De Cokerije StopLossBags

Olie, verf of vernis bewaren was tot voor kort altijd lastig. Zodra u het blik open heeft gemaakt komt er zuurstof bij en begint de verf, lak of olie al in het blik te drogen met vellen of andere smurrie en dus een bedorven product tot gevolg. Daarnaast was natuurlijk ook het goed hersluiten en na enige tijd weer weer open krijgen van de verpakkingen altijd een probleem.

De Stoplossbags zijn zakken van uit 3 lagen bestaand speciaal geformuleerd plastic dat geen zuurstof door laat en waar ook de olie, verf of vernis niet door kan verdampen. Door dat de zakken kunnen worden vervormd is het heel eenvoudig om voor het sluiten even de lucht uit de verpakking te knijpen en dan pas de dop er op te draaien. Zo voorkomt u uitdrogen van de olie of verf en kunt u dus de complete verpakking blijven gebruiken.

Tips en Trucs!

  • Heeft u geknoeid tijdens het vullen? Poets dan de vulset en de mond van de StopLossBag eerst goed schoon en droog om te voorkomen dat de trechter opnieuw los schiet doordat alles glad is.
  • StopLossBags zijn niet geschikt om complexe lakken te bewaren die een of meer van de volgende stoffen bevatten: aceton, benzeen, thinner, MEK (methyl ethyl keton), tolueen of xyleen. Bewaar dergelijke producten in de originele verpakking.
  • Als er een luchtbel in de top van de zak achterblijft kan dit op termijn enig droogsel veroorzaken. Normaliter kan dit met behulp van een pincet eenvoudig verwijderd worden maar beter is natuurlijk om te zorgen dat alle lucht uit de zak is voor u de dop dicht doet.
  • Bent u niet in staat om alle lucht uit de zak te verwijderen? Leg de zak dan plat in plaats van deze rechtop te zetten. Er ontstaat dan minder droogsel. Zorg er wel voor dat de luchtbel in het midden van de zak zit en niet tegen de lasnaad van de zak.
  • Mocht er toch droogsel ontstaan, verwijderd dit dan met behulp van een 190 micron verf-filter.
  • Spoel na gebruik van het laatste beetje olie of vernis de zak direct schoon met een passend oplosmiddel om te voorkomen dat de restanten in de zak gaan drogen. Vul de zak daarvoor met ongeveer 1/3 liter oplosmiddel en was deze schoon door de zak te bewegen en samen te knijpen.
  • Gebruik de StopLossBags dus niet alleen voor het olie of vernis maar reserveer ook een aparte zak voor het bijpassende oplosmiddel.
  • Gooi overtollige olie of lak bij voorkeur niet terug in de zak omdat de kwaliteit daarvan inmiddels achteruit gegaan kan zijn en dus de kwaliteit van uw nog nieuwe olie of vernis aan kan tasten
  • Schud met name (half-) matte vernis-soorten goed voor u deze overgiet in de StopLossBags zodat alle ingredienten mee komen. Ook tijdens bewaren in de zak kunnen er ingredienten van sommige afwerk-produkten uitzakken. Schudt in dat geval dus ook de zak alvorens weer wat van het product uit te schenken
Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$