De Cokerije Verrijkte Gekookte Lijnolie


De Cokerije Verrijkte Gekookte Lijnolie - 1 liter
€ 20,85 incl. btw

Gekookte Lijnolie zoals het ooit bedoeld was!

Er zijn veel verschillende oliesoorten die gebruikt kunnen worden voor houtbescherming, Lijnolie is hier één van. 

Lijnzaadolie, vaak kortweg lijnolie genoemd, wordt al eeuwenlang gewonnen uit de zaden van de vlasplant (Linum Usitatissium) die o.a. in Europa, en dus óók in Nederland, wordt geteeld. De rauwe lijnzaadolie wordt verkregen door de zaden uit te persen. Vroeger gebeurde dat op grote schaal met behulp van windmolens. In Nederland zijn er daarvan nog een aantal over.

Reeds lang geleden kwamen onze voorouders er achter dat als je Lijnolie verkookte dat dan de kwaliteit enorm toenam. Dat verkoken was echter een lastig proces dat door onvoldoende kennis van zaken nogal eens verkeerd ging.

De Verrijkte Gekookte Lijnolie van De Cokerije wordt nog echt verkookt zoals dat bij Lijnolie ooit bedoeld was. Verrijkte Gekookte Lijnolie van De Cokerije is dan ook een ouderwets maar hoogwaardig product dat nog op ambachtelijke wijze maar met moderne kennis wordt gemaakt. Deze Gekookte Lijnolie is dan ook helder van kleur, droogt vrijwel geheel op natuurlijke wijze en geeft een uitstekende Lijnoliefilm.

Om de kwaliteit nog verder te verhogen hebben we bovendien een percentage Tungolie toegevoegd. Om het onderscheid tussen de standaard kwaliteit gekookte lijnolie en dit product duidelijk te maken heeft dit product dan ook de naam Verrijkte Gekookte Lijnolie gekregen. 

Dit is alles waar Linova voor staat; Lino komt van Lijnolie en Nova staat voor nieuw. Ouderwets met de kennis en techniek van nu. Duurzaam, gebruiksvriendelijk en zo milieuvriendelijk mogelijk. Koop nu de Verrijkte Gekookte Lijnolie van De Cokerije bij linova.nl

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$