Hechtprimers

Linova verkoopt vele soorten hechtprimers, maar waar dienen deze eigenlijk voor? Om goed schilderwerk te verkrijgen is hechting op de ondergrond natuurlijk van cruciaal belang. U heeft er niets aan als u mooi schildert en de verf komt na verloop van tijd weer los van de ondergrond. Een hechtprimer kan dus een essentieel onderdeel zijn in uw schilders klus. Andere zaken die belangrijk zijn voor de hechting, zijn een schone vetvrije en droge ondergrond. U dient een ondergrond dus altijd goed te reinigen.  Schuren is uiteraard ook van groot belang voor het verkrijgen van een goede hechting. Vaak wordt hier te licht over gedacht, zeker met de moderne verfsoorten die minder oplosmiddelen bevatten is goed schuren belangrijk. Bij Linova verkopen we alleen de beste schuurmaterialen.

Deze producten slaan een bruggetje van de ondergrond naar verfsysteem. U moet in die zin een hechtprimer ook niet meetellen als verflaag in uw verfsysteem. Eerst een hechtprimer dan een verfsysteem, dat verfsysteem bestaat over het algemeen uit een grondlaag en een of meer afwerklagen. Een hechtprimer wordt ingezet bij ondergronden die eerst een extra behandeling nodig hebben alvorens er geschilderd kan worden. U zult ook merken dat een hechtprimer vaak wat schraal is dus niet echt een goede vulling geeft. Daarom gebruikt u meestal over deze producten nog een grondverf.

Op moeilijke ondergronden zeggen we dan bij Linova. Maar wat zijn dat dan moeilijke ondergronden? Gaat u er maar van uit dat alle niet geschilderde ondergronden die geen zuiging hebben moeilijke ondergronden zijn. We noemen hier aluminium, gegalvaniseerd staal, RVS, zink, kunststoffen, polyester enz. In huis zal het vooral gaan om kunststof onderdelen, deuren en bijvoorbeeld keukenkasten. Ook hardsteen en beton moet vaak eerst van een primer worden voorzien. Verder zijn er bepaalde coatings die zo hard zijn of eventueel reststoffen bevatten waardoor ze moeilijk overschilderbaar zijn. Bijvoorbeeld epoxy en poedercoatings willen nog wel eens problemen geven bij het overschilderen. Het gebruik van een hechtprimer voorkomt deze problemen. Sommige primers bezitten ook roestwerende eigenschappen. Het maakt overigens vaak niet uit of u een oplosmiddelhoudende of watergedragen gebruikt. Beiden voldoen prima. Bij Linova kunnen we een aantal hechtprimers ook voor u op kleur maken in onze kleurmakerij. Uiteraard in alle RAL kleuren maar ook andere waaiers zijn mogelijk.

Koop uw producten bij Linova online. Wij leveren hechtprimers voor hout, voor kunststof en voor metaal snel en voordelig uit voorraad en als u vragen heeft dan helpen wij u graag met een gedegen advies.

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$