De beste ecologische verf, snel en voordelig uit voorraad leverbaar!

Het schilderen met ecologische verfproducten is inmiddels goed ingeburgerd. Dat is ook niet vreemd, immers steeds meer mensen zijn bezig met milieu en gezondheid. De schilder wil niet ziek worden van elke dag schilderen met chemische middelen en u wilt leven in een gezond binnenklimaat. We willen onze kinderen niet opzadelen met een vervuild milieu.

Het zijn ecologische topproducten die Linova aanbiedt. Mooi, duurzaam en goed verwerkbaar.

Wij bieden onze producten voordelig aan. De prijzen die u in beeld ziet zonder dat u bent ingelogd gelden voor iedereen. Heeft u een bedrijf? Dan kunt u uw speciale inkoopcondities inzien door een zakelijk account bij ons aan te maken!

Hieronder leggen we uit waarom Linova ecologische verf zo enorm belangrijk vindt en geven we achtergrondinformatie over de verschillende merken verf die we adviseren. Hopelijk bent u het met ons eens en heeft u besloten overschakelen naar ecologische verf!  Wellicht vraagt u zich nog af ‘Hoe dan?!’ Dat leggen we uit u graag hier uit.

ecologisch product

Linova was een van de eerste leveranciers van ecologische verf, eigenaar Peter Voshart heeft veel ervaring opgedaan in zijn jaren als bedrijfsleider van Agathos (1984-1990) Dit was de eerste Nederlandse “natuurverf” fabrikant. Later is dit merk overgegaan in Aquamarijn en is Peter in 1990 gestart met Linova (Lino = Lijnolie en Nova = nieuw).

Eco verf, natuurverf, ecologische verf, biobased verf, het zijn nogal veel termen die niet eens een vast kader hebben. Fabrikanten gebruiken ze graag en veel. Laten we er in elk geval van uitgaan dat de fabrikanten bedoelen: Een verf op de markt te brengen die anders is samengesteld dan reguliere verfsoorten. Beter voor mens en milieu. Dat u als schilder/consument wilt weten waar u mee schildert is meer dan terecht. Verf heeft namelijk direct effect op onze gezondheid, leefklimaat en milieu. Zowel voor grondstoffen, productie, verwerking, gebruik/toepassing en afvalfase. Linova vindt het belangrijk om al deze aspecten mee te nemen in de overweging een dergelijke verf als eco te verkopen. We zullen daar ook altijd kritisch op zijn, wetende dat het enorm moeilijk, zo niet onmogelijk is, een 100% ecologische verf te maken met goede eigenschappen, maar aan “greenwashing” zogenaamd eco als verkoopargument hebben wij “een broertje” dood. Eerlijke informatie over de samenstelling van een product vinden wij van essentieel belang. Zodat wij en u een verantwoorde keuze kunnen maken.

Linova vindt het belangrijk met verffabrikanten uit Nederland samen te werken. Ten eerste zijn de Nederlandse verfproducten afgestemd op ons klimaat, heel belangrijk! Een verf uit Scandinavië kan het daar prima doen, het is echter niet gezegd dat een dergelijk product in Nederland het goed doet, wij hebben een geheel ander klimaat. Bovendien is het onzin een milieuvriendelijk verf van “ver “te halen terwijl er in Nederland prima verf wordt geproduceerd. Hoe simpel het kan zijn? Bekijk hieronder de video!

Er zijn natuurlijk allerlei vooroordelen over ecologische verfproducten. We kunnen in elk geval stellen dat voor een interieur er geen enkele reden hoeft te zijn om voor een reguliere verf te kiezen. Juist voor binnen heeft een ecologische verf enorme voordelen. Om een ruimte minder ongezond te maken is een laagje ecologische muurverf al een enorme stap in de goede richting. De reguliere muurverf zoals acryllatex is een laagje plastic waar vaak ook nog pesticiden in zitten. Merkt u daar dan wat van? Dat is moeilijk te zeggen, de ene mens wel de andere niet, maar als u denkt, ik voel met niet lekker in deze ruimte dan zou dat wel eens de reden kunnen zijn. U zit immers in een soort plastic zak. Ook stofdeeltjes in de lucht worden elektrostatisch opgeladen bij gebruik van een acryllatex op de muur. Vooral kinderen, ouderen en mensen met allergieën zijn hier gevoelig voor. Doe er iets aan en schilder de acryllatex over met een eco muurverf. Bijvoorbeeld Maril van Aquamarijn, voor de prijs hoeft u het niet te laten. Linova verkoopt deze muurverf heel voordelig en voor enkele euro's meer per m² is de ruimte weer gezond.

