HorsemenCare - Finse Kookverf

HorsemenCare kookverf

Ga naar Scandinavië, prachtige natuur, enorme bossen kortom heel veel hout, en dat is te zien, veel gebouwen zijn van hout en staan soms al eeuwenlang.

Huizen, Kerken, Boerderijen, wat opvalt zijn de prachtige kleuren, veel specifiek rood, bruin en okergeel.  Hier wordt al eeuwenlang het hout geschilderd en geconserveerd met zgn. Kookverf…..
100% ecologisch kookverf gemaakt,  van tarwe, rogge, lijnolie en ijzeroxide pigmenten die uit de grond / mijn komen.

Scandinavische kookverf toepassen in het Nederlandse klimaat?


Toen begin jaren 90 deze producten vanuit Finland ook naar Nederland kwamen vonden wij van Linova dat heel interessant.  Linova is een groot voorstander van de toepassing van ecologische verfproducten. Lino = Lijnolie Nova is Nieuw. We gingen er mee aan de slag.

Wat bleek na enkele jaren? De mooie Finse kookverven gaven zeker niet de uitstekende duurzame resultaten zoals in Scandinavië. Lag het aan de kwaliteit van het hout? Nee, het had vooral te maken het verschil in klimaat en de kwaliteit van de lucht. Bij ons zijn de winters vooral nat en lucht is niet zo droog en schoon als in het hoge noorden. Kortom het viel tegen. Veel schimmelvorming en problemen met houtrot. Toen de fabrikant vervolgens aanraadde middels een additief pesticiden aan de verf toe te voegen zijn wij van Linova er mee gestopt. Kookverf voor toen exit.

Schimmel en Houtrot hebben één ding gemeen, er is vocht voor nodig. Kan je door een natuurlijke was toe te voegen,  kookverf beter maken, zodat het ook in ons klimaat zou voldoen?  Het bleek niet eenvoudig. In de natuur worden bladeren, gras en hout vaak beschermd door een laagje was. Tegen vocht, hitte, kou en schimmels. Ook zorgt was voor veerkracht en elasticiteit. Na jaren van studie, ontwikkelen en testen kreeg  HorsemenCare het voor elkaar de geheimen van natuurlijke wassen te ontrafelen en om te zetten in 100% ecologische bindmiddelen met eigenschappen rechtstreeks uit de natuur.  Via speciale technologieën  kunnen wasdeeltjes zo fijn gemaakt worden (let op geen nanotechnologie)  dat ze zonder toevoeging van oplosmiddelen diep in de ondergrond kunnen trekken en daardoor, het onmogelijk maken dat vocht kan binnendringen. Ook aanhechting van vuil, algen en schimmels wordt zeer sterk geremd.  Deze techniek wordt nu toegepast in de HorsemenCare Kookverf.  De kookverf werd met wastechnologie gemodificeerd en jaren getest. Een perfecte 100% ecologische houtafwerking in de prachtige Scandinavische kleuren wordt nu ook in Nederland op de markt gebracht door Linova.

HorsemenCare Kookverf is een watergedragen houtbeits op basis van natuurlijke grondstoffen en gecombineerd met natuurlijke wassen. Ideaal voor het behandelen van alle onbehandeld tuinhout, houten chalets of woningen, gevelbetimmeringen, schuttingen, pergola’s, carports...Het is een 100% natuurlijke beits, gebaseerd op een 300 jaar oude, Finse traditie gecombineerd met onze, nieuw ontwikkelde wastechnologie! Door het toepassen van deze houtbeits wordt het hout beschermd op een natuurlijke manier ; het hout kan verder ademen zodat de beits nooit kan schilferen en je hout krijgt een rustieke, matte uitstraling met een uitstekende watervastheid. De uiterst kleine wasdeeltjes, gecombineerd met de natuurlijke oliën en het pigment bezorgen je hout een jarenlange bescherming met respect voor de natuur!

 

Horseman care kookverf

 

Kookverf perfect geschikt voor:


Chalets, houten woningen, gevelbekledingen, tuinschuttingen, nestkastjes, houten carports, houten bijgebouwen, tuinhuisjes, houten tuinspeeltuigen...

 • Het hout MOET onbehandeld zijn om de kookverf toe te passen.
 • Geïmpregneerd hout eerst zes maanden laten verweren alvorens te behandelen.
 • Onderhoud is zeer simpel, afvegen van stof of vuil en opnieuw behandelen, nooit meer schuren.
 • Alleen natuurlijke grondstoffen, volledig biologisch afbreekbaar.

 

Verkrijgbaar in 6 prachtige Scandinavische kleuren.

 Horseman care kookverf

Linova heeft de HorsemenCare kookverf uiteraard ruim op voorraad, daardoor kunnen wij snel leveren. Mocht u vragen hebben over de kookverf dan kan Linova u advies geven. Voor schilders, grote projecten en bedrijven die de kookverf willen verkopen neemt u het best even contact op verkoop@linova.nl. Ook kunt u na inloggen uw speciale inkoopcondities zien.

 

Eigenschappen

 • Goede penetratie door de dunne viscositeit.
 • Een ademende bescherming zodanig dat het hout, op termijn, gemakkelijk te onderhouden valt.
 • Het product is 100% VOS-vrij en op basis van natuurlijke grondstoffen.
 • Voor de nabehandeling, alleen gewoon stofvrij makenen zonder schuren kan men opnieuw behandelen.
 • Dampdoorlatend
 • Ongevaarlijk voor hout, mens en milieu.
 • Heeft een 300 jarenlange traditie.
 • Maakt het hout water-en vuilafstotend op een natuurlijke wijze.
 • Reukloos

 

 

Verwerking
Voor gebruik goed omroeren en enkele minuten laten rusten. Alleen gebruiken op nieuw, onbehandeld hout. Vooraf het hout Stofvrij maken. Onverdund aanbrengen met brede blokborstel. Kan ook airless of airmix gespoten worden. Gebruikte materialen met water reinigen. DROOGTIJD Stofdroog na ongeveer 60 minuten afhankelijk van de ondergrond en de weersomstandigheden. Minimaal 24 uur wachten vooraleer een tweede laag aan te brengen.

Verbruik
5 m2 per liter kookverf, afhankelijk van de aanbrengmethode en het zuigen van het hout. De tweede laag verbruikt wat minder. We raden toch aan minimaal twee lagen op nieuw hout aan te brengen.

Verpakking en houdbaarheid
Beschikbare verpakkingen : 2500 ml. blik Houdbaarheid : 2 jaar in gesloten verpakking Buiten bereik van kinderen en vorstvrij bewaren.

Veiligheid
Dit product is volkomen veilig voor mens en milieu. Het is geclassificeerd als ongevaarlijk en bevat 0 gram oplosmiddel.

 

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$