terpentijn - zuivere gomterpentijn


Aquamarijn- Rigo Zuivere Gomterpentijn - 1L
32,89 incl. btw

Portugese gomterpentijn van zeer hoge, zuivere kwaliteit. 100% natuurproduct. Plantaardige etherische olie gewonnen uit de hars van de Portugese pijnboom.

Toepassing: 
Universeel toepasbaar voor het verdunnen van alle oplosmiddelhoudende AQUAMARIJN producten en voor de meeste oplosmiddelhoudende natuurlijke en synthetische verven en lakken. Tevens zeer geschikt voor het reinigen van gereedschappen.

Eigenschappen: 
Zuivere gomterpentijn wordt gewonnen uit de afgetapte hars (balsem) van pijnbomen. De overblijvende harde hars is colophoniumhars, die onder andere door de violist gebruikt wordt om zijn strijkstok te ruwen. Ook wordt colophoniumhars in binnenverven gebruikt. Gombomen kunnen ca. 75 jaar worden afgetapt, waarna zij een uitstekend timmerhout leveren. Een onuitputtelijke, natuurlijke bron, in tegenstelling tot aardolie waar terpentine en dergelijke oplosmiddelen uit gewonnen worden. Door het grote oplossende vermogen is gomterpentijn zuinig in gebruik. Juist de hoge zuivere kwaliteit van Portugese terpentijn geeft een extra waarde aan de producten

Linova adviseert bij dit product:
Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$