Dit is minder vanzelfsprekend dan een ecologische verf voor binnen. Immers zijn de reguliere verfproducten voor buiten volgestopt met chemicaliën om de ondergrond, meestal hout, te beschermen. Siliconen voor de glans, pesticiden tegen de schimmel en dan nog veel meer andere hulpstoffen om een mooi resultaat te krijgen. Als u toch een reguliere verf kiest, kies dan in elk geval voor de beste. Bijvoorbeeld de verf van Boonstoppel. Ook een zeer goede keus zijn de producten van Evert Koning en Koopmans, die weliswaar regulier zijn maar wel Lijnolie bevatten.

De ecologische verven voor buiten zijn meestal gemaakt op basis van Lijnolie. Lijnolie is het bindmiddel in verf dat tot aan de 2e wereldoorlog normaal was om toe te passen. Na de 2e wereldoorlog is de verfindustrie gebruik gaan maken van fossiele grondstoffen, hieruit werd het bindmiddel alkyd ontwikkeld. Later zijn ook de acrylbindmiddelen in verf toegepast. Acrylverven zijn waterverdunbaar, een soort plastic dat door weekmakers vloeibaar is gemaakt. Bij alkydverf gebruikt men oplosmiddel om het bindmiddel vloeibaar te maken. Kortom: Een hoop chemie om een verf te maken. Enorme energiekosten en uiteindelijk een eindproduct dat niet meer in de natuurlijke kringloop opgenomen kan worden. Immers elke druppel verf die wordt geproduceerd zal vroeg of laat weer in het milieu terechtkomen. Vandaag de dag kunnen we met onze technologische mogelijkheden een zeer goede ecologische lijnolieverf voor buiten leveren. Lijnolie verzorgt het hout, is elastisch en de hechting is ongekend goed. Daar kan geen synthetische verf tegenop. De aanvang glans van een lijnolie verf is zeer hoog. Net zo hoog als van een reguliere verf. De glansgraad van een lijnolieverf zal iets eerder gaan teruglopen (er zitten immers geen siliconen in). De glans blijft daarna velen jaren stabiel, zo stabiel dat op de langere termijn de glansgraad van een reguliere of een lijnolieverf niet voor elkaar onderdoen.

Voor 2010 was er groot verschil tussen de droging van een reguliere buitenverf en een lijnolie buitenverf. Echter na 2010 mochten die reguliere verfproducten minder oplosmiddel bevatten, waardoor deze trager zijn gaan drogen. Het verschil tussen de twee verfsoorten is nu klein. Leuk detail is dat de Lijnolieverven ook voor 2010 voldeden aan de eisen van minder oplosmiddel. Immers, lijnolie is al vloeibaar en behoeft nauwelijks een oplosmiddel om deze goed verwerkbaar te maken.

Toplin Aflak Glans

Linova heeft het meest ervaring met de verf voor buiten van Aquamarijn. De Toplin is een zeer goede verf, we hebben deze verf al vele jaren verkocht voor veel woningen en projecten, particulieren maar ook woningbouwverenigingen zijn voor deze verf gegaan. Sinds 2017 verkopen we ook de producten van Copperant. Ook voor buiten. We hebben hier nog niet de langdurige ervaring zoals bij Aquamarijn, maar tot nu toe ziet het er goed uit.

Eind 2017 hebben we afscheid genomen van het merk Rolsma, we waren hier niet tevreden over. Dat wil niet zeggen dat dit merk in de toekomst niet zal voldoen. We wachten af en volgen de ontwikkelingen met belangstelling, immers elk serieus initiatief dicht bij huis heeft onze interesse. Linova adviseert overigens geen enkele watergedragen ecologische verf voor buitentoepassing op hout, ook al beweert de fabrikant dat dit wel zou kunnen. We zijn nog niet overtuigd en kiezen er dan voor een dergelijk product niet te adviseren voor buitentoepassing.

