en renovatie. U koopt met Herfst en Helder verf een top product voor jarenlang hoogwaardige bescherming van uw object.

 

Wat is Herfst en Helder Verf?

Herfst en Helder Verf wordt in Nederland geproduceerd en staat garant voor hoogwaardige lakken. Deze kwalitatief hoogstaande verf is geliefd bij het schilderen van monumenten, kerken en kastelen. De prachtige klassieke maar tijdloze kleuren maken dat dit verfmerk steeds vaker door de consument gebruikt wordt in de monumentale bouw maar ook in de moderne bouw.


Dit maakt Herfst en Helder uitermate geschikt

Herfst en Helder komt van “goeden huize” en staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteitsproducten. Herfst en Helder Lakverf SB heeft bijvoorbeeld een onderhoudstermijn van circa 10 jaar. De prachtige bolle glans van deze hoogglans verf voor buiten geeft uw huis allure en cachet bij het gebruik van deze verf. Uiteraard heeft Herfst en Helder ook minder glanzende verf voor buiten. Ook muurverf en lakverf voor binnen zitten in het assortiment van Herfst en Helder. Allemaal met eenzelfde hoogwaardige kwaliteit.

 

Herfst en helder verf van goede huizen

Herfst & Helder verf aanbrengen

Zelf uw woning schilderen met Herfst en Helder is een klus die u aankunt! Met de uiterst gebruiksvriendelijke verf van Herfst en Helder is dat geen probleem. Met de juiste voorbereiding krijgt u een duurzaam resultaat. Hier leest u hoe u Herfst en Helder verf aanbrengt in 5 eenvoudige stappen:

 • Bereid de ondergrond goed voor
  Verwijder loszittende verflagen en oneffenheden. Zorg ervoor dat de ondergrond stofvrij en vetvrij is. Repareer oneffenheden met een juiste plamuur of vulmiddel en schuur zorgvuldig de gerepareerde plekken.
 • Breng waar nodig geschikte, afgestemde grondverf aan op de ondergrond.
  Het is niet altijd nodig om grondverf aan te brengen. Is de ondergrond al voorzien van een verflaag dan is het namelijk niet altijd nodig om grondverf aan te brengen. Breng indien nodig 1 laag grondverf aan.
 • Extra check
  Nadat de grondverf droog is kunt u de ondergrond gaan afwerken met de eindlaag. Bekijk de ondergrond nog een keer kritisch op oneffenheden, scheuren en kieren. Is alles strak? Dan kunt u beginnen aan de eindafwerking.
 • Verf aanbrengen
 • Breng bij nieuw schilderwerk na de grondverf minimaal twee lagen Herfst en Helder Verf aan, waarbij u tussen de lagen, indien nodig, met een fijn schuurpapier nog even de laatste oneffenheden verwijdert. Bent u bezig met onderhoudsschilderwerk dan volstaat vaak 1 laag verf. Breng voldoende laagdikte aan, zeker bij watergedragen verf, om zeker te zijn van een mooie vloei. Maar let wel op voor zakkers, dus verdeel de verf goed.
 • Drogen
 • Laat de aangebrachte verf goed drogen en houd er rekening mee dat verf minimaal een week nodig heeft om volledig uit te harden en alle beloofde eigenschappen waar te maken.

Heeft u hulp nodig met het kiezen van de juiste duurzame verf of wilt u weten hoe u uw verfklus het beste kunt aanpakken? Neem dan contact op met de verfexperts van Linova.
Herfst en helder verf van goede huizen 2

Herfst en Helder verf voor binnen

Om vergeling van lichte kleuren te voorkomen adviseren we om voor binnen watergedragen verf te gebruiken. Herfst en Helder Aquality is een verflijn met diverse watergedragen verven. Wilt u liever met traditionele verf schilderen binnen? Dan is het verstandig om te kiezen voor de Herfst en Helder Vloeimat PU. Deze kras- en slijtvaste lak op terpentinebasis heeft namelijk een minimale donkervergeling.

 


Herfst en Helder verf voor buiten

Herfst en Helder staat al jaren bekend om zijn uitstekende kwaliteit voor verf voor buiten. Door uw buitenschilderwerk te voorzien van verf van Herfst en Helder bent u verzekerd van goede kwaliteit, een duurzame oplossing en een verf die door zijn unieke pigment toevoeging nauwelijks verkleurd.
Zo blijft Herfst en Helder Grachtengroen ook echt grachtengroen.

 


Welke Herfst en Helder verf kleuren zijn er?

Dit verfmerk heeft unieke kleuren in de kleurenwaaier Herfst en Helder.

Niet alleen hebben deze tijdloze kleuren zich inmiddels dubbel en dik bewezen. Ook zijn de kleuren van dit verfmerk uniek doordat deze zich onderschieden in kwaliteit en kleurechtheid. Daar waar vele verfmerken enorm kleurverlies hebben in de loop van de jaren, blijven de Herfst en Helder producten prachtig op kleur. In tegenstelling tot de ‘bekende’ en ‘grote’ merken maakt dit verfmerk gebruik van vloeibare pigmenten. Hierdoor blijft de kleurintensiteit gewaarborgd en blijft rood,  mooi rood en blijft Herfst en Helder grachtengroen mooi monumentaal donker grachtengroen. Jaar in, jaar uit.

