Aquamarijn Rigo Original authentieke lijnolie verf

Traditionele lijnolie verfproducten. Van oudsher gewaardeerd om de houtvoedende en beschermende eigenschappen.

Een klassiek Nederlandse lijnolieverf van Aquamarijn. Linal is een natuurlijke lijnolieverf met een half-glans afwerking. Deze verf is houtvoedend en heeft een hoge elasticiteit, het standvermogen is uitstekend.

Men komt deze uitdrukking vaak tegen in de verfwereld: Standvermogen. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Standvermogen is het vermogen om met een maximale laagdikte niet te (ver)zakken. Voor de Linal betekent dit dus dat deze fantastisch strijkt, mooi vloeiend aan te brengen is en met een prachtig resultaat droogt.

De Linal Original lijnolieverf is te gebruiken als aflak over de Prelin Original grondverf, maar ook als één-pot-systeem. Als we het hebben over een één-pot-systeem bedoelen we dat deze verf grond- en aflak is in één pot.

Linal is een zogenaamde beitsverf, het is dus bijzonder geschikt om over kaal hout te zetten, denk bv. aan een gepotdekselde schuur. Het is een hight-solid beitsverf, dit wil zeggen dat de verf weinig oplosmiddel bevat. Er zit dus vooral verf in de pot! De Linal heeft een zeer goede dekking en is vochtregulerend. Natuurlijk is de Linal duurzaam elastisch, één van de kenmerken van lijnolie. Typerend voor een beitsverf is dat deze open van structuur is d.w.z. vocht kan nog uit het hout maar er niet meer in. Dus Linal is uitstekend geschikt voor nieuw hout waar dan later eventueel een lakverfsysteem (Toplin) op wordt aangebracht. Linal heeft de eigenschappen van een systeem of schakelverf. Dit betekent dat de glans wat sneller terugloopt en de verf op den duur gaat enigszins slijt (verkrijten). Dit moet niet als een nadeel gezien worden maar is de consequentie van de keuze van een systeemverf. Door dit verslijten van de laag kan naderhand eenvoudig weer een extra laag worden aangebracht. Men zal nooit op het punt komen (zoals bij een lakverfsysteem) dat de lagen te dik worden en het houtwerk volledig kaal gemaakt moet worden. Immers, Linal slijt langzaam af.

Traditionele lijnolie verfproducten, van oudsher gewaardeerd om de houtvoedende en beschermende eigenschappen.

De Linal verf is alleen te verkrijgen in standaard, authentieke kleuren:
Zwart, Oker, Donkerbruin, Engels Rood, Wit, gebroken Wit, Zandsteen, Geel, Signaalrood, Ossenbloed, Zaans groen, Middelblauw, Donkerblauw, Grachten Groen. (Linal kan dus niet zoals de Toplin en Linolux op de mengmachine in alle kleuren gemengd worden)

Verkrijgbaar bij Linova in 1 of 2.5 liter.

Linal Original lijnolieverf van Aquamarijn kenmerkt zich door:

  • Uitstekend standvermogen.
  • Mooie vloeiing.
  • Prachtige half glans.
  • Goede dekking.
  • Prachtige half glans.
  • Goede dekking.
Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$