Met Aquamarijn werken we al vanaf onze start in 1990. De samenwerking met deze fabrikant vinden we zeer prettig. Producten zijn al jarenlang op de markt en worden steeds doorontwikkeld indien nodig of als er nieuwe technologie beschikbaar is. Eerlijk en transparant kunnen we Aquamarijn zeker noemen. We hebben dan ook inmiddels al duizenden liters van deze producent verkocht. Aquamarijn heeft een uitgebreid assortiment verfproducten voor interieur en buiten. Uiteraard heeft Linova in de kleurmakerij een Aquamarijn kleurmengmachine zodat we alle kleuren perfect voor u kunnen mengen. U zit niet vast aan de kleuren van Aquamarijn, we mengen de kleuren van alle fabrikanten in deze verf voor u!

De groenste verf van Nederland, volgens de fabrikant. De slogan is mooi en Copperant is zeker een welkome aanvulling. We zijn enorm benieuwd wat deze fabrikant de komende jaren gaat presteren. Eind 2018 heeft Copperant de nieuwe verflijn Altra geïntroduceerd.  Met de introductie van Altra Muurverf en Altra Spackspray zet Copperant een volgende stap in het beschermen van de planeet. Altra is tot stand gekomen in samenwerking met DSM die met Decovery® een uniek plant-based high performance bindmiddel heeft ontwikkeld. Dit zorgt voor een verminderde belasting van het milieu. Daarnaast maakt Copperant Altra het hergebruik van bouwmaterialen mogelijk en is daarmee zeer geschikt voor circulair bouwen en onderhouden.
In 2019 komen daar nog een voorstrijk bij, een grondverf en aflak in hoogglans en zijdeglans.
De Altra producten van Copperant staan bij Linova op voorraad. Wij vinden de Altra producten bij uitstek geschikt om grootschalig toe te passen in projecten. Verwerking middels spuitapplicatie gaat perfect. Wilt u als schilder of opdrachtgever deze de Altra verfproducten gaan toepassen dan kunnen kan Linova u perfect op weg helpen met de juiste adviezen en eventuele extra technische ondersteuning bij de uitvoering van uw eerste projecten.

 

Copperant heeft als doelstelling op termijn alle verf 100% natuurlijk te maken. Dat is mooi. Linova is in 2017 begonnen om de producten van Copperant te verkopen. De lijnolieverfproducten zijn top, zover we tot nu toe kunnen beoordelen. We hopen de komende jaren meer ervaring op te doen en zullen u op de hoogte houden, o.a. via onze nieuwsbrieven. Uiteraard hebben we in onze kleurmakerij een mengmachine van Copperant staan en kunnen wij alle kleuren ook van andere merken direct in Copperant producten uit voorraad leveren. Linova verkoopt de Copperant verfproducten voordelig.

Copperant producten

Emente is een kleine verffabrikant uit België en die al jaren verft op de markt brengt op basis van plantaardige olie. We werken al sinds 2011 met deze fabrikant. 100% natuurlijk is de verf niet, er zit zeker nog chemie in de producten. Emente heeft een eigen kleurenlijn en Linova is vooral gevallen voor deze prachtige tijdloze kleuren. De beste pigmenten worden gebruikt en dit geeft een ongekende beleving van kleur. Uiteraard heeft Linova een kleurenmengmachine van Emente in onze kleurmakerij (de enige in Nederland) waardoor wij de Emente verf snel en voordelig kunnen leveren. De Emente verf wordt veel voorgeschreven door binnenhuisarchitecten. Vraag nu een gratis kleurenkaart aan, stuur een email naar verkoop@linova.nl en wij sturen u deze graag toe.

