Linova, sinds 1990 leverancier van verfproducten en bladgoud.

Als trotse eigenaar van Linova vind ik het leuk u iets over mijn bedrijf te vertellen; iets over het verleden en het heden.

In 1985 ging ik werken als bedrijfsleider bij Agathos in Zutphen. Een kleine producent van ecologische verfproducten. We maakten o.a. lijnolieverf, boenwas, schoensmeer en afwasmiddel. Hier heb ik alles geleerd wat met verf te maken heeft, zowel het verwerken van de producten als het “mengen en roeren”; de productie van verf.

In 1990 is dit bedrijf opgeheven. De verfafdeling is doorgegaan onder de naam Aquamarijn en is nu een prachtig merk met mooie duurzame verfproducten. In dat zelfde jaar ben ik gestart met Linova. De naam Linova is met zorg gekozen. In het Latijn betekent Lino olie (lijnolie) en Nova betekent nieuw. Ik wilde met mijn bedrijf het ambacht, en speciaal het schildersambacht, een impuls geven door bijzondere verfproducten en gereedschappen weer goed verkrijgbaar te maken. Veel producten die vroeger werden gebruikt door de schilder waren er niet meer, of moeilijk te verkrijgen. Nu zou je even “googelen” om iets te vinden maar dat was er toen nog niet. Vaak producten die essentieel waren voor het uitvoeren van het ambacht. Grondstoffen om zelf verf te maken, speciale kwasten en bijvoorbeeld echt behangerslinnen.

In 1994 kocht ik de verfzaak Duller in Amsterdam. Dat was bijzonder. Dit was de laatste vestiging van een kleine keten verfspeciaalzaken in Amsterdam. Ik was vooral geïnteresseerd in het bladgoud dat door Duller werd verkocht. “Die Sphinx” was het merk. Wat bleek? Dit bladgoud werd bij Noris in Duitsland gemaakt. Noris is de grootste producent van bladgoud ter wereld. Kort daarna werd Linova importeur voor de Benelux van Noris Blattgold Fabrik en is de merknaam Sphinx Bladgoud vervallen. De verfzaak Duller heb ik destijds verkocht en bestaat nog steeds.

Ondertussen gebeurde er enorm veel. We werden importeur van de Annie Sloan krijtverf en startte met haar cursussen meubels decoreren. Ja, ik heb het nog steeds over begin jaren 90. Je kan wel zeggen dat Linova aan de wieg heeft gestaan van de huidige trend van schilderen met krijtverf en kalkverf. Niet voor niets zijn krijtverf.nl en kalkverf.nl onze websites. Ons eigen merk Krijtverf Justpaint kwam op de markt en we leveren nog steeds onder deze naam en Private label Krijtverf, boenwas, chalkwax, craquelé en andere decoratieve verfproducten.

We produceerde steeds meer producten in Zutphen o.a. de Kölner Verguldproducten, eerst in licentie en later heb ik dit bedrijf gekocht. In 2012 zijn we met Kölner verhuisd naar Dresden. Vanuit Dresden worden nu de deze producten over de hele wereld verkocht

In 2001 zijn we verhuisd van de binnenstad in Zutphen naar het Industrieterrein waar we tegenwoordig ongeveer 1000m2 magazijn hebben. Ons assortiment en klantenkring wordt steeds groter. Alleen producten van de hoogste kwaliteit dat is onze doelstelling. We verkopen inmiddels de mooiste verfmerken en schildersgereedschappen zowel voor de professionele schilder, stukadoor, thuisschilder, decorateur, restaurateur of kunstenaar; immers iedereen wil werken met goede producten. En ja, een webshop hoort er dan ook bij. We verliezen zeker niet het menselijk contact met onze klanten en vergeten onze doelstellingen niet. Milieuvriendelijk verzenden en bezorgen met Fietskoeriers. In de regio bezorgen we ‘s avonds, zodat de schilders tot laat in de middag kunnen bestellen en de volgende ochtend weer vroeg op pad kunnen zonder dat ze eerst langs de groothandel hoeven te gaan. We denken mee … service, concurrerende prijzen, kennis, cursussen en vooral ook plezier!

Hartelijke groet, Peter Voshart

Mede namens het Linova team:
Annelies, Nina, Birgul, Rutger, Tim, Bram, Catharina, Clemens, Joop, Harrie, Herman, Ronnie


Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$