Rigostep Parketlak 1K Ultramat 6640

Watergedragen 1-componenten Poly-Urethaan vloerlak voor binnen toepassingen. Kant en klaar en sneldrogend. Biedt een ultramatte en natuurlijk ogende bescherming. Geschikt als aflak voor intensief gebruik op parket en houten vloeren.


Rigostep Parketlak 1K Ultramat #6640 - 1L
46,91 incl. btw

Rigostep Parketlak 1K Ultramat #6640 - 4L
179,59 incl. btw

Ondergrond en voorbereiding

Check de lak- en droogomstandigheden ruim voordat met lakken begonnen wordt. Dit geeft tijd en gelegenheid om maatregelen te nemen. Registreer de charge-nummers van de gebruikte producten (6-cijferig nummer op de verpakking). Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefvlak. Lak voor gebruik tijdig op kamertemperatuur brengen. De ondergrond dient schoon, droog en vrij van was, vet en stof te zijn. Hout dient egaal geschuurd te zijn. Na de laatste schuurgang zorgvuldig stofvrij maken en direct de eerste laag aanbrengen. Binnenvallend zonlicht zo nodig temperen. Zorg tijdens het drogen steeds voor voldoende ventilatie.

Systeemopbouw

Kaal geschuurde ondergrond keuze uit de volgende opbouw mogelijkheden:

  • Eerste laag STEP Grondlak Naturel #5020 en 2 lagen STEP Parketlak 1K #6640 Ultramat.
  • 3 lagen STEP Parketlak 1K #6640 Ultramat.

Voor het aanbrengen van de laatste laklaag het oppervlak tussenschuren met P120.

Op bestaande laklaag: 1 à 2 lagen STEP Parketlak 1K #6640 Ultramat. Ondergrond eerst reinigen met STRIP en tussenschuren met P120. Altijd vooraf de hechting controleren.

Applicatie

De lak kort en krachtig doorschudden, daarna uitgieten door een zeef in een lakbak. Verdeel de lak gelijkmatig in banen of vakken. Overlappingen goed nat in nat doorrollen. Verschillen in laagdikte vermijden. Het is belangrijk de lak vol op te zetten. Dit creëert een betere benatting en betere vloei. Daarmee voorkomt men aanzetten. Gebruik een microvezel lakroller met een vachtdikte van 9-11 mm, en voor de kanten of kleine onderdelen, een volle, langharige kwast. Gebruik alleen roestvast stalen of kunststof gereedschap.

Linova adviseert bij dit product:
Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$