Minerale verfproducten zijn fantastisch, natuurlijker kan bijna niet. Een minerale verf is open en waterdampdoorlatend. Kalkverf is ook nog eens schimmelwerend. Leemverf is even wennen omdat deze verf reversibel is, dus lost op, op het moment dat de verf nat wordt afgenomen. Niet ideaal zult u zeggen, maar het is wel de meest ecologische. Leem behoeft nauwelijks bewerking om er verf van te maken. Echt 100% ecologisch. We zijn zeer enthousiast over de minerale producten van de Belgische fabrikant Stoopen & Meeûs. Deze fabrikant maakt kwaliteitsproducten die ook nog eens in poedervorm worden geleverd. Ideaal voor wat betreft houdbaarheid en het meest ecologisch. Water haalt u immers thuis uit de kraan. Waarom dan al in een verf stoppen en vervoeren, voor betalen enz. Stoopen & Meeûs heeft Kalkverf, Leemverf en Kalei in het assortiment. Verder nog een aantal Stuc afwerkingen zoals StucDeco en Crustal. Met deze producten kunnen prachtige afwerkingen worden gemaakt zoals betonlook maar ook meer verfijnde technieken.

De kleuren van de Stoopen & Meeûs zijn prachtig, niet in de laatste plaats omdat dit bedrijf van oorsprong een fabrikant van pigmenten is. Kleur heeft dus voor deze fabrikant geen enkel geheim.

Als we het hebben over Silicaatverf dan hebben we het vrijwel direct over Keim. We gaan hier niet helemaal de werking en geschiedenis van een Silicaatverf uitleggen. Als u daar interesse in heeft dan verwijzen wij u graag naar: https://nl.wikipedia.org/wiki/Minerale_verf. Wel is belangrijk, als u voor een dergelijk product kiest, u goed te laten voorlichten en dan zit u bij Linova goed. We hebben al jarenlang ervaring met Keim verf. We zijn dealer en staan ook in direct contact met de techneuten van dit merk. Linova levert het volledige Keim assortiment. Omdat de kleuren in Keim producten niet op een kleurenmengmachine worden gemaakt maar met de hand in de fabriek worden gemengd zit er altijd enige dagen levertijd op deze verf. De Keim verf in de kleuren van Le Corbusier worden in Nederland exclusief door Linova verdeelt. De Keim producten staan momenteel nog niet in onze webshop. We vinden dat iemand die met Keim aan het werk wil gaan een advies op maat moet krijgen. Wij zien dus graag uw aanvragen voor Keim verf tegemoet. We zullen dan contact met u opnemen, u een advies geven en uiteraard de Keim verf snel en voordelig aan u leveren.

Het afwerken van hout met een beits komt eigenlijk in Nederland niet zoveel voor in vergelijking met de landen om ons heen. Uiteraard zien we dit soort producten het meest in de landen waar hout nog wordt gebruikt om hele gebouwen van te maken. Bij ons gaat het toch voornamelijk om schuttingen, gevelbetimmeringen en bijvoorbeeld een kapschuur. De Linova Ecoteerbeits is en vervanger voor carbolineum op basis van lijnolie en houtteer. 0% oplosmiddel! Inmiddels veel ingezet door o.a. natuurmonumenten voor omheiningen, kapschuren en schuttingen. Andere transparante eco beitsen die we verkopen zijn allen op basis van lijnolie. O.a. van Vliegenthart, een bedrijf dat nog echte lakken stookt. Onder het merk Lacq verkopen wij Energol, een mooie en zeer duurzame afwerking voor schuttingen en gevelbetimmeringen.

Ecoteerbeits

Linova is in 1990 gestart om zoveel mogelijk eco verfproducten te verkopen. We doen dit dus al een tijdje, vanuit een passie voor het goede, voor waarde, voor ambacht, voor toekomst. We weten dus ook wat er te koop is en blijven de ontwikkelingen volgen. Soms nemen we een nieuw product op in ons assortiment maar het gebeurt ook dat we afscheid nemen van een product, meestal omdat er een beter alternatief voor handen is gekomen. We doen er alles aan om voor u als klant een betrouwbare en innovatieve leverancier te zijn. Over de jaren heeft dit geleid tot een groot aantal trouwe klanten. We zijn hier blij mee, immers elke liter eco verf die wij verkopen vervangt een liter reguliere verf. Op een dag is de aardolie op. Verf gemaakt van herwinbare grondstoffen zoals lijnolie uit vlas, elk jaar opnieuw te oogsten, met de zon als gratis energieleverancier heeft de toekomst.


Dank voor uw inschrijving!
Toegevoegd!
Opgeslagen!
$$$data$$$