Eendaagse cursus Glas vergulden met Erik Winkler

Linova Eendaagse cursus glas vergulden met Erik Winkler -  Uniek - max 10 deelnemers.

Leer uit de eerste hand van meestervakman Erik Winkler van Schitterend.eu

In deze cursus glas vergulden worden volgende processen behandeld:

  • Penseel gemengde tinten
  • Bladgoud op glas in hoogglans
  • Bladgoud op glas in mat
  • Gemengde schaduwen, zowel met penseel als met de vingers
  • Stippelen
  • Bitumen glaceren
  • En nog veel meer.

Erik Winkler is inmiddels een autoriteit in het deze bijzondere verguldtechniek en geeft les en demonstraties sinds 2005 en heeft tot nu toe les gegeven aan diverse studenten over de hele wereld.

Wat kan je leren in deze persoonlijk getinte cursus glas vergulden?

In deze starters glas verguld cursus leer je de kunst van het decoreren van glas, en is één van de weinige mogelijkheden waar je de eerste basis disciplines kan leren om authentieke glasdecoraties te maken.

Je verlaat de cursus met een palet aan bijna magische glastechnieken, volledig uitgerust om deze prachtige kunstvorm voort te zetten en te ontwikkelen. Evenals een mooi verguld glazen paneel dat je tijdens de cursus gaat maken.

Erik Winkler en Linova hebben een programma ontwikkeld waar je in een groep van maximaal 10 personen de hele dag een starters theorie en praktijk cursus krijgt.

Erik is een vakman pur sang.
Even voorstellen:

Ik ben een restaurator, decorateur, glasvergulder, antieke spiegelmaker en ontwerper, gevestigd in Diemen. Ik begon mijn carrière met een jaar Scheikunde op de Universiteit van Amsterdam en daarna de Masteropleiding in de studie Kunstgeschiedenis.

Na het afstuderen ben ik in het familie bedrijf gestapt waar verschillende vormen van decoraties gemaakt werden. Al snel heb ik mij toegelegd op het onderzoeken van oude decoratieve technieken, recepten, stijlen, materialen en het restaureren van dit soort objecten. Ik heb de afgelopen 15 jaar ontelbare (privé)cursussen, opleidingen, lezingen en workshops gevolgd om zo een compleet pallet te verkrijgen in de decoratieve technieken door de eeuwen heen. Op deze manier heb ik een breed netwerk opgebouwd van gelijkgestemden met specialismes op een zeer breed vlak.


Mijn werk bestaat momenteel uit het restaureren, conserveren en reproduceren van diverse toegepaste kunsten, ornamenten, en decoraties. Waarbij ik klanten dien, in de monumentale vastgoed sector, de horeca en ook veel particuliere verzamelaars.


Vele andere grote en kleine klanten volgden en tot op de dag van vandaag geniet ik nog steeds van letters op winkelpuien, kunstwerken in musea en behartig verder het ambacht Decoratieve Schildertechnieken bij het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.

Cursus informatie

  • Dit is inclusief koffie of thee en een broodlunch.
  • De prijs in inclusief het bladgoud, glasplaat en alle materialen die je tijdens de cursus nodig hebt.
  • Wij zorgen voor het gereedschap, het is mogelijk deze na de cursus ook zelf aan te schaffen.

 

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$