Copperant Verf

Copperant Banner

Als u de Copperant dealers via google bekijkt dan zult u zien dat hier veel reguliere verfgroothandels tussen zitten. Bij Linova kunt u ook de Copperant verf kopen, wij voeren dit merk echter niet omdat we zo nodig een groen imago willen hebben. Weloverwogen en al jarenlang vanaf het begin van onze oprichting is Linova een verkooppunt van ecologische verven. Vanaf onze start in 1990 zijn wij groen, kijk maar eens naar onze naam Linova, in het Latijn: Lino is lijnolie en Nova is nieuw. Wij zijn ervan overtuigd dat je zoveel mogelijk moet schilderen met ecologische verfproducten gemaakt van herwinbare grondstoffen. Wij zijn dan ook in staat de producten goed te duiden voor onze klanten en de juiste producten aan te bieden. We zijn er voor u, en dus zijn wij zeker ook kritisch naar onze leveranciers. Een product moet een bijdrage leveren aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving. Kwaliteit staat altijd voorop. De juiste keuze maken en ook de consequenties van een keuze aanvaarden is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen fabrikant, verkoper en gebruiker. Copperant verf is een relatief nieuw merk op de markt van ecologische verfproducten. Wij hebben alle producten op voorraad en in onze kleurmakerij hebben wij een mengmachine staan. We werken dus alleen met de officiële fabrieksrecepten van Copperant. Snelle levering en een goed advies, hiervoor kunt u bij Linova terecht. Voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten. De verf is niet duur. Bedrijven, scholen en instellingen krijgen speciale inkoopcondities. U moet dan wel even inlogen om deze speciale prijzen te zien. Vraag direct een inlogcode aan.

Copperant - de groenste verf van Nederland

Laten we zeggen in elk geval groen. Deze verf is gemaakt van natuurlijke en plantaardige grondstoffen zgn. biobased grondstoffen. Deze bevatten zo min mogelijk fossiele grondstoffen en wordt CO2 neutraal geproduceerd. Copperant is gecertificeerd en de Pura en de minerale muurverf zijn watergedragen en vrij van oplosmiddelen. Wij van Linova hebben bij de Pura nog wel enige kanttekeningen. Immers biobased hoeft in dit geval niet altijd te zeggen goed voor mens en milieu. Het werken met azijnzuur esters in de watergedragen biobased Pura verflijn vraagt veel energie en de producten worden in de afvalfase zeker niet gemakkelijk weer in de natuur opgenomen. De fabrikant werkt er natuurlijk aan de Pura verflijn verder te verbeteren. De verf wordt geproduceerd in Ettenleur bij Baril Coatings. Het feit dat Copperant een Nederlands product is en dus dicht bij huis wordt geproduceerd draagt zeker bij aan de duurzaamheid. Het heeft immers geen zin verf van ver weg naar Nederland toe te halen ook al is deze milieuvriendelijk.

Inmiddels zijn er steeds meer schilders en klussers die ervaring hebben met Copperant verf. De reacties zijn positief. De producten zijn zeer goed verwerkbaar en kwalitatief hoogwaardig. Uiteraard zal de duurzaamheid van de buitenproducten nog moeten blijken de komende jaren, maar Linova heeft hier het volle vertrouwen in. De producten bevatten voor een grootdeel lijnolie als bindmiddel en dit staat zeker garant voor een goede buitenduurzaamheid. Schilders zijn vooral ook te spreken over de snelle droging van de Pura producten. Bekijk hieronder wat de schilders van Copperant verf vinden!

De verfproducten in het kort: (bij de producten in de website vindt u meer informatie)

De Pura lijn is een unieke verflijn. Met de Pura verf schilder je gemakkelijk reukloos en emissiearm. Alle Copperant Pura producten voldoen aan het strenge Europees Ecolabel en zijn zeer Arbo- en milieuvriendelijk. De Pura producten zijn oplosmiddelarm, biobased, watergedragen en perfect voor binnengebruik, Copperant adviseert de Pura producten ook voor buiten. Linova is het geheel eens met het gebruik van deze producten binnen, echter voor buiten gaat onze voorkeur toch zeker uit naar de andere niet watergedragen producten van Copperant. De keus is echter aan u. De Pura verflijn omvat verder een uitstekende Multiprimer, een lakverf in zijdeglans en hoogglans, De krijtverf leent zich uitstekend voor decoratieve verftechnieken verder zijn er ook nog twee uitstekende muurverven.

Copperant Quattro verven zijn oplosmiddelhoudende biobased verven die zich kenmerken door krachtige duurzaamheid het hele jaar door. Hierin zijn deze producten uniek goed en bovendien ook nog eens fijn te verwerken, zoals ouderwetse, voor 2010, lakken. De Quattro Grondverf, Quattro Lakverf UV+, Quattro Systeemverf UV+ en Quattro Metaallak UV+ zijn zeer geschikt voor buitengebruik en het hele jaar door te verwerken tussen de 0 en 30 graden Celsius. We noemen dit ook wel een zgn. vier seizoenen verf. Bovendien kan een Quattro systeem tot wel 10 jaar onderhoudsarm toegepast worden op hiervoor geschikte ondergronden. Linova levert deze producen uiteraard snel en voordelig.

Dit vinden wij bij Linova nou een heel mooie productlijn en wij prefereren deze producten boven de buitenproducten van de watergedragen Pura lijn. De Copperant Ycoleum biobased lijnolieverven en lijnoliebeitsen drogen snel en bevatten een zeer hoog percentage herwinbare grondstoffen. Door hun klassieke en authentieke karakter zijn ze zeer geschikt voor monumenten en renovatiewerkzaamheden. De Copperant Ycoleum Dekkende Verfbeits en Copperant Ycoleum Transparante Beits zijn 1-potsystemen die goed indringen en waterafstotend en vochtregulerend zijn. De Copperant Ycoleum Lakverf Hoogglans heeft een hele mooie vloei en zeer hoge aanvangsglans.

Natuurlijke grondstoffen vormen de basis voor deze hele mooie kalkmatte sol-silicaat muurverf op basis van kieselsol en kaliwaterglas. Door deze bindmiddelcombinatie heeft de verf een zeer goede hechting op zowel minerale ondergronden, oude muurverflagen en andersoortige verflagen en niet-zuigende ondergronden. De Minerale Muurverf Kalkmat heeft een zeer hoge duurzaamheid, kalkmatte uitstraling en is geschikt voor binnen- en buitengebruik. De sterke hechting, hoge waterdampdoorlatendheid, bescherming tegen regendoorslag, goede weerstand tegen schimmelvorming. Een prachtig product dat wij ook graag voor u bij Linova op kleur maken.

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$