edel grondverf

  • Goed vullend vermogen.
  • Prima vloeiing.
  • Uitstekende buitenduurzaamheid.
  • Aangename verwerking.

Rigo Evert Koning - Edel Grondverf - 1L - Wit
€ 34,81 incl. btw

Rigo Evert Koning - Edel Grondverf - 2,5L - Wit
€ 86,16 incl. btw

Rigo Evert Koning - Edel Grondverf - 1L - lichte kleur:
€ 37,87 incl. btw

Bij een donkere kleur verandert de prijs naar: 36,84 (incl. btw)

KleurenKiezer openen!

Rigo Evert Koning - Edel Grondverf - 2,5L - lichte kleur:
€ 93,77 incl. btw

Bij een donkere kleur verandert de prijs naar: 94,75 (incl. btw)

KleurenKiezer openen!

Professionele grondverf voor buiten op lijnolie-alkydbasis.

Edel Grond is een goed vullende grondverf, gemaakt van lijnolie-standolie en alkydhars. Het heeft een hoog vastestofgehalte en een uitstekende dekking. De verwerking is zeer aangenaam. Edel Grond is geschikt als ‘overstaan grondverf’ en heeft een mooie zijdeglans.

Voor Linova is de Edel grond een van onze favoriete grondverven. Linova kan de Edel grond verf in alle kleuren leveren. Door het gebruik van standolie in de verf is deze zeer elastisch. De Edel grondverf vult mooi en strijk zeer goed. Gebruik een ‘Goudhaantje’ varkensharen kwast; voor smalle vlakken een patentpunt kwast en voor grote vlakken een zinkwitter.

De grondverf laten overstaan

Vroeger werd de volgende methode veel toegepast op nieuw hout. Het nieuwe hout werd eerst geschilderd met een lijnolie grondverf. (Edel grond). Deze verf was al zo vet dat deze gemakkelijk een jaar kon ‘overstaan’. Dit overstaan had als functie het hout zich eerst te laten zetten en te zien of er nog ‘zwakke’ plekken in de constructie aanwezig waren. Na een jaar was dit goed te zien; immers alle seizoenen waren gepasseerd en konden nog gemakkelijk aanpassingen en eventueel reparaties worden uitgevoerd. Daarna werd er ‘voorgelakt’; aan de grondverf (Edel grond) werd ongeveer 20% lakverf (Edel standverf) toegevoegd . Zo werd de verflaag mooi opgebouwd; ‘van mager naar vet’ zegt de ambachtsschilder. Daarna werd er nog 2x afgelakt met de Edel stand aflak; dit systeem resulteerde in de allerbeste jarenlange bescherming.

Linova adviseert bij dit product:
Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$