Linova Masterclasses Decoratieve Technieken

Met Julien Gautier, Friederike Schulz en Gert Jan Nijsse.

Zaterdag 11 en Zondag 12 mei aansluitend op de Praktijkdag Decoratieve Technieken & Ambachtelijk schilderwerk gaat ons “schildersfeestje” nog even door voor hen die zelf aan het werk willen gaan.

We hebben enkele docenten uit de top van het schildersvak uitgenodigd om u de kans te geven zich verder te bekwamen.  De technieken worden allen uitgevoerd in de nieuwe glaceerverf Acrilino.  Uiteraard staat delen van kennis en een flinke portie gezelligheid hoog in het vaandel. We verheugen ons op uw komst!

Linova masterclasses

Algemene informatie

 • Let op: in Zutphen en omgeving zijn tal van prima en betaalbare opties beschikbaar om te overnachten
 • Er zijn maximaal 15 plaatsen per Masterclass beschikbaar.
  Een Masterclass duurt 1 dag van 10.00 tot 16.00 uur (inclusief een uitstekende lunch)
  Opgeven kan alleen met het digitaal registratie formulier
 • Materiaal en ondergronden zijn uiteraard beschikbaar. Gereedschap / kwasten dient u zelf mee te nemen. Na uw aanmelding krijgt u van ons een lijstje met gereedschappen die door de docenten worden geadviseerd.

Kosten:

Leest u dit even goed door alvorens u zich gaat registreren. Alle bedragen zijn excl. 21% BTW

Deelname 1 Masterclass € 245,- , maar let op de kortingsmogelijkheden:

 • Bij deelname aan een Masterclass op zaterdag en zondag, dus 2 stuks betaalt u  slechts
  € 450,-  U selecteert dan naast de Masterclasses tevens 1x deze korting in het formulier.

 • € 25 korting per Masterclass voor hen die reeds eerder deelnamen aan onze Proceedcursus*
  * Deze vonden plaats op
  Vrijdag 13 januari 2017 bij Linova / Gert Jan Nijsse 
  Mei en juni 2016 met Gertjan Nijsse en Lori Wilson Locatie 's Heer Arendskerke (Goes) , Breda en Zutphen. 

  U selecteert dan naast de masterclass tevens deze korting in het formulier

  (Neemt u deel aan 2 Masterclasses dan geeft u  2x deze korting op)

 • Jongeren korting: Graag willen we natuurlijk jongeren stimuleren om zich verder te bekwamen in het mooie schildersambacht. Ben je jonger dan 25 jaar dan geven we je € 25,- korting per Masterclass. Je bestelt dan naast de masterclass tevens deze korting in het formulier. (Neem je  deel aan 2 masterclasses dan selecteer je 2x deze korting in het formulier)

Heeft u vragen over deelname aan de masterclasses dan kunt u zich wenden tot verkoop@linova.nl of ons bellen op 0575 542300 Annelies en Linda zullen u graag te woord staan. 

Geef u  tijdig op vol=vol

Aanmelden


 

De Docenten & Masterclasses

Friederike Schulz

Friederike Schulz Masterclass

Friederike Schulz uit Hamburg Duitsland is onlangs door het Duitse Schildersmagazin Die Mappe uitgeroepen tot “Schilder van het jaar 2019” in de catogorie: speciale Schilderstechnieken.  Zij studeerde in Parijs decoratieve Verftechnieken en heeft al ruim 20 jaar een eigen studio in Hamburg.  Friederike geeft o.a. les op de universiteit in Wuppertal en heeft onlangs haar eigen school opgericht met de naam Wadek: Werkstatt & Akademie der Dekorationsmalerei Hamburg.  Gründe­rzeit, Biedermeier, Jugend­stil en Bauhaus zijn haar specialiteiten in Decoratieve Technieken.

F1 In haar Masterclass zaterdag 11 mei leert u d.m.v. verschillende Acrilino glaceertechnieken het creëren van een gepatineerde wand tot een imitatie van een textiel structuur.  

F2 In de Masterclass zondag 12 mei leert u in 5 stappen met diverse glaceertechnieken het maken van een handgeschilderd Art Nouveau patroon.


Julien Gautier

Julien Gautier Masterclass

Julien Gautier is decoratie schilder te Frankrijk en volgde zijn opleiding o.a.  bij Yannick Guegan.  Hij is een talentvol schilder en maakt werk voor de mooiste projecten. Hij werkt vanuit Nantes en Parijs maar ook internationaal heeft hij menig project afgerond. Onlangs is zijn boek Art of Decorative Painting uitgekomen waarmee hij zijn kennis en werkwijze wil delen. Hij spreekt perfect Engels en wil graag met u aan het werk in zijn Masterclass. Julien werkt met Acrilino glaze in moderne Decoratieve technieken. In de Linova masterclasses zal Julien zich vooral bezig houden met Trompe l’oeil technieken,  hij is hier een echte specialist in en kan u een dag veel tips en trucs bijbrengen.

J1 Julien zal een masterclass zaterdag 11 mei geven  in het schilderen van een decoratief paneel met als titel:   “Knock on my door”

J2 In zijn masterclass van zondag 12 mei gaat u aan het werk met  lijstwerk en ornamenten in Grisaille techniek.

 


Gert-Jan Nijsse 

Gert-Jan Nijsse Masterclass

Gert-Jan Nijsse is op het gebied van imitatie-technieken al meer dan 30 jaar actief. Leerde op diverse plekken in Nederland, België en Frankrijk de kneepjes van het decoratievak. Door de lange zoektocht naar de mogelijkheden van oplosmiddelarme producten werden zijn inzichten ook gevraagd bij de ontwikkeling van de “Acrilino”. De resultaten waren zeer overtuigend en de stap naar de juiste methodiek werd gezet. Deze Masterclass geeft de mogelijkheid om thuis te raken in de mogelijkheden van effectief werken met Acrilino binnen het veld van de marmerimitaties. Het gevoel toch in olie te werken, maar binnen één dag meerdere bewerkingen te kunnen uitvoeren maakt dat in de praktijk de resultaten sneller en even overtuigend kunnen worden uitgevoerd. Men moet een goed voorbereid plan hebben, maar dan wordt de uitvoering een feestje!


G1  In Gert Jan zijn masterclass zaterdag 11 mei leert u het schilderen van een  houtimitatie Bloem van citroenhout  en het Hartstuk van Teakhout

G2 In zijn masterclass van Zondag 12 mei gaat u aan het werk met  Grijs breukmarmer en rode Lavento marmer

 


Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$