Een veel gebruikte combinatie is gebroken wit met grachtengroen. Bij de Herfst en Helder kleurenwaaier zijn dit Herfst en Helder 1851 Grachtengroen gecombineerd met bijvoorbeeld ral 9001 of ral 9010.

Verf

Welke soorten Herfst en Helder verf zijn er?

Herfst en Helder Lakverf SB is een hoogglanzende buitenlak op basis van gesiliconiseerde alkydhars. Dat wil zeggen dat deze gebruiksvriendelijke, hoogglanzende lak een uitstekend kleur- en glansbehoud heeft. Daarnaast is de Lakverf SB uitstekend bestand tegen weersinvloeden. Deze Lakverf SB van Herfst en Helder halen een onderhoudsinterval van maar liefst 10 jaar. Door deze lak met een kwast, roller of verfspuit in de juiste laagdikte aan te brengen, bent u verzekerd van jarenlang mooi schilderwerk.

Herfst en Helder Aquatex is een gebruiksvriendelijke, geurarme matte muurverf voor binnen. Doordat Herfst en Helder Aquamat volledig oplosmiddelvrij is en hierdoor minder milieubelastend heeft u met deze Herfst en Helder latex een duurzame muurverf voor binnen gevonden. De hoge dekkracht en eenvoudige applicatie maken deze verf een genot om mee te werken met een uitstekend eindresultaat.

Een andere topper uit het Herfst en Helder verfassortiment is de Noblet en Noblet SB. Deze vochtregulerende verf behoudt in tegenstelling tot de vochtregulerende lakken van andere merken uitstekend zijn kleur en glans. Deze halfglanzende verf van Herfst en Helder heeft een goede kantendekking en poedert niet in de loop van de jaren. Hierdoor beschermt u het buitenhoutwerk uitstekend zonder dat er een afsluitende verflaag aangebracht wordt. Een bijkomend voordeel van de Noblet is dat dit een één-pot-systeemverf is. Dat wil zeggen dat gronden, voorlakken en aflakken met dezelfde verf gedaan kan worden; Herfst en Helder Noblet (SB)

Herfst en helder verf van goede huizen 3

Herfst en Helder verf bestellen bij Linova

Duurzame verf van Herfst en Helder kopen doet u bij Linova. Zo bent u verzekerd van kwaliteit en kennis. Linova is al jaren specialist op het gebied van duurzame en ecologische verf. Bestel eenvoudig Herfst en Helder Verf op linova.nl. Wilt u snel aan de slag? Geen probleem. Linova heeft veel voorraad van Herfst en Helder. Weet u niet zo goed welke verf u  het beste kunt kiezen. Geen probleem! Linova helpt u graag en voorziet u dan ook van goed en eerlijk advies. U neemt eenvoudig telefonisch of per mail contact met ons op. U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Via deze nieuwsbrief vallen we u niet lastig, maar voorzien we u van informatie over onze nieuwste producten, ontvangt u schildertips, leest u alles over ecologische en duurzame verf en blijft u op de hoogte van onze acties en aanbiedingen.

 

Veelgestelde vragen over Herfst en Helder Verf

Herfst en Helder is een verfmerk dat al sinds 1875 verf van goeden huize maakt en als één van de enige verffabrikanten nog steeds een volledig Nederlands bedrijf is. Herfst en Helder staat garant voor de productie van hoogwaardige verf voor binnen en buiten. De prachtige klassieke maar ook tijdloze kleuren maken dat dit verfmerk heel veel gebruikt wordt voor monumenten, kerken en kastelen. Gelukkig zien we dat de consument ook steeds vaker kiest voor duurzaam en tijdloos waardoor Herfst en Helder verf ook steeds meer naast in de monumentale bouw ook in de moderne bouw gebruikt wordt.

Deze lakken zijn erg gebruiksvriendelijk en bovendien eenvoudig aan te brengen met een ronde kwast en een lakviltroller. Voor de muurverf kiest u voor een vachtroller.

We adviseren u om minimaal 2 lagen aan te brengen bij nieuw schilderwerk of grote kleurverschillen. Bij onderhoudswerk, in een vergelijkbare kleur, volstaat meestal 1 laag.

Afhankelijk van de aangebrachte laagdikte is de droogtijd tussen de lagen circa 4-8 uur. Het is belangrijk om de eerste laag volledig te laten drogen voordat de tweede laag wordt aangebracht. Op het verfblik leest u de exacte aanbevolen droogtijden.

Naast de kleuren uit de Herfst en Helder Kleurenwaaier is deze verf in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld ook kiezen uit ralkleuren, kleuren van andere verfmerken zoals Sikkens, Flexa, Histor en Boonstoppel. Maar ook de kleuren uit de bouwmarkt zijn vaak te mengen in Herfst en Helder verf. In de kleurenwaaier op linova.nl vindt u allerlei kleuren. Staat de perfecte kleur er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

Herfst en Helder kopen doet u eenvoudig bij Linova.nl. We kunnen alle producten uit voorraad leveren en daardoor snel bij u thuis of op de klus bezorgen. Heeft u nog vragen over het aanbrengen van verf? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$