Lacq Energol beits op basis van houtolie en lijnolie


Lacq Energol: Naturel - 1L
€ 21,05 incl. btw

Lacq Energol: Naturel - 2,5L
€ 52,64 incl. btw

Lacq Energol: Mahony - 1L
€ 21,05 incl. btw

Lacq Energol: Mahony - 2,5L
€ 52,64 incl. btw

Lacq Energol: Bruin - 1L
€ 21,05 incl. btw

Lacq Energol: Bruin - 2,5L
€ 52,64 incl. btw

Lacq Energol: Grijs - 1L
€ 21,05 incl. btw

Lacq Energol: Grijs - 2,5L
€ 52,64 incl. btw

Lacq Energol: Wit - 1L
€ 21,05 incl. btw

Lacq Energol: Wit - 2,5L
€ 52,64 incl. btw

Lacq Energol: Zwart - 1L
€ 21,05 incl. btw

Lacq Energol: Zwart - 2,5L
€ 52,64 incl. btw

Lacq Energol: Autoclaaf Groen - 1L
€ 21,05 incl. btw

Lacq Energol: Autoclaaf Groen - 2,5L
€ 52,64 incl. btw

Een authentiek beschermingsmiddel voor al uw houten ondergronden, op ambachtelijke wijze bereid. De combinatie van houtolie en lijnolie zorg tvoor een optimaal resultaat. Energol voedt het hout van binnen uit en biedt langdurige bescherming. Door de unieke samenstelling van grondstoffen blijft Energol lang flexibel zodat deze niet scheurt op hout.

Verwerking:

  • Ondergrond moet droog, stof en vetvrij zijn. Verwijder loszittende en ondeugdelijke delen. Schuren is niet nodig, alleen wanneer een glad resultaat gewenst is.
  • Energol goed oproeren voor gebruik.
  • Aanbrengen met een platte kwast, roller of spuit, voor een goede afwerking Energol in de lengterichting van het hout aanbrengen.
  • Tweede laag kan pas worden aangebracht na volledige droging. Wij adviseren drie lagen aan te brengen op onbehandeld hout.
  • Na het bereiken van de gewenste kleursterkte bij de eerste of tweede laag, eventueel verder afwerken met Energol naturel voor optimale bescherming.

Instructievideo

Kleuren

Vaak samen gekocht!

Lacq Hardhoutolie


Lacq Hardhoutolie - 1L
€ 13,29 incl. btw

Lacq Hardhoutolie - 2,5L
€ 29,62 incl. btw

Lacq Hardhoutolie is een authentiek recept gebaseerd op diverse plantaardige oliën voor het jaarlijks beschermen en onderhouden van onder andere uw houten tuinmeubelen, vlonders of teakhouten dek. Deze hardhoutolie heeft een zeer hoog vaste stof gehalte (98%), hierdoor wordt bij de eerste laag een zeer hoog rendement behaald. Beschermt onder andere teakhout en bankirai voor langere tijd tegen vervuiling of vergrijzing. Deze hardhoutolie laat zich zeer eenvoudig verwerken.

Instructievideo

Vaak samen gekocht!

Lacq Natuleum bruinzwart


Lacq Natuleum bruin/zwart - 1L
€ 20,55 incl. btw

Lacq Natuleum bruin/zwart - 2,5L
€ 47,77 incl. btw

Lacq Natuleum® is een ambachtelijk gestookt product dat bestaat uit natuurlijke wassen, harsen en oliën voor een sublieme bescherming van uw buitenhout. Lacq Natuleum® blijft lange tijd flexibel, penetreert zeer goed in de meeste houtsoorten en heeft een uitstekend vochtwerend vermogen. Het heeft een natuurlijke diep bruin / zwarte kleur. Doordat Natuleum® geen vluchtige oplosmiddelen bevat, vindt er geen verlies door verdamping plaats en blijft er na verwerking 100 % materiaal op het hout achter. (maximaal high solid).

Instructievideo

Vaak samen gekocht!

Lacq Stockholmer Teer


Lacq Stockholmer Teer - 1L
€ 19,92 incl. btw

Lacq Stockholmer Teer - 2,5L
€ 46,20 incl. btw

Lacq Stockholmer Teer is een traditionele donkerbruine ambachtelijke houtteer van de beste kwaliteit en is bestand tegen weersinvloeden. Lacq Stockholmer Teer is uitermate geschikt om over oude carbolineumlagen aan te brengen en geeft een ademende, impregnerende en beschermende laag die de vochtopname en afgifte niet belemmert.
 
