Bial alternatief voor terpentine

  • Reinigt effectief kwasten en verfrollers van verf- en lakresten.
  • Effectief verdunningsmiddel voor oxidatief drogende verven.
  • Transparant, licht gele kleur.
  • Biologisch afbreekbaar.
  • Geurarm.
  • Niet agressief, mild voor de huid.
  • Onschadelijk voor het milieu, niet toxisch.
  • Niet licht ontvlambaar.
  • Niet vluchtig, bevat 0g/L VOC
  • Bewaring: in een koele donkere opslag, min. temperatuur -15°C.

Bial 168 Green Solution - alternatief voor terpentine - 1L
€ 8,51 incl. btw

Reinigt en verdunt effectiever dan terpentine, het milieuvriendelijke oplosmiddel. Een verdunnings- en reinigingsmiddel op basis van vetzuur methylesters vervaardigd uit natuurlijke plantaardige grondstoffen.  BIAL 168 is biologisch afbreekbaar, niet vluchtig, geurarm en niet schadelijk voor de gezondheid en het milieu.

Toepassing: 
Voor buiten- en binnengebruik. Te gebruiken voor het verdunnen van oliegedragen en/of oplosmiddelhoudende  oxidatief (aan de lucht) drogende verven, zoals lijnolie- en alkydverven.  Reinigt kwasten, verfrollers en gereedschappen zeer effectief. Voor het reinigen van gevoelige materialen zoals lakwerk en bepaalde kunststoffen: Probeer BIAL168 eerst uit op een niet zichtbare plek om zeker te zijn dat het materiaal niet beschadigd wordt. BIAL168 is niet geschikt voor het verdunnen van watergedragen verven en lakken of reinigen van hiermee vervuilde gereedschappen.

terpentijn - zuivere gomterpentijn


Aquamarijn Zuivere Gomterpentijn - 0,5L
€ 12,50 incl. btw

Aquamarijn Zuivere Gomterpentijn - 1L
€ 19,98 incl. btw

Aquamarijn Zuivere Gomterpentijn - 5L
€ 79,78 incl. btw

Portugese gomterpentijn van zeer hoge, zuivere kwaliteit. 100% natuurproduct. Plantaardige etherische olie gewonnen uit de hars van de Portugese pijnboom.

Toepassing: 
Universeel toepasbaar voor het verdunnen van alle oplosmiddelhoudende AQUAMARIJN producten en voor de meeste oplosmiddelhoudende natuurlijke en synthetische verven en lakken. Tevens zeer geschikt voor het reinigen van gereedschappen.

Eigenschappen: 
Zuivere gomterpentijn wordt gewonnen uit de afgetapte hars (balsem) van pijnbomen. De overblijvende harde hars is colophoniumhars, die onder andere door de violist gebruikt wordt om zijn strijkstok te ruwen. Ook wordt colophoniumhars in binnenverven gebruikt. Gombomen kunnen ca. 75 jaar worden afgetapt, waarna zij een uitstekend timmerhout leveren. Een onuitputtelijke, natuurlijke bron, in tegenstelling tot aardolie waar terpentine en dergelijke oplosmiddelen uit gewonnen worden. Door het grote oplossende vermogen is gomterpentijn zuinig in gebruik. Juist de hoge zuivere kwaliteit van Portugese terpentijn geeft een extra waarde aan de producten

Vaak samen gekocht!

linotyn verfverdunner


Aquamarijn Linotyn verfverdunner 0,5L
€ 11,76 incl. btw

Aquamarijn Linotyn verfverdunner 1L
€ 18,80 incl. btw

Professionele 100% natuurzuivere verdunning van zuivere gomterpentijn en citrusolie.
Voor het werk naar behoefte toevoegen aan de verf of lak en voor het reinigen van gereedschap of het verwijderen van olie- of waxlagen.

Eigenschappen: 
LINOTYN is een mengsel van zuivere Portugese gomterpentijn en van citrusolie. Zuivere gomterpentijn wordt gewonnen uit de afgetapte hars van pijnbomen en citrusolie wordt gedistilleerd uit de schillen van citrusvruchten. LINOTYN is een 100% natuurlijk oplos- en verdunningsmiddel en heeft een aangename(sinaasappel) geur. Door het grote oplossende vermogen van de terpentijn in combinatie met de gunstige invloed die citrusolie op de droging van verf heet, is LINOTYN zuinig en prettig in gebruik. Behalve als verdunner ook zeer goed te gebruiken als reiniger/verwijderaar voor vervuilde olie en waxlagen. Na gebruik de olie- of waxlaag herstellen.

Vaak samen gekocht!

ethanol kleurloos


Linova Zuiverste Kwaliteit Ethanol Kleurloos - 0,25L
€ 5,14 incl. btw

Linova Zuiverste Kwaliteit Ethanol Kleurloos - 1L
€ 13,00 incl. btw

Linova Zuiverste Kwaliteit Ethanol Kleurloos - 5L
€ 43,86 incl. btw

Linova Zuiverste Kwaliteit Ethanol Kleurloos - 10L
€ 80,49 incl. btw

Alcohol, ethylalcohol, wijngeest, spiritus

Ethanol ontstaat door de gisting van suikers en wordt vooral gebruikt als oplosmiddel in schellak-, copal- en sandarakvernissen. Ethanol is het oplosmiddel in de Ciranova politoervernissen.

Ethanol vormt met water bij een verhouding van 96% ethanol en 4% water een mengsel dat een lager kookpunt heeft dan zuiver water of zuivere alcohol en waarvan ook de damp deze samenstelling heeft, zodat het mengsel niet meer door verdere destillatie te scheiden is. Dit heet een azeotroop mengsel.
Zuivere alcohol zoals die in de handel wordt verkocht, is daarom 96% zuiver, of op een andere manier verkregen. Nagenoeg 100% zuivere, watervrije ethanol (absolute alcohol) wordt verkregen door destillatie onder toevoeging van benzeen . Water en benzeen vormen samen namelijk ook een azeotroop die kan worden afgedestilleerd waarbij de alcohol overblijft. Het alcoholproduct bevat dan echter nog sporen benzeen en is daardoor gevaarlijk bij consumptie. De laatste resten water kunnen indien nodig ook worden verwijderd door destillatie met geconcentreerde glycerine , of door ongebluste kalk of watervrij kopersulfaat toe te voegen en het resterende mengsel af te destilleren. Is een onzuivere Vorm van van 85% ethanol waaraan een giftige stof en een kleurstof zijn toegevoegd, respectievelijk om het ondrinkbaar te maken en daar voor te waarschuwen, zodat er geen accijns over hoeft te worden betaald.

Veel soorten gist kunnen suikers anaëroob omzetten in ethanol en kooldioxide . Deze gisting wordt gebruikt bij het maken van alcoholische Dranken als bier en wijn. Bij ca. 12-20% ethanol, afhankelijk van het gebruikte type gist, gaan de gisten zelf dood, ze sterven dus eigenlijk in hun eigen afval; sterkere alcoholische Dranken kunnen alleen op kunstmatige wijze worden gemaakt. Hiervoor moet men het product destilleren

Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$