De Cokerije Bankirai Olie

De Bankiraiolie van De Cokerije kenmerkt zich door:

  • Gebruik van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten
  • Minder dan 20% oplosmiddelen
  • Laag verbruik: Tot 20 vierkante meter per liter
  • Normaliter slechts 1 of 2 lagen Bankiraiolie nodig

De Cokerije Bankirai Olie - 500ml
€ 12,30 incl. btw

De Cokerije Bankirai Olie - 1 liter
€ 20,85 incl. btw

Het aanbrengen van de Bankiraiolie van De Cokerije heeft tot doel om het indringen van water in het hout en daarmee het rotten daarvan te voorkomen.

Deze prachtige, mileuvriendelijke, duurzame olie kunt u eenvoudig en snel bestellen via linova.nl

Omdat Bankirai langzaam droogt en dit veelal nat of toch erg vochtig wordt verwerkt, verdient het dan ook aanbeveling om waar mogelijk te wachten met het aanbrengen van de Bankiraiolie van De Cokerije tot het hout volledig droog is. U verbetert daarmee de impregnatie van het hout en daarmee de uiteindelijke bescherming er van. Wordt de olie te vroeg aangebracht dan kan deze onvoldoende intrekken waardoor zoals gezegd een slechtere bescherming verkregen zal worden. Bovendien wordt dan het nog in het hout aanwezige water als het ware opgesloten waardoor het drogen nog veel langer zal duren. Een indicatie voor het wel of niet droog zijn van het hout is de vergrijzing; zodra het hout begint te vergrijzen is het redelijk droog en kan er begonnen worden met het afwerken.

Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen het hout eerst te voorzien van een laag Impregneerolie van De Cokerije.

Wie vergrijst Bankirai weer op kleur wil brengen heeft helemaal geen kleurtje nodig maar maakt het hout schoon met Lijnoliezeep en een borstel en/of behandeld het met Oxaalzuur van De Cokerije om de oorspronkelijke kleur weer terug te krijgen.

 

Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen om het hout eerst te behandelen met Impregneerolie van De Cokerije. Doordat onze Bankiraiolie voorzien is van een aandeel hars voorkomt het vergrijzen en wordt de natuurlijke kleur zo lang mogelijk behouden. Deze olie is dus met name een afwerkolie met een zeer hoge beschermende waarde en doordat de olie zo weinig oplosmiddelen bevat is het ook nog eens zuinig in gebruik en heeft u er weinig lagen van nodig wat u natuurlijk onnodig werk scheelt.

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$