Toepassing
Lacq Stockholmer Teer wordt gebruikt ter bescherming van zachte houtsoorten en geeft het hout een natuurlijk aanzien. Voor objecten zoals schuren, loodsen, schuttingen, boten en molens.

Vaak samen gekocht!

Lacq Vloerolie X10


Lacq Vloerolie X10 - 1L
€ 22,50 incl. btw

Lacq Vloerolie X10 - 2,5L
€ 52,64 incl. btw

Vloerolie X10 ® is een 1 K polyurethaan, blanke, transparante sealer op basis van gemodificeerde, plantaardige olie, die bij meer dan twee à drie lagen glanzend zal opdrogen. Vloerolie X10 staat al meer dan 40 jaar bekend om z’n hoge kwaliteit.

Toepassing
Vloerolie X10® wordt op houten en betonnen vloeren aangebracht ter verfraaiing van het uiterlijk en ter bescherming tegen slijtage. Vloerolie X10® voorkomt het hinderlijk stuiven van onbehandelde betonvloeren. Na behandeling met Vloerolie X10® zijn de vloeren makkelijk schoon te houden, daar geen vuil of vet meer kan intrekken.

Vaak samen gekocht!

Lacq Ambachtelijk Gestookte Jachtlak


Lacq Ambachtelijk Gestookte Jachtlak - 1L
€ 33,21 incl. btw

Lacq Ambachtelijk Gestookte Jachtlak - 2,5L
€ 79,43 incl. btw

De op ambachtelijke wijze gestookte jachtlak blinkt uit door een optimale vloeiing, bolle glans, zeer hoge weer- en waterbestendigheid en hoge elasticiteit waardoor de lak niet scheurt op werkend hout.  Lacq gestookte jachtlak is onder andere gebaseerd op houtolie en phenolhars maar bevat tevens een hoogwaardige UV- filter die optimaal beschermt tegen verkleuring door zonlicht, ook in tropische klimaten.

Toepassing: 
 Voor nieuw werk op massief kaal hout (zoals mahonie, meranti, oregon pine) ,hechthout binnen en buiten boven de waterlijn. Als onderhoud aan bestaande, één- en tweecomponent vernissystemen die nog in tact zijn. Tevens wordt de gestookte jachtlak vaak toegepast voor het afwerken van voordeuren en tuinmeubelen.

Vaak samen gekocht!

Lacq Harpuis


Lacq Harpuis - 5L
€ 143,76 incl. btw

Harpuis is een door de eeuwen heen beproefd middel om hout werkelijk lang goed te houden. Onze harpuis wordt vervaardigd volgens een oud procédé van zuiver natuurlijke grondstoffen, zoals het destijds gemaakt werd in de havens rond de Zuiderzee.
 
Harpuis blijft lange tijd vettig en plastisch en heeft een uitstekend vochtwerend vermogen.
 
Op alle houten delen van een schip boven de waterlijn; tegen inwateren van het hout en dus tegen verkleuring en rot. Speciaal de rondhouten, zwaarden, enzovoort worden door harpuis uitstekend beschermd.Harpuis geeft een werkelijk goede afdichting op plaatsen waar barsten of windscheuren in het hout zijn of daar waar beslag is aangebracht; tevens op plaatsen waar geschroefd op gespijkerd is. Dit komt door zijn elastische werking in tegenstelling tot andere lakken
 
Harpuis blijft lange tijd vettig en plastisch, daardoor bij voorkeur niet gebruiken op plaatsen waar men zit. Harpuis dient voor het gebruik iets opgewarmd te worden, het makkelijkst kan men het blik “au bain Marie” al roerend verwarmen tot goed handwarm (= circa 40 graden celcius). Harpuis droogt langzaam, vooral bij koud weer, daarom bij voorkeur aanbrengen in de zomer. Vooral bij volle zon trekt harpuis zeer goed in het hout. Het hout dient goed droog te zijn en mag niet voorbehandeld zijn met een afsluitende laag. Mocht het hout voorbehandeld zijn met een houtverduurzaamsmiddel dan is dit niet bezwaarlijk en dus mogelijk. Eventuele laklagen dienen geheel tot op het hout verwijderd te worden alvorens men harpuis gaat toepassen.

Vaak samen gekocht!
Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$