Lacq producten voor houtbescherming

Een assortiment met authentieke houtbeschermingsproducten, die op ambachtelijke wijze worden vervaardigd.

Linova verkoopt al jaren de producten van Vliegenthart. Tegenwoordig hebben zij ook een verflijn onder de merknaam Lacq in het assortiment. Lacq is een lijn authentieke houtbeschermingsproducten die op ambachtelijke wijze geproduceerd worden. Hiervoor worden de beste grondstoffen gebruikt en gecombineerd met traditionele recepten met moderne chemie, om zo producten van hoge kwaliteit te bieden.

U kunt bij Linova de producten van Lacq voordelig online kopen. Indien u advies nodig heeft horen wij het graag.

Lacq Energol voor houtbescherming

Lacq Energol is een authentiek beschermingsproduct voor al uw houten ondergronden, op ambachtelijke wijze bereid. De combinatie van houtolie en lijnolie zorgt voor een optimaal resultaat.

Energol voedt het hout van binnen uit en biedt langdurige bescherming. Door de unieke samenstelling van grondstoffen blijft Energol lang flexibel zodat deze niet scheurt op hout.

Lacq Hardhoutolie is gemaakt volgens authentiek recept gebaseerd op diverse plantaardige oliën voor het jaarlijks beschermen en onderhouden van onder andere uw houten tuinmeubelen, vlonders of teakhouten dek.

Lacq hardhoutolie heeft een zeer hoog vaste stof gehalte (98%), hierdoor wordt bij de eerste laag een zeer hoog rendement behaald. Beschermt onder andere teakhout en bankirai voor langere tijd tegen vervuiling of vergrijzing. Deze hardhoutolie laat zich zeer eenvoudig verwerken.

Lacq Natuleum voor een sublieme bescherming van uw buitenhout

Lacq Natuleum is een ambachtelijk gestookt product dat bestaat uit natuurlijke wassen, harsen en oliën voor een sublieme bescherming van uw buitenhout.

Natuleum blijft lange tijd flexibel, penetreert zeer goed in de meeste houtsoorten en heeft een uitstekend vochtwerend vermogen. Het heeft een natuurlijke diep bruin /zwarte kleur. Doordat Natuleum geen vluchtige oplosmiddelen bevat, vindt er geen verlies door verdamping plaats en blijft er na verwerking 100 % materiaal op het hout achter.

Lacq Stockholmer Teer is een traditionele houtteer gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het wordt gemaakt door droge destillatie (pyrolyse) van onder andere dennenhout.

Dit geeft Stockholmer teer de bruin/zwarte kleur en karakteristieke geur. In Scandinavië gebruikt men houtteer al eeuwen ter bescherming van zachte houtsoorten tegen rot, insecten en de weersinvloeden en geeft het hout een natuurlijk aanzien.

LACQ VLOEROLIE X-10

Vloerolie X10 is een 1K polyurethaan, blanke, transparante sealer op basis van gemodificeerde, plantaardige olie, die bij meer dan twee à drie lagen glanzend zal opdrogen. Vloerolie X10 staat al meer dan 40 jaar bekend om zijn hoge kwaliteit.

Vloerolie X10 wordt op houten en betonnen vloeren aangebracht ter verfraaiing van het uiterlijk en ter bescherming tegen slijtage. Vloerolie X10 voorkomt het hinderlijk stuiven van onbehandelde betonvloeren. Na behandeling met Vloerolie X10 zijn de vloeren makkelijk schoon te houden, omdat er geen vuil of vet meer kan intrekken.

De op ambachtelijke wijze gestookte jachtlak blinkt uit door een optimale vloeiing, bolle glans, zeer hoge weer- en waterbestendigheid en hoge elasticiteit waardoor de lak niet scheurt op werkend hout.

Lacq gestookte jachtlak is onder andere gebaseerd op hoogwaardige houtolie en phenolhars. Bevat tevens een UVfilter die optimaal beschermt tegen verkleuring door zonlicht, ook in tropische klimaten.

Harpuis is een door de eeuwen heen beproefd middel (gestookte hars) om hout werkelijk lang goed te houden.

De harpuis wordt vervaardigd volgens een oud procédé van zuiver natuurlijke grondstoffen, zoals het destijds gemaakt werd in de havens rond de Zuiderzee.

Vliegenthart is opgericht door Leendert Vliegenthart in 1839, het begon met het persen van olie uit lijnzaad. Vandaag de dag is deze olie nog steeds de rode draad door hun organisatie. Inmiddels zijn ze een gerespecteerde fabrikant van lijnolie en half fabricaten voor de verfindustrie wereldwijd.

In meer dan 175 jaar heeft Vliegenthart enorm veel kennis opgedaan. Een deel van deze kennis is vastgelegd in een handgeschreven receptenboek. In dit boek staan talloze verantwoorde recepten voor diverse lakken, vernissen, oliën en vele andere producten voor het beschermen van onder andere hout. Vanuit de bestaande handel en productie met merkten zij dat ook in de Europese verfhandel weer behoefte is aan authentiek kwaliteitsproducten, met name op het gebied van houtafwerking. Daarom hebben ze de authentieke Vliegenthart recepten onder de loep genomen en gecombineerd met de moderne chemie van nu. Basis recepten uit het verleden gecombineerd met het beste van heden!

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$