Vernissen en lakken

Er zijn twee redenen waarom geschilderde oppervlakten of onbehandelde oppervlakten vernist of afgelakt gaan worden. De meest belangrijke is natuurlijk de bescherming tegen slijtage, water en andere beschadigingen of ook door de voortdurende belasting van schoonmaakmiddel e.d.

Linova heeft een groot assortiment aan lakken en vernissen in huis voor iedere toepassing.
Wilt u een hele vloer, een kastje of een tafelblad lakken? Wij hebben het juiste product voor u!
Wilt u een betonnen vloer een coating geven ook dan kunt u bij Linova uw producten online inkopen uiteraard met een gedegen advies en altijd tegen een scherpe prijs

Het lakken van een klein voorwerp is voor de meesten nog wel gemakkelijk te doen, echter bij grotere oppervlakken zoals wanden en vloeren wordt het best moeilijk. De risico’s worden ook groter. U moet er toch niet aan denken een fout te maken bij het lakken van een vloer, de ellende is enorm. Ga daarom altijd gedegen te werk laat u goed informeren. Soms is het ook een juiste beslissing om het werk aan een vakman over te laten. Iemand met ervaring en kunde, zodat u zeker weet dat de klus optimaal wordt uitgevoerd.

Let goed op dat er geen spijkertjes etc. uitsteken als u gaat schuren. Het kost u direct uw dure schuurband of schijf.
Werk van grof naar fijn. Begin bijvoorbeeld met korrel 80 dan naar 120 en eindig altijd met 180 tot 220. Verwijder altijd het schuurstof van kozijnen, plinten, lampen enz. anders dwarrelt dit stof later in uw lakwerk. Neem na de laatste schuurbuurt en stofzuigbeurt de vloer licht af met een iets vochtige doek. U haalt dan nog het fijnste stof weg.

Meestal moet u na de eerste lakbeurt nog een keer schuren. Doe dit zo fijn en kort mogelijk. Het is zeker niet de bedoeling dat u de aangebrachte lak weer weg schuurt het gaat alleen om de houtvezeltjes die rechtop zijn gaan staan onder invloed van de lak. (dit doet zich vooral voor bij waterdunbare lak).

Dit is een veel gestelde vraag. Is er een lak voor hout die niet vergeelt en onzichtbaar is?
Hout verkleurt door invloed van UV. Dus u zult een lak moeten toepassen die UV tegenhoudt.
Onzichtbaar, nee dat bestaat echt niet. Bijna niet te zien wel. Skylt van Rigo is zo’n lak. Een prachtig product dat wij veel verkopen. Linova is immers de goedkoopste aanbieder online van Skylt. In ½, 1 en 4 liter verkrijgbaar.

Het lakken van een nieuwe houten vloer is vaak goed zelf te doen. Het wordt al een stuk moeilijker als een bestaande vloer opnieuw gelakt moet worden. Immers de oude lagen moeten meestal afgeschuurd worden. Een klus die best wel wat voeten in aarde heeft. Er zijn allerlei schuurmachines te huur en te koop, echter sommige zijn best moeilijk hanteerbaar als u er geen ervaring mee heeft. Ook het schuurmateriaal banden of schijven moeten van goede kwaliteit zijn en zijn best prijzig. Dus overweeg goed of u het schuren van de vloer zelf gaat uitvoeren of dat u dit aan een vakman over laat. Is de vloer eenmaal geschuurd en zijn oude lagen geheel verwijderd dan kan de vloer behandeld worden als bij een nieuwe vloer.

Voordat u een vloer gaat schuren moet deze schoon, vetvrij en was en olie vrij zijn. Dit is belangrijk anders zou u bijvoorbeeld olie of was het hout inschuren. Er zijn speciale reinigingsmiddelen die u kunt toepassen bijvoorbeeld clearline of Clean S van Aquamarijn.

Het moeilijkst is een vloer die in de was staat en u wilt deze gaan lakken. Immers als er maar iets van de was achterblijft zal de lak niet goed hechten. Vloeren die in olie of was hebben gestaan en daarna gelakt worden zijn minder geschikt voor het aflakken met een waterverdunbare lak of laten we het zo zeggen hier zit een groter risico bij het gebruik van een waterverdunbare lak dan bij een oplosmiddel houdende lak. Immers mocht er toch nog een restje olie of was aanwezig zijn dan zal de kans van hechting groter zijn bij een laksoort met oplosmiddel.

We krijgen vaak de vraag hoeveel lagen en hoelang gaat de afwerking dan mee?
Tja op het laatste hebben wij natuurlijk ook geen antwoord. Loopt u altijd op uw sokken dan zien wij u de eerste 25 jaar niet meer terug. Lopen uw kinderen op houten klompen, heeft u 2 Deense doggen en staat er een zandbak voor de kleintjes in kamer dan zien wij u volgend jaar wel weer.

Een vloer wordt nooit gelijk belast, er zullen altijd plekken zijn die het zwaarder te voorduren hebben. Denk hierbij een de plekken waar iemand binnenkomt, de looppaden tussen de meubels en vooral bijvoorbeeld voor een aanrecht. Plekken rondom een eettafel (schuiven van stoelen, viltjes aanbrengen!!). Een houten trap is helemaal een extra aandachtspunt. Immers als het op een trap loopt zal je ook altijd heel iets met je voet schuiven. Er hoeven maar een paar korreltjes zand te liggen en de lak schuurt vanzelf af.

Over het algemeen kunnen we stellen, slaapkamers, vlieringen, oppervlakken die minder worden belopen: 2 tot 3 lagen afwerking. Huiskamers, keukens, gangen 3 tot 4 lagen afwerking.

Linova heeft verschillende lakken in het assortiment koop deze voordelig online
De Rigo lakken zijn perfect en worden ook zeer veel door professionele vloerbedrijven toegepast.
Als bedrijf kunt u een inlogcode aanvragen om uw extra scherpe inkoopcondities in te zien.
Linova verkoopt de Koopmans vloer en houtlakken tegen een scherpe prijs. De producten van Koopmans zijn voordelig en hebben een uitstekende kwaliteit. Veel producten van Koopmans zijn ook in een kleine verpakking te verkrijgen.

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$