HorsemenCare - Deckcare

HorsemenCare deckcare voor buitenhout

Linova verkoopt dit product omdat de Deckcare een ecologische bescherming geeft aan al het tuinhout zoals vlonders, terrasdelen, steigers gemaakt van hardhout.

 • Duurzaam
 • Waterafstotend
 • Reduceert vuilaanhechting
 • Verhoogd Veiligheid (minder gladheid

HorsemenCare - Deckcare Spray - 1L - Kleurloos
34,12 incl. btw

HorsemenCare - Deckcare - 5L - Kleurloos
130,68 incl. btw

HorsemenCare - Deckcare - 0,75L - Naturel
32,67 incl. btw

HorsemenCare - Deckcare - 2,5L - Naturel
72,60 incl. btw

Horseman deck care

Horsemen Deckcare is een transparante watergedragen impregneer wax, die wordt ingezet voor het impregneren en beschermen van buitenhout. Uitsluitend gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Verzorgt het hout en beschermt tegen algen aangroei.

Hout is een prachtig bouwmateriaal. Denk aan houten steigers. Wij zien ook veel terrasdelen in de publieke ruimte. Houten banken. Vanwege de brede toepasbaarheid en het mooie uiterlijk wordt duurzaam buitenhout veel toegepast. Het gebruik van goede kwaliteit hout én de juiste bewerking van het hout garandeert een lange levensduur. Maar vooral de dekdelen kunnen over de jaren heen verweren, vervuilen en vooral: glad worden door groene aanslag. Er zijn ontelbaar veel manieren en middelen om deze aanslag tijdelijk te verwijderen. Vervolgens is de verzorging van het materiaal vaak vrij traditioneel: beitsen of coaten. Veelal oplosmiddelhoudende materialen. Horsemencare zet met Deckcare in op een duurzame, natuurlijke oplossing.

 

Horseman deck care

Deckare – technologie

Wax
Na het reinigings- en herstelproces is het hout klaar voor bescherming en verzorging. Deckcare is een vloeibare wax waarmee het hout geïmpregneerd wordt. Na droging zijn de poriën van het hout gevuld. Dit heeft als effect dat algen en mossen vrijwel geen vat krijgen op het oppervlak. De waxlaag werkt daarnaast tevens hydrofoberend en geeft UV-bescherming.

Veiligheid
HorsemenCare kiest nadrukkelijk voor vertrouwde techniek in een doorontwikkelde vorm. Wij volgen de ECHA, CLP en REACH in hun solide aanpak en nadruk op veiligheid. Aldus kiest HorsemenCare ervoor om op dit moment geen nano-techniek in haar producten toe te passen. Omdat de droge waxlaag zich in de poriën van het oppervlak bevindt, is er geen gevaar voor gladheid.

De praktische voordelen

 • Vervuiling: Algen en mossen kunnen zich vrijwel niet hechten aan het oppervlak. Dat scheelt enorm in de vervuiling.
 • Hydrofobering: Deckcare heeft een waterafstotende eigenschap.
 • Ademen: Deckcare is niet-film vormend.
 • Esthetiek: Deckcare is vrijwel onzichtbaar – esthetiek blijft gewaarborgd. Deckcare zorgt voor UV-bescherming.
 • Eenvoud: Applicatie is eenvoudig – Deckcare is een melkachtige vloeistof met een lage viscositeit die goed te spuiten is met professionele spuitapparatuur.

Om tot een juist vergelijk te komen met reguliere behandelwijze, is het van belang de huidige materiaal- en behandelkeuze goed in kaart te brengen. Daartoe zijn ook de Veiligheidsdatabladen van groot belang. Uiteindelijk wegen met name de volgende aspecten zwaar mee:

 • Besparing op algenverwijderen
 • Duurzame biologische bescherming in plaats van chemie
 • Duurzame natuurlijke verzorging in plaats van chemie.

Op welk hout?
De HorsemenCare Deckcare impregnatie kan  worden toegepast op alle houtsoorten buiten.
In de praktijk zien we dat hardhout veel wordt toegepast voor omstandigheden die zwaar zijn voor hout. Oa. uitstekend geschikt voor: Teak, Bankirai, Iep, Padouk, Azobé, Afzelia, Red Cedar.
Niet geschikt voor het gebruik op oppervlakken die voorzien zijn van een afsluitende (film-vormende) coating.

Eigenschappen

 • Uitstekende penetratie in de poriën door de fijne wax-emulsie
 • Bescherming tot in de poriën van het hout
 • Vrijwel geen hechting van algen en mossen
 • Beschermd de oorspronkelijke uitstraling van het hout: kleurbehoud
 • Gereed voor gebruik
 • Eenvoud in applicatie
 • Ecologisch: geen siliconen of oplosmiddelen
 • Dampdoorlatend: laat het hout ademen
 • Na een aantal maanden kunnen weersomstandigheden het oppervlak een klein beetje grijsachtig maken – maar dit is slechts miniem
 • Verminderd reinigingsschade en verlengd de levensduur

Voorbereiding
Goed schudden voor gebruik en laat het product na het schudden minimaal 5 minuten rusten. Alleen toepassen op een schoon oppervlak. Ingeval van algen en/of mos verontreiniging: eerst deze aangroei verwijderen met bijvoorbeeld een hogedruk spuit.

Verwerking
Het product is direct gereed voor gebruik. Grote oppervlakken kunnen met een lage druk spuit de eerste laag krijgen – kruisgewijs sprayen zodat werkelijk het hele oppervlak geraakt is. Aansluitend met een blokborstel of roller narollen, zodat de poriën van het hout geheel en goed gevuld zijn. Het advies is om minimaal 2 lagen te zetten. Iedere laag op identieke wijze aanbrengen. Na iedere laag beoordelen of het hout het materiaal goed heeft opgenomen; DECKCARE trekt in het hout. Voorkomen dat de melkachtige substantie niet meer intrekt. Houdt ook de oppervlakte temperatuur goed in de gaten.

Uw werkmateriaal (spuit, roller, borstel) kan met warm water gereinigd worden.

Verbruik
Eerste laag: 5-10 m2 /liter – afhankelijk van ruwheid en porositeit van het hout Tweede laag: 10-20 m2 /liter De maximale bescherming is bereikt wanneer het oppervlak verzadigd is; het hout.

Droogtijden
 Stof droog: 1 uur – afhankelijk van ruwheid en porositeit oppervlak

 • Geschikt voor gebruik: Na circa 24 uur

 

Uiteraard heeft Linova de Deckcare producten op voorraad en leveren wij snel voor een scherpe prijs. Heeft u advies nodig dan horen wij het graag.  Bent u schilder, VVE of anderzijds professioneel betrokken deze toepassing van hout dan maken we graag een advies voor u. U kunt contact opnemen met verkoop@linova.nl .

Horseman deck care

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$